Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Екип на общината и икономическото министерство ще развива Индустриална база Равнец

Два са вариантите за територията на бившето летище в Равнец - да стане Тракийска икономическа зона или Индустриален и логистичен парк. Това каза кметът на Бургас Димитър Николов на среща със служебния министър на икономиката Кирил Петков. Съвместен екип от общината и министерството ще изготвят общ план за реализацията на проекта, каза министър Петков. 

През 2017-а година държавата прехвърля собствеността на старото военно летище на общината. 2019-а година за територията е одобрен ПУП, който не е оспорен, каза кметът Димитър Николов. Общината има готов проект за инфраструктурата на територията, заяви още бургаският градоначалник. Как може да бъде финансиран този проект обяснява министър Кирил Петков

„Това, което ние имаме в момента и аз много се надявам, че Планът за възстановяване ще бъде приет, е реално точно такива общини, които са малко по-агресивни в привличане на инвеститори да могат да подават за цялото финансиране. Примерно знам, че тук за инфраструктура трябват около 24 млн. За тези 24 млн. да се подаде директно в Европейската инвестиционна банка, където България ще даде през Плана за възстановяване 400 млн

Ще помогнем на общините, които са напреднали със своите проекти, каза още министър Петков

„Тази програма работи страхотно, особено за общини, които са готови с план така че парите могат да бъдат веднага да бъдат вкарани в място, което ще даде реален резултат“

Министър Петков подкрепи и идеята на общинския съветник Константин Бачийски за карго летище, което да направи уникална бъдещата индустриална зона.

„Там ключът това да се случи ни трябва добър оператор. Има голям потенциал особено за стоки от Изтока да кацат на едно такова карго летище


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Христо Стоянов, председател на местната структура на Асоциацията на хотелиерите и ресторантьорите

Малко заведения ще работят в новогодишната нощ в Сливен

В новогодишната нощ в Сливен ще работят много малко заведения, заради постоянно увеличаващите се цени на храните и електроенергията, съобщи Христо Стоянов, председател на местната структура на Асоциацията на хотелиерите и ресторантьорите. От 46 членуващи в местната асоциация едва осем са обявили, че ще работят в празничната нощ.  Стоянов каза..

публикувано на 01.12.21 в 15:32

Нов европейски Ренесанс - идеи и предложения

Как ще се развива в следващите години мащабният проект за Обединена  Европа, е ключов въпрос за гражданите на Общността. Политиците вече наложиха  понятието нов Ренесанс, който предопределя набор от ново съдържание и реализация на конкретни идеи. Пътят към формирането на част от предложенията  е Конференцията за бъдещето на Европа. Поредицата от..

публикувано на 01.12.21 в 11:59

Общинският съвет на Болярово заседава днес

Мерките за повишаване готовността на действие при усложнена зимна обстановка са сред темите, които администрацията на община Болярово ще докладва пред общинските съветници на заседанието им днес.  Тази година Районна пътна служба – Елхово е вложила в община Болярово над 50 хиляди лева за подравняване на банкети и окосяване на тревата около тях,..

публикувано на 29.11.21 в 08:25

Яхт клуб Порт Бургас навърши 45 години

Подходяща инфраструктурата за подход на яхтите в морето,  голям плац за съхранение на яхти,  удобен достъп за  достигане-това са част от възможностите за ветроходството в Бургас. Мисията на навършилия 45 години яхт клуб Порт Бургас е да  създаде едно общество от хора, свързани с морето. Голяма част от децата, които преминават през клуба, продължават в..

публикувано на 28.11.21 в 10:38

Даниела Божинова: Смятам, че ще има правителство

 16 секторни политики бяха обсъдени през последните дни от представители на  „Продължаваме промяната“. Ще се обсъждат темите „Финанси“ и „Международни отношения“.Преговорите са за съставяне на  правителство, днес са последните обсъждания. Следващата седмица трябва да се   подпише коалиционно споразумение. В част от преговорите в  сектор "Туризъм"..

публикувано на 27.11.21 в 13:15

Около 70% от пътищата в община Болярово са в добро състояние

В община Болярово е сформирана комисия и е извършен обход за обследване на безопасността  по четвъртокласната пътна мрежа и улиците в общината. Това каза за БНР Бургас кметът Христо Христов: "С активното участие на полицейски инспектор Арабаджиев от РУ Елхово извършиха обход. Бе обследвано състоянието на нашите улици по отношение на пътната..

публикувано на 27.11.21 в 11:00

Търговци от пазар "Краснодар" скочиха срещу високи наеми

Търговци от пазар „Краснодар“ са недоволни от увеличените си наеми. В отворено писмо до общината и местния парламент те настояват за съдействие за по-добри условия и справедливи наемни цени, съобразени с актуалната икономическа обстановка.    Сашка Пенова произвежда и продава зеленчуци на пазар „Краснодар“. Досега за своята..

публикувано на 25.11.21 в 13:52
Подкасти от БНР