Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Жителите на бургаското с. Маринка с блокада на пътя заради проблеми с водата

| обновено на 01.08.21 в 09:12
Снимка: Радио Бургас

Жители на бургаското село Маринка планират днес блокада на международния път, минаващ през селището. Недоволството е заради чести ВиК аварии и спиране на водата. Предвижда се движението към подходите на Бургас и Малко Търново да бъде спряно между 10 и 10.15 часа.

Често спиране на водата и загуби по старата водопреносна мрежа са причината за протеста на жителите на Маринка, обяснява кметът Любомир Узунов, като допълва:

"Качеството на водата, водопровод, канализация, авариите - това са нещата, на които като основа стъпваме и си настояваме спрямо заплащането на кубик за една по-нормална услуга".

Преди месец местните изпращат подписка и жалба до ВиК дружеството, но засега тя е без отговор. Затова жителите се решили на по-драстични действия в разгара на летния сезон.

"Първото протестно шествие ще спрем движението кратко, но достатъчно, защото явно само чрез жалба подписка няма да се случат нещата. . Ако няма диалог, ние сме заявили, че   блокадата ще продължава по-дълго".

Протестът е неоснователен, заяви говорителят на ВиК дружеството в Бургас Димитър Гюров. По думите му проблемите с водоснабдяването в село Маринка са незначителни:

„В село Маринка има отстранени 7 аварии от 1 май до 30 юли“. На какво се дължат авариите:

„Слаби връзки, спукване на водопровод, причините са десетки, но не виждам причина заради седем аварии през последните три месеца хората да протестират и то да спират международния трафик между Бургас и Малко Търново“.


Протестното шествие ще блокира кръстовището към село Твърдица за 15 минути. Обявеният начален час е 10.
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

10 села в община Тунджа и днес са с нарушено водоподаване

Повече 10 села в община Тунджа и днес са с нарушено водоподаване, заради аварии.  От ръководството на общината заявиха, че от следващия месец ще предоставят своя техника на Вик- дружеството само срещу заплащане. С ниско налягане или изцяло без водозахранване всекидневно остават около една трета от населените места в общината. Заради..

публикувано на 27.09.21 в 15:16
Луна Йорданова

"Булевард Демокрация" - на 27 септември

Цяла България днес (добре де, една част от нея, 30%, стари 50, както казваше Румен Белчев) коментира поредната кандидатура за президент – на певицата Луна. И не разбирам защо така я нападат тази усмихната жена. Тя целенасочено изпълнява това, което обеща – че ще се кандидатира. Колко политици могат да се похвалят с това? Въобще – след „русата жена,..

публикувано на 27.09.21 в 14:56

Община Болярово подпомага и тази година домакинства с дърва за огрев

Община Болярово за поредна година осигурява от горския си фонд дървесина за нуждащите се хора, на цена от 32 лв за кубик.  Зимният период е труден за преживавяне, но най-вече за тези, които са в пенсионна възраст, каза за БНР Бургас заместник-кметът на Болярово Нина Терзиева: „От общинския горски фонд осигуряваме дърва за..

публикувано на 27.09.21 в 14:41

Цената на дървата за огрев се повиши

Изключително бързо се изчерпва малкото налично количество дърва за огрев в пунктовете в Бургас. Цената е повишена с 20 лева за тон,  от средата на месеца. През лятото тя е била около 170 лв/т. С първите по-хладни дни зачестяват и заявките, които се бавят, защото няма редовни доставки на дървесина от Странджа. Трудно се наемат и хора,..

обновено на 27.09.21 в 13:23

Обновяват детски кът в "Изгрев"

Община Бургас обновява детски кът в комплекс „Изгрев“. Той се намира в близост до обновената „Петко Задгорски“.  Жителите на района са отправили искане пространството да бъде обновено приоритетно.  Детският кът ще смени изцяло облика си до края на октомври. Там ще бъдат монтирани нови уреди за игра, настилката ще бъде обновена, ще бъдат поставени нови..

публикувано на 27.09.21 в 12:18

Възстановено е движението по пътя Слънчев бряг-Баня

Възстановено е движението по път I-9 Варна - Бургас от км 198 до км 199, в участъка Сл. бряг - Баня. Това информират от Агенция пътна инфраструктура Там придвижването се осъществяваше временно в една лента, заради пътен инцидент.

обновено на 27.09.21 в 10:35

Дарителска кампания за църква в село Стара река

Дарителска кампания за доизграждането на храма "Св. Вмчк. Димитър"  в ямболското село Стара река организира църковното настоятелство. Необходими са около 60 000 лева. Градежът на православния храм започва още през 2009 година, но поради липса на средства, остава на етап "груб строеж", уточни кметът на селото Нина Колева. Преди седмица..

обновено на 27.09.21 в 07:26