Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Малоброен протест в Бургас срещу зеления сертификат

Близо 30 души се събраха пред сградата на Регионалната здравна инспекция в Бургас в знак на протест срещу зелените сертификати. Хората излизат за пети пореден път заради новите мерки. Те се заканиха, че ще са на улицата всеки ден до отмяната им.

Протестиращите демонстрираха позицията си с плакати с надпис „Ваксината е право на избор, а не условие за работа". Неделният ден събра по-малко участници и за разлика от предишните дни нямаше блокиране на кръстовища и шествие по улиците на града. Въпреки това хората са категорични в исканията си:

"Трябва да спре това деление на ваксинирани и неваксинирани. Който иска да се ваксинира и се чувства притеснен, нека да се ваксинира, нека си носи маска, а който не иска да се ваксинира това си е негов избор, нали съответно и той си носи последствията.

Просто ограничават нашите човешки права. По конституция, все още тази конституция, която е на България запазва и нашите права. Против ваксината съм, против маските съм, против всичко, което е измислено от две години насам.

Вчера бяхме във ваксинационния пункт и се оказа, че Пфайзер е с изтекъл срок, от септември е изтекъл, а искат да го слагат на хората. Ние искаме всичко това да спре, това безумие да спре".

Протестиращите се заканиха, че от понеделник отново ще има по-голяма масовост и демонстрации против новите мерки.


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ
Парцелите, оцветени в зелено, ще бъдат обявени за продажба

60 имота във в.з. Росенец иска да продаде Община Бургас

Около 60 имота, по около и малко над декар всеки, иска да продаде Община Бургас във вилната зона „Росенец“. Парцелите са отредени са вилно застрояване и предложението е да се добавят в програмата за разпореждане с общинската собственост.  Началникът на ресорния отдел в администрацията Живко Димитров поясни:  „Регулационен план има, но това, на..

обновено на 26.11.21 в 17:38

"Булевард Демокрация" - на 26 ноември

Има една поговорка, някои твърдят, че си е наша, други – че е турска. Тя е срещана в различни форми, но една от популярните е "Да му имам на българина втория акъл, дето му идва отпосле." „По разпореждане на Върховната административна прокуратура  Министерството на регионалното развитие и благоустройството и Държавната агенция „Безопасност на..

публикувано на 26.11.21 в 14:56

Малко клиенти в магазините на „Черния петък“ в Бургас

По-малко клиенти и по-малко стоки с намаления на „Черния петък“ в Бургас.  Голяма част от хората търсят промоциите в нета и предпочитат онлайн пазаруване, заради изискването за зелен сертификат като вход за големите търговски обекти.  Най-голям интерес има към дрехи, телефони и домакинска техника. . Отстъпките достигат до 50%, но не..

публикувано на 26.11.21 в 14:51

"Социален център - Бургас" представи своята "Шарена книга"

Наръчникът „ Шарена книга“ представиха днес в Бургас. Той е реализиран от сдружение „Социален център “ и е за служители и потребители на социални услуги за хора с увреждания. „Шарена книга“ обобщава натрупания досега опит на организацията, която  работи с младежи със специфични потребности. Акцентът е поставен върху..

публикувано на 26.11.21 в 14:06

Изграждат паркинг със зона за отдих между блокове 3 и 4 в „Изгрев“

Стартира изграждане на паркинг със зона за отдих между блокове 3 и 4 в к-с „Изгрев“. Проектът е поискан и съгласуван няколко пъти с техните жители и ще се осъществи по новата общинска програма „Моят град, моят квартал, моята улица".  Паркоместата ще са около 80.  Те ще заемат долу-горе половината от междублоковото пространство. Останалата част..

публикувано на 26.11.21 в 11:26
Веселин Шарлопов

Ако не се намали замърсяването, може да се ограничи ползването на дърва и въглища

Ако мерките за намаляване на фините прахови частици не дадат нужния ефект, може да се налагат рестриктивни такива. Това стана ясно на обсъждането на програмата за качество на атмосферния въздух в Бургас. Сред възможностите са ограничаване на автомобилния трафик за кли без или с ниска екокатегория за отделни зони, като центъра на града. Това..

публикувано на 25.11.21 в 18:57

"Булевард Демокрация" 25-ти ноември

Темата днес е регионална, но засяга мнозина търговци. Пазарът Краснодар е с нови, по-високи цени на наемите, търговците там недоволстват. Повече ще научим от управителят на Бургаски пазари. Ще ви разкажем и за академията за училищни директори, която предстои да се случи в Бургас. В коментара - какво значи нулева корупция и може ли Бургас да е с такъв..

публикувано на 25.11.21 в 14:47