Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Благотворителен турнир по плажно ръгби в Бургас

| обновено на 16.07.21 в 14:58

Благотворителен турнир по ръгби за мъже ще се проведе тази събота на бургаския плаж. Част от събраните средства ще бъдат дарени в помощ на Детски Център за настаняване "Ронкали" в кв. Ветрен. Това каза Дойчо Славин, от ръгби Клуб "Бургаски Бикове".

„Решихме да направим турнир в Бургас, да използваме лятото, плажа. Тогава можем да привлечем много повече хора на плажа.

Близки приятели ми споменаха за този дом, а кв. „Ветрен“ е нашия домакински квартал, там е стадионът ни. Аз играя ръгби от 15 години и домакинските ни мачове през тези години са били там. Затова и избрах дома там“, разказа Дойчо Славин.


Пет отбора от цялата страна са се записали за участие в благотворителния турнир. Това са: НСА, „Янтра“ Габрово, „Балкански котки“ – Берковица и бургаските „Булс“ и „Моряците“. 

Един от играчите в Ръгби клуб ''Бургаски Бикове'' Шериф Сали сподели каква е мотивацията да участват в турнира.  

„Всички момчета от отбора сме едри, корави, но и сърцати. Защото да си висок, да си най-големият човек на света, това с нищо няма да ти помогне, ако нямаш сърце. Това е много важно в този спорт.“

Играчът в бургаския клуб Мартин Михов сподели, че това е вторият турнир, в който ще участват като отбор.

„Тази година е много по-важна от миналата година. Този турнир ще бъде факт благодарение на усилията на нашия тим. Благодарим на Съюза на играчите по ръгби в България, които много ни помогнаха за самата организация“, сподели Михов.

Директорът на дома "Ронкали" във "Ветрен Кристина Георгиева благодари за подкрепата.

"Тази страхотна идея се роди в началото на тази година. Момчетата от ръгби отбора дойдоха при мен и споделиха за тяхната благотворителна кауза. 

Останах много приятно изненадана. За тях знам, че са млад, проспериращ отбор, на който аз пожелавам много професионални успехи. Благодаря, от сърце, че се спряха да помогнат на нашите деца."


Осигурен е и награден фонд от 2000 лева. Първенецът в турнира ще вземе 1000 лева, вторият-500, третият 300, а класиралият се на четвърто място отбор ще получи 200 лева.

Турнирът ще се проведе на игрището на Централния плаж в Бургас до ресторанта.  Началото на срещите е от 10:00 часа в събота. Награждаването ще започне в 14:00 часа.

Проявата се организира от Ръгби клуб ''Бургаски Бикове'' със съдействието на Община Бургас, Българска федерация ръгби, СИРБ (Съюз на играчите по ръгби в България).



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Италиански клуб покани футболен талант от Бургас - ученик в спортното

Футболен талант от Бургас е поканен на проби в Примаверата на елитния италиански клуб "Салернитана". Иван Анастасов, който още не е навършил 16 години, ще замине в близките дни за Ботуша по покана на мениджъра с опит в откриването на бъдещи звезди Антъни Раво. Иван Анастасов е ученик в 9- ти клас в СУ "Юрий Гагарин", където негов индивидуален треньор е..

публикувано на 09.05.24 в 17:47

Созопол кандидатства за Европейски град на спорта за 2025 година

Делегация от Спортната асоциация на европейските столици и градове ACES Europe  е в Созопол.  Комисията посети всички спортни обекти на територията на общината. Базите, клубовете и площадките са активни за всички спортове и състезатели от различните възрастови групи, каза при представянето им кметът Тихомир Янакиев.  „Първото и основно..

публикувано на 09.05.24 в 17:34

700 участници ще се борят за Световната купа по спортна акробатика в „Арена Бургас“

„Арена Бургас“ е домакин на Международния турнир „Burgas International Acro cup 2024“ . Около 700 участници от 17 държави ще се състезават от 10 до 12 май за Световната купа. Организатори на турнира са Българската федерация по спортна акробатика, клуб по спортна акробатика “Черноморец” и Община Бургас. Участниците са от..

публикувано на 09.05.24 в 13:54

Димитър Бербатов ще открие фотоизложбата "По моя начин" в ПГЕЕ „Константин Фотинов“

Футболната звезда Димитър Бербатов ще открие фотоизложбата "По моя начин" в ПГЕЕ „Константин Фотинов“. Събитието ще се състои утре, 10 май от 13.30 часа в двора на гимназията. Експозицията е запечатала паметни моменти от неговия житейски път и богатата му кариера на професионален футболист. За тържествеността на събитието ще се погрижат гвардейският..

публикувано на 09.05.24 в 12:55

Шабан Мустафа тръгна за нова Европейска титла

Известният маратонец Шабан Мустафа отпътува за о. Мадейра - Португалия, за да вземе участие в Европейско първенство по планинско бягане за Мастъри. Състезанието ще се проведе от 9- ти до 12- ти май. Състезателят на спортния клуб „Шампион- Сунгурларе“ ще атакува, за да спечели медали от това Европейско състезание, след като спечели шампионата на..

публикувано на 08.05.24 в 14:56

Баскетболистите на "Черноморец" се изправят срещу "Балкан"

Първата среща от полуфиналната серия между баскетболните „Черноморец“ и „Балкан“ ще се изиграе днес в Бургас. И двата отбора искат силно титлата в НБЛ. „Черноморец“ взе купата и завърши редовния сезон като №1. Но пък „Балкан“ е единственият отбор, който тази година нанесе поражение на бургазлии у дома. Очаква се една много конкурентна серия между..

публикувано на 08.05.24 в 14:35

„BLACK STYLE SQUAD“ спечелиха 6 медала от национален турнир по брейк

Бургаските танцьори  на " BLACK STYLE SQUAD“се завърнаха с 6 медала от Националния брейк турнир „UNITED WE STAND“в Перник. Те се явиха  с десет състезатели във възрастови категории от 10 до над 18-годишна възраст.  На събитието, което е част спортния календар на Българска Брейк Федерация за 2024 г., журираха едни от големите имена в брейк..

публикувано на 02.05.24 в 14:43