Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Обърнатата къща - най-новият атракцион край Бургас

5
Снимка: Радио Бургас

Къща обърната с покрива надолу и входа нагоре е най-новият атракцион край Бургас. Тя се намира на изхода на Черноморец и привлича погледите с нестандартната си визия. Това е първата обърната къща в България, в която и вътре всичко е обърнато, сподели за БНР Бургас собственикът Анна Чанева. Маси, столове, дивани, кухня, всичко виси от тавана. Къщата е проектирана като един нормален дом на семейство, пояснява Чанева.


"Има кухня, има детска стая, има трапезария, има мокро помещение, има библиотека, т.е. едно жилище, в което живее едно голямо семейство с неговите кътчета и всички тези стаи са обзаведени абсолютно реалистично, както един истински нормален дом. Няма макети, няма фалшиви имитации, всичко е истинско. Човек, влизайки вътре, се разхожда по тавана и посещавайки отделните стаи, може да си направи интересни снимки, които после, като ги обърнеш, този, който е сниман, е в много странни положения и е много забавно. Примерно може да изглежда така, че си повдигнал масата или, че си на ръце върху бюрото, забавно е наистина".

Анна Чанева споделя, че идеята за направата на обърната къща се е родила в Пукет, Тайланд, където са били на почивка със съпруга ѝ. Там са видели за първи път такава обърната къща и решили да реализират и у нас подобен проект.

Подробностите чуйте от интервюто на Елена Димитрова с Анна Чанева

Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Йорданка Панева изработва с много любов клипсове за биберони, ключодържатели и гривни

Доброто е около нас и може да предизвика добро! Доказа го фейсбук групата „Купи подарък от майка на дете с увреждане“, в която жените с нелека съдба показват снимки на ръчно направени от тях сувенири, а всеки, който желае може да си закупи от творенията им. В тяхна подкрепа създадохме рубриката ни „Радиомагазинче Надежда“. Всяка..

публикувано на 17.10.21 в 15:30

Георги Тошев: Благодаря на Бургас, че подкрепи Мария Бакалова

Георги Тошев  е журналист, продуцент и телевизионен водещ. Той е търсач на истории на интересни хора, човек които обича и знае как да разказва така че да привлече и задържи вниманието на зрителя и слушателя. Той е човек на пътешествията, които казва, че всъщност най – хубавото в тях е завръщането.  Започна нов сезон на неговата поредица..

публикувано на 17.10.21 в 14:30

Изкуствен интелект за подобряване на ВиК инфраструктурата ще разработва община Бургас

Община Бургас се присъедини като партньор по тригодишен проект „Изкуствен Интелект (ИИ) за Публични Политики“ (#ai4publicpolicy), финансиран по Програма „Хоризонт2020“. Проектните дейности ще се изпълняват от 15 партньори, сред които общини, университети и частни компании от Италия, Нидерландия, Гърция, Португалия, Кипър и други. Целта е да се създаде..

публикувано на 15.10.21 в 11:41

"Цветовете на мъглата" през очите на полския посланик

Под надслов „Цветовете на мъглата“ посланикът на Полша в България Мачей Шимански откри своята фотографска изложба в Бургас. Експозицията, която е подредена на алеята пред Културен център „Морско казино” разкрива красотата на родината му през живописния воал на мъглата. Негово превъзходителство сподели: „В случай на мъгла всички се губим в догадки..

публикувано на 14.10.21 в 11:24

НАП заема водещо място сред дигиталните институции

120 млн. пъти са ползвани електронните услуги на НАП само през миналата 2020 г. Това, както и разработените 150 вида онлайн услуги от страна на приходната администрация, я нареждат на водещо място в страната сред дигиталните институции, показва анализ на Националната агенция за приходите. 3 млн. данъкоплатци са се възползвали от различните е-услуги на..

публикувано на 14.10.21 в 11:23
Десислава Тодорова, Диляна Донева и Шерифе Нутфи, БМЧК - Бургас

Диляна и Шерифе, БМЧК - Бургас: "Да си доброволец е лесно! Трябва само това, което правиш да идва от сърцето ти!"

Българският младежки Червен кръст е учреден на 14 октомври 1921 година. Той е доброволна младежка организация, която е неразделна част от Българския Червен кръст и принадлежи към Международното младежко червенокръстко движение. Чрез своите доброволци в цялата страна и посредством своите програми за обучение, дейности и услуги,..

публикувано на 14.10.21 в 09:30

Курс за пещерняци в Бургас

Курс за пещерняци ще се проведе в Бургас, съобщават от Общината. Той се организира от бургаския Спелеоклуб „Бургас – НЕПИАСТ“. Опознавателната среща (лекция) ще е на 28 октомври, от 19 часа, в зала 17 на Младежкия културен център в Бургас.

публикувано на 12.10.21 в 14:52