Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Бургаски депутати питат регионалния министър за ремонтите на пътищата в областта

2
Снимка: Община Разград

Депутатите от ГЕРБ-Бургас Жечо Станков, Деница Николова и Галя Желязкова отправиха въпрос към регионалния министър в служебния кабинет Виолета Комитова относно ремонтът на пътищата в областта. Бургаските депутати поискаха повече информация какво се случва след отмяната на заповедта за спиране на ремонтите дейности от АПИ. „Надявам се да се предприемат навременни действия, за да могат ключови ремонти на пътища в област Бургас да бъдат завършени. А фирмите, които са работили да получат заплащане за направените разходи, защото така е справедливо“, заяви от трибуната на НС Галя Желязкова.

 „Искаме да знаем означава ли отменената заповед, че ремонтите ще продължат, ще бъдат завършени и има осигурено финансиране за фирмите, част от коото са изпълнили на 100% дейностите си. В питането си обръщаме внимание на участъци като: Русокастро-Трояново, (Трояново-Айтос) – Винарско-Кръстина-Камено, (Средец-Меден Рудник) – Присад-Димчево-Маринка и др“, поясни Желязкова.

По думите на ресорния министър след отмяната на заповедта се работи, но тя не съобщи конкретни срокове и параметри за текущите ремонти.


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

БЧК започна раздаването на хранителни пакети в Сливен

В област Сливен БЧК започна поетапното раздаване на индивидуални пакети с хранителни продукти, осигурени в изпълнение на Оперативната програма за храни и основно материално подпомагане по Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица. Общо 12 354 души в Област Сливен ще получат хранителни помощи от БЧК, съобщи д-р Моника Сярова, директор на..

публикувано на 21.09.21 в 20:27

Протестът в Айтос с настояване за резултат от действията и процедурите за обезопасяване на опасните участъци

Жители на Айтос излязоха на протест като настояха за по- бързи действия и строги мерки по осигуряване безопасността на натоварените пътни участъци в града. Позиционирани са няколко патрулни коли и кантар за тежкотоварните на село Ябълчево, обаче има още какво да се направи. Днес ни се обеща от заместник министър Валентин Граматиков,..

публикувано на 21.09.21 в 18:56

Около 18% от населението на Ямболска област се е преброило електронно

Около 18 процента от населението на Ямболска област се е преброило електронно  до момента. През първите дни на паралелното преброяване са установени четирима преброители положителни на Ковид. За областта са се преброили електронно общо 20 662 души, като най- нисък е процентът за община Стралджа едва 5,47 процента от населението, а най- висок в..

публикувано на 21.09.21 в 16:04

С 6 незабавни мерки спират катастрофите по пътя Провадия - Айтос

С шест незабавни мерки ще намалят опасността от катастрофи на главния път Провадия - Айтос. Това стана ясно след среща на кмета на Айтос Васил Едрев със зам.-министъра на регионалното развитие и благоустройството Валентин Граматиков и областния управител на Бургас Мария Нейкова.  Повод за дискусията стана тежката катастрофа след кръстовището..

публикувано на 21.09.21 в 15:34

"Булевард Демокрация" - на 21 септември

“Трябва почтеност. Почтеност във всичко“. Помните ли тези думи? Те са на бившия цар и премиер Симеон Сакскобурготски, малко преди да поеме държавното кормило. В онази реч имаше и нещо за 800 дни, но българинът не е злопаметен и не помни такива дреболии. Имам подозрения, че и за почтеността сте забравили, та затова ви я напомням. А днес, един..

публикувано на 21.09.21 в 14:52

Поморие с награда за развитието на местното самоуправление

Кметът на община Поморие Иван Алексиев получи годишната награда за принос в развитието на местното самоуправление на Националното сдружение на общините (НСОРБ), в категория средна община. Призът бе връчен на официална церемония по време на годишната среща на местните власти за 2021-а година. “Благодаря на управителния съвет на Националното сдружение..

публикувано на 21.09.21 в 12:07

Продължава изграждането на новия експозиционен център на „Акве Калиде“

Новият Експозиционен и демонстрационен център „Минералните води на Акве Калиде“ е в напреднала фаза на изграждане. Сградата вече е завършена, покривната конструкция също е изпълнена. Положена е топлоизолация и декоративна мазилка по фасадите. Монтирана е дограма, завършени са вътрешните преградни стени в помещенията и окачените тавани, изградена е ВиК..

публикувано на 21.09.21 в 11:00