Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Експериментално безкондукторно таксуване в част от градския транспорт в Сливен

Снимка: Стоян Радев

По три от градските линии в Сливен е въведено експериментално безкондукторно таксуване. Общинският превозвач „Пътнически превози“ обяви днес, че от първи август по тези линии се преустановява изцяло продажбата на билети от служители на фирмата. Очаква се постепенно във всички линии на градския транспорт да бъде въведена система за електронно таксуване. 

Разнопосочни са мненията на пътуващите по линиите 4, 4А и 110 за удобството да си купуват билети от определените няколко пункта в града.  

"Не е по-удобно. Сега купих 10 билета, за да мога да имам, когато ми се наложи да имам резерва." 

"Аз лично нямам затруднения, но виждам, че има хора, които имат затруднения, защото не си купуват билети." 

"Ако чакам рейса не ми пречи да си купя, но ако го гоня както в случая стана, човека ме изчака и не беше много удобно." 


Управителят на общинския превозвач Енчо Петров сподели, че първите впечатления от експерименталното таксуване са добри. Той коментира, че няма да има уволнени кондуктори. 

"Кондукторите да ги направим продавачи една част от тях, а другата контрольори."   

От първи август по тези три линии ще започнат проверки за пътници без билет, а глобата е 4 лева.  




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Откриха паметна плоча на странджанската Баба Тонка в село Момина църква

В днешния ден /6 август/, на Преображение, когато преди 121 години избухва въстанието в Странджа, ви разказваме историята за странджанската Баба Тонка, както наричали Мария Тенишева. Паметна плоча, която напомня за нейното участие в националноосвободителното ни движение, има вече в село Момина църква. Инициатор за поставянето й е..

публикувано на 06.08.24 в 15:35

Стоян Стоянов ще е директор на НКЖИ до провеждане на конкурс

Министърът на транспорта назначи нов генерален директор на Националната компания "Железопътна инфраструктура" до провеждане на конкурс. По закон генералният директор е и член на Управителния съвет на НКЖИ. Постът се заема от Стоян Стоянов, който е експерт с над 30-годишен професионален опит в сферата на железопътния транспорт, посочват в съобщение от..

публикувано на 06.08.24 в 14:32

Овощари алармират за ниски изкупни цени на прасковите в Сливенско

Производителите на праскови в Сливенско алармираха, че изкупната цена на продукцията им е 60 ст. за килограм, което е под себестойността на отгледания плод. Изкупната цена на компотната праскова е станала ясна, след фактуриране на  предадената продукция. Според тях масово се вкарват праскови от Гърция, които се изкупуват там на цена от 35 евро цента...

публикувано на 06.08.24 в 13:07

Православната църква отбелязва Преображение Господне

С тържествени богослужения православната ни църква отбелязва Преображение Господне. Празникът е спомен за едно от важните събития в земния живот на Христос. Преди доброволните си страдания и кръстна смърт, той разкрива своята божествена слава пред трима свои ученици. Врачанският митрополит Григорий: Господ Исус Христос се преобразява в слава пред трима..

публикувано на 06.08.24 в 07:27

Националният възпоменателен събор в местността "Петрова нива" ще се проведе на 17 август

На 17 август ще се проведе националния възпоменателен събор Петрова нива през тази година. С разнообразна програма ще бъдат отбелязани  121 години от Илинденско - Преображенското въстание. Съборът се провежда под почетния патронаж на Президента на Република България Румен Радев. Организатори на честването на Петрова нива са Община Малко..

публикувано на 05.08.24 в 14:58

Ирландска пешеходка загина на пътя Варна - Бургас край Слънчев бряг

12 пътни инцидента са станали в област Бургас само за 3 дни, съобщават от полицията.  При катастрофа станала в малките часове на съботния ден, на пътя Варна - Бургас загива 56-годишна пешеходка от Ирландия. Тя е пресичала пътното платно неправилно, когато е била блъсната от  36-годишен мъж от с. Равда. Той  е тестван за употреба на алкохол и наркотици,..

публикувано на 05.08.24 в 14:35

Община Карнобат с проекти за „Златното езеро“ и Исторически музей на открито

Два проекта предстои да бъдат одобрени в Община Карнобат. Те са свързани с облагородяването на района на т.нар. „Златно езеро“ и създаване на Исторически музей на открито. Финансирането на двата проекта се предвижда да бъде по Програмата за трансгранично сътрудничество. „Сроковете за подаване на проектите, например за „Златното езеро“ са..

публикувано на 05.08.24 в 13:01