Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Деси Добрева в спектакъла ”Непозната”

На 10 юни, на голямата сцена на Летния театър в -Бургас, от 20:00 ч., танцова фопрмация ” Петлите” ще представи за пръв път спектакъла ,,Непозната”.

В него ще участват над 70 танцьори, както и Деси Добрева, която ще сменя различни костюми за да  танцува заедно с участниците.

Предстоят много емоции, мултимедия и специални пиро ефекти.




Билети на касата в НХК.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Реджеп от „Хелс Китчън“ ще готви за бургаски ученици

Бургаски деца ще учат важни неща за разделното събиране на отпадъци и опазването на природата, докато гледат майсторските умения в кухня на открито на победителя в третия сезон на кулинарното предаване „Хелс Китчън“ – Реджеп Бадев. Инициативата е на Община Бургас и е част от информационната кампания за правилното изхвърляне на отпадъците от..

публикувано на 07.05.24 в 14:50

7 май - Ден на радиото и телевизията

Днес е Международният ден на радиото и телевизията и е професионален празник на работещите в тези две сфери. На 7 май 1895 г. инж. Александър Попов представя своето откритие - радиоприемникът. Осъществено е първото безжичното предаване на съобщение на разстояние.  Изобретеният от Попов апарат давал възможност да се приемат радиосигнали, носещи..

публикувано на 07.05.24 в 09:42

Тошко Вачев изписва икони, дарил е над 50 от тях

Тошко Вачев е самоук иконописец, който от години изписва икони . Нарисувал  е почти всички светци и светици.  Той ги създава в  руски стил. Първата му икона е на Пресвета Богородица "Достойно Есть".  Вачев е единственият бургазлия, роден в един от символите на града – „Кулата на фаропазача“. Тя е била централен вход на пристанище..

публикувано на 05.05.24 в 14:00

Краеведът Соня Кехлибарева: На Великден старият Бургас ухаел на козунаци и печено агнешко

Краеведът Соня Кехлибарева представи лекция на тема „ Великденските празници и тяхното отбелязване в миналото в Бургас" в Етнографския музей.  Тя се организира във връзка с реализацията на образователна програма и осъществяването на амбицията музеят да бъде място, където хора, разполагащи с интригуваща информация, да представят своите..

публикувано на 05.05.24 в 12:00

Отлага се откриването на мотосезона в Бургас

Отлага се планираното за днес откриване на мотосезона. То ще се проведе в някой от следващите дни. Мястото е Морската гара. Това каза пред БНР Бургас Румен Люцканов, от Hooligans MC Burgas Като организатори на това зрелищно събитие Румен Люцканов  сподели, че ще има много атракции, с най-големия отбор по стънт и дрифт шоу в България - Extreme..

обновено на 04.05.24 в 11:24

Ямбол посреща Великден с три уникални триметрови яйца, изработени от хиляди цветя

В навечерието на Великден, централната градска част на Ямбол е празнично украсена. Тази година традиционното оформление е обогатено с нов елемент – триметрово яйце, изработено изцяло от декоративни цветя. С това големите уникални цветни яйца в Ямбол вече са три, които са изработени с изключително внимание и майсторство. Всяко от тях впечатлява със..

публикувано на 03.05.24 в 14:00
Златина Колева - вляво и ТШ

Айтоски танцьори ще представят страната ни на световно първенство в Чехия

Танцова школа „Тиара“ спечелиха четири квоти за световното първенство по танци Dance World Cup в Прага, Чехия. На квалификационния кръг в София те са представили пет танца, като четири от тях са успели да спечелят квоти. Ръководителят на школата в Айтос Златина Колева посочи: „Условията бяха съответния танц да събере..

обновено на 03.05.24 в 13:17