Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Кметът на Сливен иска съдействие от АПИ за полагане на пътна маркировка

7
Снимка: Стоян Радев

Община Сливен ще изпрати писмо до служебния премиер Стефан Янев с искане за съдействие пред  Агенция  „Пътна инфраструктура“, по булевард „Стефан Караджа“, който е част  от републиканската пътна мрежа,  да бъде положена пътна маркировка, а новоизграденото кръгово кръстовище при село Тополчане, да бъде обозначено с пътни знаци. Това обяви кметът Стефан Радев във връзка с безопасността при преминаване в тези натоварени пътни участъци. Вече са изпращани няколко пъти писма до Министерство на регионалното развитие и благоустройството и Агенция „Пътна инфраструктура“ , но до този момента не са предприети действия. 


Кметът Радев обяви, че близо 160 хиляди лева струва проектът за маркировка на АПИ, а общината е поела ангажимент да сложи пътните знаци. 


"Честно казано обмисляме поне , там където минава през града републиканския път, ако продължава нищо да не прави държавата общината да го направи със свои средства."  


От днес в Сливен стартира първият етап от ремонта на един от най-натоварените булеварди -„Стефан Стамболов“. Новото в проекта е, че вече се изготвя техническо задание за кръгово движение.  


"Сега се работи техническият проект за изграждане на кръгово кръстовище на булевардите „Панайот Хитов “ и „Стефан Стамболов“. Очаквам до края на годината техническият проект да е готов и догодина да изпълним и тази част от цялата зона." 


Заради ремонтът участък от източната част на булеварда от страната на квартал „Сини камъни“ е затворена и преминаването става двупосочно в западната част. Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Протестиращи в Ямбол:Предпочитаме локдаун

Над 200  хотелиери, ресторантьори и техните служители протестираха в центъра на Ямбол срещу изискването на „зелен сертификат“ за Covid-19.Някои от тях предпочитат пълен локдаун и компенсации от държавата. „Аз съм собственик на заведение. Предпочитам пълен локдаун да ни дадат някакви пари, колкото да си посрещнем нуждите, защото сега..

публикувано на 22.10.21 в 16:25

"Булевард Демокрация" - на 22 октомври

Стопира ли се строителството и инвестициите в цялата Община Царево? Кога и как може да се реши проблемът с канализацията в Синеморец? Гост в студиото – кметът Георги Лапчев. А за застрояването на селото – в разговора ще включим и Борислав Борисов от групата „Да не допуснем Синеморец да се превърне в Слънчев бряг!“. Започваме след новините в 15,..

публикувано на 22.10.21 в 14:47

Завършва корекцията на коритото на река Отманлийска

До 10 дни ще завърши изпълнението на трети етап от проекта за корекция на река Отманлийска. Става въпрос за укрепване на последен участък с дължина около 1 километър, разположен в близост до хижа "Странджа". Прилагането на инженерните решения за корекция на коритото е продиктувано от преливането на реката при силните валежи през есента на 2014 година,..

публикувано на 22.10.21 в 11:46

Два протеста срещу зелените сертификати в Бургас

Два протеста срещу въвеждането на зелените сертификати ще се проведат днес в Бургас. Единият е на представители на заведенията. Той ще започне от 15.00 ч. пред сградата на РЗИ – Бургас. Другият протест е на граждани , които също са против мярката. Той ще започне от 16.00 ч. пред Областната администрация в Бургас. 

публикувано на 22.10.21 в 09:43

Янев за Covid сертификата: Аз съм склонен да понеса цялата политическа отговорност

Фирмите ще бъдат компенсирани от държавата заради поскъпналия ток на борсата със 110 лева на мегаватчас за октомври и ноември. Помощта ще получат н ад 600 хиляди небитови абонати, обяви премиерът Стефан Янев: За целта са предвидени 450 милиона лева от свръхпечалбата на АЕЦ "Козлодуй ". Парите са налични и няма да е необходима актуализация на..

публикувано на 21.10.21 в 17:25

В Сливен протестираха срещу зелените сертификати

Граждани протестираха в Сливен срещу въвеждането на зелените сертификати. Тя изразиха недоволството си пред сградата на общината, като призоваха останалите граждани да се присъединят към тях. Те коментираха, че протестът им ще бъде ежедневен.  С плакати „Ваксината е личен избор“ и „Не на зелените сертификати“ гражданите обявиха несъгласието си с..

публикувано на 21.10.21 в 16:07

ЦИК: Без Covid сертификат за изборите - нито за членовете на СИК, нито за гласоподавателите

На изборите на 14 ноември Covid сертификат няма да бъде изискван нито от членовете на секционните комисии, нито от гласуващите, обявиха от Централната избирателна комисия. До края на месеца в страната ще бъдат доставени нови 1600 устройства за гласуване според сключения с фирмата доставчик "Сиела Норма" договор от вторник. 280 машини са осигурени..

публикувано на 21.10.21 в 15:42