Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Христо Симеонов: Ще работя да подготвяме грамотни деца

Комисиите по образование и по младежки дейности и спорт ще са целта на Христо Симеонов. Бургаският учител ще е депутат, след като беше избран от листата на „Продължаваме промяната“. Знам какво трябва да направим, за да подготвяме грамотни деца, коментира той:

„Първата ми задача е да видя с какви хора ще работим. И да им споделя своите идеи за намаляване на административната тежест за учителите; за това безкрайно писане на доклади с диаграми, които никой никога не гледа. На второ място ми се иска да преработим учебни програми и учебен план, при който да има повече възможност децата да избират предмети, които да изучават по-задълбочено“, коментира той.  

Имам идеи и за реорганизиране на часовете по физическо възпитание, посочи Христо Симеонов.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Румен Радев

Консултациите при президента започват в понеделник

В понеделник (24 юни) президентът Румен Радев започва консултации с парламентарните групи в 50-ото Народно събрание преди да връчи проучвателен мандат за съставяне на правителство на най-голямата от тях – ГЕРБ-СДС.  На 24 юни Радев ще се срещне с три от партиите. От 9.00 часа държавният глава ще проведе консултации с парламентарната група на ГЕРБ-СДС...

публикувано на 21.06.24 в 13:12

Отново до урните: В селата Баня и Факия избират нови кметове в неделя

Частични избори за кмет ще се проведат тази неделя в несебърското село Баня. Същият ден кмет ще избират и в село Факия, община Средец. По двама претенденти се борят за постовете в двете населени места.  До нови избори в село Факия се стигна след като Върховният административен съд касира изборите през есента на миналата година и обяви..

публикувано на 21.06.24 в 13:03
Росица Матева

"Народна партия истината и само истината" оспорва резултатите от изборите

"Народна партия истината и само истината" оспорва резултатите от проведените на 9 юни избори за членове на Европейския парламент и за народни представители. Искането постъпи чрез Централната избирателна комисия и е подписано от председателя на партията Венцислав Ангелов.  Заместник-председателят на ЦИК Росица Матева докладва пред колегите си..

публикувано на 20.06.24 в 14:19

Рая Назарян е председателят на 50-ото Народно събрание

Рая Назарян е избрана за председател на 50-ото Народно събрание. За нея гласуваха 131 народни представители. "Против" бяха 66 депутати, 39 се въздържаха. Другите кандидатури бяха Виктория Василева от "Величие", Петър Петров от "Възраждане" и Силви Кирилов от ИТН.  "На първо място бих искала да благодаря за оказаната висока чест. С това гласуване са..

публикувано на 20.06.24 в 12:05

Депутатите трябва да изберат председател на НС

Депутатите от 50-тото Народно събрание ще проведат днес второто си заседание от 10 часа, на което се очаква да направят нов опит за избор на председател на парламента.  Преди това се очаква да се събере Председателски съвет, за да се обсъдят отново номинациите за поста. ГЕРБ няма да отстъпят от кандидатура на Рая Назарян за председател на Народното..

публикувано на 20.06.24 в 08:21
Христо Иванов

Христо Иванов подаде заявление за напускане на парламента

Христо Иванов подаде заявлението си за напускане на 50-ото Народно събрание. То е депозирано тази сутрин в деловодството на парламента, потвърдиха за БНР от пресцентъра на институцията. Ден след изборите на 9 юни Иванов подаде оставка като председател на партия "Да, България" и съобщи, че ще се откаже от спечеления депутатски мандат...

публикувано на 19.06.24 в 15:14

Не избраха Рая Назарян за председател на парламента

Рая Назарян от ГЕРБ-СДС не беше избрана за председател на 50-ия парламент. При прегласуване за нея гласуваха 116 от народните представители, против бяха 69, 53-ма се въздържаха. ГЕРБ-СДС ще предложат Рая Назарян за председател за парламента Резултати от прегласуването/Скрийншот/НС Последва почивка. След нея председателстващият парламента..

обновено на 19.06.24 в 12:44