Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Разкрити са 4 Covid секции в Бургас

4 ковид секции са разкрити в Бургас. Те са в областната болница, в университетската болница „Дева Мария“, в Комплексия онкологичен център и в болница Бургасмед. В Бургаска област са разкрити 13 подвижни секции, чрез които ще гласуват карантинирани лица.

В ковид отделението на Комплексия онкологичен център са настанени 30 болни, а 20 легла са свободни. Как ще протече изборния ден там обяснява председателят на подвижната секционна комисия Златан Христов:

"Ще се облечем в униформите, които са ни дали, ще се качим до отделението. Има маски, шлемове, ръкавици. Ще гласуват настанените в отделението, които желаят, а след това и персонала на отделението. Те се записват под чертата в списъка." 

8 подвижни секции за гласуване на карантинирани лица са разкрити в Бургас. 5 подвижни секции ще има още в общините Карнобат, Руен ,Айтос и Камено. 


3 машини са дефектирали в началото на изборния ден в Бургаска област. В две от тях в бургаския комплекс „Изгрев“и в созополското село Росен се гласува вече с хартиени бюлетини, а в третата секция машината с технически проблем и спряна, а хората гласуват на втората машина. 


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Нуждаем се от ускорено приемане на Интегрираната стратегия за Югоизточния регион

По време на парламентарния контрол народната представителка  Деница Николова попита министъра на МРРБ Гроздан Караджов какви усилия полага ресорното министерство и новото правителство за бъдещи, ключови   проекти за Бургас и региона.Докъде е стигнало приемането на проекта за Интегрирана териториална стратегия за развитието на Югоизточен район..

публикувано на 14.01.22 в 11:29
Жечо Станков

Жечо Станков: Липсват компенсации за предприятията, които не отвориха заради скъпия ток

„Трябва да подкрепим българските потребители, малкият и среден бизнес, индустрията и всички, които страдат от високата цена на енергията. Най-важното е, че в нашето предложение има посочени източници на финансиране. Цената на тока е висока, трябва навреме да се дадат компенсации, а те липсват до момента. Ние сме парламентарна република и няма как да..

публикувано на 13.01.22 в 14:35

Стойко Танков става областен, под въпрос е човекът на „Промяната“

Областният лидер на БСП Стойко Танков ще е новият областен управител, потвърдиха източници на БНР-Бургас. Очаква се неговото назначение да бъде гласувано от Министерския съвет утре. Стойко Танков ще седне на мястото на Мария Нейкова, потвърдиха няколко души от коалицията, в това число и самият Танков. При квотното разпределение именно на..

публикувано на 04.01.22 в 15:43

Социалната дейност през 2022 година е приоритет за Община Приморско

Трудна година заради ковид кризата изпрати Община Приморско, но финализирайки финансовите резултати за 2021 година, тя е добра. Въпреки трудностите имаме много реализирани проекти, каза за БНР Бургас кметът Димитър Германов: "Не сме стигнали нивото от 2020 година преди пандемията, но вследствие на положените  усилия от страна на общинското..

публикувано на 04.01.22 в 14:50

Росенец и Алепу са на вниманието на министрите чрез парламентарния контрол

Превръщаме  знаковите обекти в област Бургас  в питания към министрите и не оставяме самите казуси във въздуха,  довеждаме ги до край. Това заявява депутатът от Демократична България Ивайло Мирчев.  Не искаме просто да ставаме част от донякъде поомръзналата тема за Росенец,  но това са всъщност корупционните модели, които са проблем за..

публикувано на 03.01.22 в 12:13

Цончо Ганев: Само в Бургас са предвидени терени за АМ „Черно море“

Община Бургас е преприела стъпки за реализирането на АМ „Черно море“. Това каза за БНР-Бургас депутатът от „Възраждане“ Цончо Ганев, след проведена среща с кмета Димитър Николов. Това беше една от основните теми, които дискутирахме, коментира Ганев: „Тук интересният момент и факт, който на мен ми направи изключително добро..

публикувано на 29.12.21 в 13:06

Бургаските съветници от ВМРО прекратиха коалиционните си взаимоотношения с ГЕРБ

Д-р Георги Дракалиев и Николай Стоянов, общински съветници от ВМРО прекратиха коалиционните си взаимоотношения с ПП ГЕРБ и  нaпуснаха общата им група с представителите на тази партия в Общински съвет – Бургас. За БНР Бургас Стоянов поясни: "В последно време е видно, че имаме някой разминавания. Това се видя и на последната сесия- по няколко..

публикувано на 23.12.21 в 11:10
Подкасти от БНР
/radiobulgaria/history/list ۚRrM5x 0 ]v.p]v.]v.]v.Xv.]v.Традиции-size:1ڟ[foot]v.]v.8^v.p]v.^v./radiobulgaria/traditions/listqSQ.,ժgBP_Lли^v.^v.8_v.8^v.^v./var/www/html/bnr/app/Modules/News/View/Details/partials/gallery_inner.html п\Μeܽ)елP_v.8_v._v.^v._v.35d367308d7b41296ddb6bfd159a4c618dee3112квૐ_"