Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Обвиненият в убийството на 17-годишна от Недялско остава в ареста

Снимка: Даниела Костова, БНР

Окръжният съд в Ямбол остави за постоянно в ареста обвиненият в убийството на 17-годишно момиче от ямболското село Недялско. Трупът на изчезналата на 12 август, беше открит седем дни по- късно в изоставен кладенец.

Постоянната мярка "Задържане под стража " съдът наложи, тъй като срещу 44 - годишният Йовчо Стоянов има събрани достатъчно доказателства, че е извършител на тежкото престъпление. Прокурор Милен Божидаров: 

Всички данни, които са събрани от прокуратурата сочат, че пострадалата е била удушена със силно стискане с ръце в областта на шията, вследствие на което е пречупена подезичната кост. 

Обвиненият поиска от съда да не бъде задържан в ареста, тъй като е претърпял две тежки операции, освен това няма кой да се грижи за семейството му. 

17 - годишната Мария Христова е доведена дъщеря на подсъдимия, тя е била бременна, когато е убита, посочиха от прокуратурата.  

Мярката може да бъде обжалвана пред Апелативния съд в Бургас


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

ВАС отмени жалба срещу заповедта за забрана за строителство върху дюните на Каваци

Върховният административен съд остави без разглеждане жалбата срещу заповедта на екоминистъра за строителство върху пясъчните дюни на Каваците. Тя е подадена от Антоанета Мархолева. Според жалбата в заповедта са допуснати съществени нарушения. Една от тях е, че е отменена изцяло заповед на предишния министър на околната среда Емил Димитров от..

публикувано на 15.10.21 в 17:26

Мигрантите от катастрофиралия бус задържали шофьора до идването на полицията

Районният съд в Бургас остави в ареста шофьора, който катастрофира с бус с 34 мигранти между селата Веселие и Ясна поляна. При инцидента пострадаха осем афганистанци, един от които бе настанен в болница. "Станко Станков е личност с високообществена опасност, осъждан е за кражби и по безспорен начин е доказано, че е извършител на деянието, по..

публикувано на 15.10.21 в 17:22

Съдът решава дали да остави в ареста шофьора транспортирал 34 афганистанци

Районна прокуратура-Бургас внесе в съда искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо шофьора превозвал и помогнал на 34 афганистанци да преминат през територията на страната.  Престъплението е осъществено на 13 октовмри на път между селата Ясна поляна и Веселие,  е квалифицирано по чл.281, ал.2, т.1, т. 4, т.5, вр. чл.281,..

публикувано на 15.10.21 в 15:19

МВР разкри денонощен телефон за изборни нарушения

МВР открива телефонна линия за сигнали за нарушения или престъпления, свързани с изборите. Хората могат да звънят на денонощно на 90 112 98 с код за София 02, както и да пишат на e-mail:  izbori2021@mvr.bg. Откриването на телефонната линия и на електронната поща са част от предприетите във вътрешното ведомство мерки за обезпечаването на сигурността и..

публикувано на 15.10.21 в 14:44

Оставиха за постоянно в ареста, шофьора причинил тежката катастрофа до Елхово

Ямболският окръжен съд остави за постоянно в ареста турският шофьор, обвинен в предизвикването на катастрофата до Елхово на 13 октомври . При сблъсъка загина четиримесечно бебе, а в тежко състояние остават 28 -годишна жена и дете на три години.  Тежката катастрофа е станала на хлъзгав път, около 8 часа сутринта, на околовръстното на Елхово. Според..

публикувано на 15.10.21 в 14:01

Магистрати от Италия и Португалия идват в Бургас за обмен

  Районен съд – Бургас ще бъде домакин на магистрати от страни членки на Европейския съюз, в рамките на обмен на Европейската мрежа за съдебно обучение в продължение на седмица, от 18 до 22 октомври. Целта на обмена е запознаване с добрите съдебни европейски практики и развиване на сътрудничество между съдилищата на отделните европейски..

публикувано на 15.10.21 в 09:44

Оставиха в ареста шофьора, причинил катастрофата край Лесово

Окръжна прокуратура-Ямбол задържа за срок до 72 часа турски гражданин, обвинен причиняване по непредпазливост смъртта на 4-месечно бебе и телесни повреди на други три лица при пътнотранспортно произшествие на 13.10.2021 г. на път в посока от град Ямбол към ГКПП – „Лесово“. Тежка катастрофа на пътя Елхово - Лесово По време на разследването е..

публикувано на 14.10.21 в 14:53