Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Предоставят днес хранителни продукти на 100 души в Малко Търново

Доброволци ще предоставят днес хранителни продукти на близо 100 възрастни жители на община Малко Търново. Помощта ще е за самотни възрастни хора в 8 странджански села и общинския център, съобщи инициаторът на кампанията Михаела Бошева 

„Цялостната визия за нещата е да прекараме повече време с тези хора и да им отделим около час, да си поприказваме, да си споделим някакви неща за живота – както за техния, така и за нашия. Да ги заредим с положително настроение“, допълни тя.

Всяко домакинство ще получи по три торби с основни хранителни продукти. Помощта  беше събрана  по време на благотворителната кампания „Време с усмивка за самотни възрастни хора“, в която се включиха десетки бургазлии. Тя се проведе за втора година, като екипът на БНР- Бургас също участва с дарения в инициативата.


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

В Сливен връчиха наградите в конкурса „С очите си видях бедата“

В художествена галерия „Сирак Скитник“ в Сливен връчиха наградите на победителите от традиционния конкурс за детска рисунка „С очите си видях бедата“. Той е организиран от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ към МВР с партньорството на Министерство на образованието и науката и Националният дворец на децата. Общо 83 деца от..

публикувано на 19.05.22 в 17:58

Пуснаха на свобода два белоглави лешояда в Сливенския Балкан

Два белоглави лешояда бяха пуснати на свобода в Сливенската планина от природозащитници от „Зелени Балкани“. Птиците са дарени от нидерландски зоопарк и желанието на дарителя е било те да бъдат върнати обратно в природата, каза Ивелин Иванов, ръководител на проекта. Птиците бяха пуснати на свобода пред представителя на ЕК по програма Лайф + Симона..

публикувано на 19.05.22 в 17:21
База на УОС

Близо 150 бежанци настанени в детски бази, но не се знае до кога

Близо 150 украински бежанци са настанени в две бази в Равда, които се стопанисват от предприятието „Ученически отдих и спорт“. Осигурени са им нощувки, хладилници, телевизори и храна – три пъти на ден. Това поясни изпълнителният директор Пантелей Мемцов, но добави, че след 15 юни вече имат резервации за деца: „Най-големият проблем,..

публикувано на 19.05.22 в 15:13

Над 6500 ученици и учители се включват в празничното шествие за 24 май

Завръща се представителното празнично шествие на бургаските детски и учебни заведения, и на културните институти, посветено на Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура, и на славянската книжовност – 24 май. Д ецата от детските градини, учениците и учителите, които са записани за участие в него са над 6500.  В..

публикувано на 19.05.22 в 13:38

Спас Узунов: По мерките срещу увеличената численост на гларусите трябва да работят експерти

Бургас ще бъде първата Община в България, която ще сформира работна група за набелязване на мерки, ограничаващи популацията на гларусите в града. Това каза за БНР Бургас Спас Узунов от Българска фондация „Биоразнообразие“ (БФБ).  Като общество също сме допринесли за тази популация, защото им е улеснен достъпът до храна, макар че Общината през..

публикувано на 19.05.22 в 13:37

Обучават безработни на „Дигитална компетентност“ и „3D проектиране“

Срокът за прием на заявления за включване в обучение на безработни и неактивни лица, вкл. с увреждания, за придобиване на ключови компетентности по „Дигитална компетентност“ и „3D проектиране“, се удължава до 25 май. Обученията са организирани от Община Бургас по проект: BG05M9OP001-2.056-0010-C01 “Интегриран проект за осигуряване на..

публикувано на 19.05.22 в 10:47

Денят на Натура 2000 ще бъде отбелязан на брега на Поморийското езеро

Българска фондация Биоразнообразие и Зелени Балкани със съдействието на Община Поморие организират специален празник в Поморие на брега на Поморийското езеро. Поводът е  21 май когато цяла Европа отбелязва  Денят на Натура 2000.  Тази година програма LIFE, която финансира повече от 20 екологични проекта в България, включително и за Поморийско..

публикувано на 19.05.22 в 10:40