Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

В четири ямболски общини въвеждат смесена форма на обучение

В четири от петте общини на Ямболска област учениците преминават в смесена форма на обучение. От здравната инспекция са разпределени и първите доставки безплатни антигенни тестове, с които могат да се извадят зелени сертификати.

Учениците от общините Ямбол, Елхово, Стралджа и Тунджа ще се обучават на ротационен принцип, посочи директорът на РЗИ Ямбол д-р Радостина Калчева.

От понеделник училищата в тези четири общини ще преминат на 50 процента присъствено обучение по график, който е утвърден от директорите на училищата и Регионалния инспекторат по образование. 

От здравната инспекция са предоставили на лабораториите и първите безплатни антигенни тестове.

Раздаваме на 5 лаборатории в града, които те трябва да използват до вторник. 

За изследването се заплаща за пробовземането, като цената се уточнява от съответната лаборатория, допълни Калчева.


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Бургас ще бъде домакин на мениджърска академия за училищни директори

Бургас ще бъде домакин на първата регионална "Мениджърска академия за училищни директори". Обучителната програма, която се повежда за трети път в страната ще избере лидери от 12  бургаски учебни заведения. Целта е те да преминат обучение за подобряване на мениджърските им умения.  Това каза проектният координатор на академията Александра..

публикувано на 25.11.21 в 12:51

До дни част от учениците в Ямболска област ще се върнат в клас

До дни  по-голямата част от учениците  в Ямболска област ще се върнат в клас. Заболеваемостта в региона трайно спада и във всички общини вече е под 500 на 100 хил. души население. От началото на следващата седмица учениците от 5 до 12 клас в общините Ямбол, Тунджа и Елхово преминават от обучение в електронна среда на ротационен принцип, тъй като..

публикувано на 25.11.21 в 08:29

Учениците от пет общини в област Бургас ще учат на ротационен принцип от 29 ноември

Министърът на образованието Николай Денков е издал заповед, според която учениците от пет бургаски общини ще преминат на ротационно обучение. Причината е спада на заболеваемостта на база 14-дневен период. Това важи за класовете в  Айтос, Малко Търново, Поморие, Приморско и Царево.  Учебните занятия ще бъдат по този модел до 3-ти декември, за останалите..

публикувано на 24.11.21 в 17:46

Не се знае кога и как ще се върнат в училище учениците от 5-ти до 12-ти клас в бургаска област

Преди дни Министерството на образованието и науката съобщи, че ще предостави 12,8 млн. лв. от своя бюджет на Министерството на здравеопазването  за закупуване на тестове за ученици. За да осигури тези средства, МОН отлага за следващата година някои ремонтни и инвестиционни дейности в училищата, детските градини и центровете за специална образователна..

публикувано на 23.11.21 в 17:21

С нова паметна плоча и фотоизложба ОУ "П.Р. Славейков" отбеляза своята 110- годишнина

С откриване на паметна плоча и фотоизложба  бяха отбелязани днес 110 години от създаването на училище "Петко Рачев Славейков" в Бургас. В 24 постера, разположени край Морското казино, е разказана дългогодишната история на учебното заведение, поставеният паметен знак  почита  Радосталения Гюрова.Това   е името на жената, която преди повече от век..

публикувано на 17.11.21 в 15:59

Около 1500 ученици от начален курс посещават присъствено занятията в Ямбол

Около 1500 от близо 4200 ученици от начален курс посещават присъствено учебните занятия в Ямболска област. В много от селата родителите отказват децата им да бъдат тествани. Особено притеснителна е ситуацията в община Тунджа, в някои от селата родителите категорично отказват тестване на учениците, подчерта зам.- кметът Димитър Димитров...

публикувано на 17.11.21 в 15:23

758 доброволци се включиха в тестването за COVID-19 на учениците

Нито един ученик в начален курс в Бургаска област не дал положителна проба за коронавирус след тестовете, с които децата от 1 до 4 клас се върнаха в клас. 8072 ученици са изследвани в понеделник и вторник. Това съобщи изпълняващият длъжността началник на РУО Лиляна Иванова. 539 паралелки се обучават присъствено в 89 училища. В тестването са..

публикувано на 16.11.21 в 14:29