Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

За 28 март се отлага моноспектакълът „Чамкория“

Моноспектакълът „Чамкория“, който трябваше да се играе на 3 февруари в Културен дом НХК в Бургас, ще бъде с нова дата – 28 март.
Причината са наложените от здравните власти противоепидемични мерки.

Билетите за новата дата ще важат без презаверяване. При желание билети могат да бъдат върнати до 4 февруари, включително, през канала, от който са закупени.

Постановката е на Явор Гърдев по романа на Милен Русков е театрален хит, който не бива да бъде пропускан, а в главната роля е Захари Бахаров.


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Сливен празнува с шествие и фолклор

Празничното шествие на ученици от сливенските училища започва в 11 ч. Градската градина до площад „Хаджи Димитър“, където след шествието, около 11,30, ще се проведе тържествената церемония за празника. От 12 часа, също на площада, ще бъдат наградени ученици, носители на награди от национални и международни състезания и конкурси. Тогава на сцената..

публикувано на 24.05.22 в 09:32

Богата културна програма за празника в Ямбол

С празнично шествие, благодарствен молебен и богата културна програма  Ямбол отбелязва  24 май.  Днес официално ще бъдат връчени и наградите на Община Ямбол за принос в  образованието. Шествието ще потегли от двора на факултета „Техника и Технологии“ на Тракийския университет, където по-рано ще бъде отслужен благодарствен молебен и ще бъдат..

публикувано на 24.05.22 в 08:39

С празнично шествие и Сунгурларе отбелязва 24 май

В 9:30 започва празничното шествие в Сунгурларе, посветено на Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност. То стартира от СУ „Христо Ботев“ и продължава до площад „Св. Св. Кирил и Методий“, където слово ще изнесе кметът Георги Кенов.   В 10:30 ще започне празничен концерт, а от 11..

публикувано на 24.05.22 в 08:31

Отличиха изявените творци и институции в Бургас (ГАЛЕРИЯ)

21 личности от сферата на културата и изкуството, както и бургаски институции, бяха отличени в навечерието на 24 май от Община Бургас. Церемонията се състоя в двора на експозиционния център "Флора". Празнично послание отправи кметът Димитър Николов: "Искам да благодаря на всички читалищни, музейни работници, галерии, театри,..

обновено на 24.05.22 в 07:11

Публицистът - краевед Стефан Апостолов с почетно отличие от Съюза на независимите български писатели

В навечерието на празника на светите братя Кирил и Методий публицистът-краевед Стефан Апостолов е награден с почетния медал "Съюз на независимите български писатели". Отличието му се дава от ръководството на Съюза на независимите български писатели - София, по случай 70 - годишния му юбилей и за цялостното му литературно творчество. Инж. Стефан..

публикувано на 23.05.22 в 13:15

Изложбата „Френска гравюра от ателиетата на Лувъра“ гостува в Бургас

Колекцията старинни гравюри от фонда на Градска художествена галерия – Пловдив оправдано буди интерес и възхищение всеки път, когато се показва пред публика. Най-представителната част от нея ще гостува в Бургас. Експозицията ще бъде официално открита на 1 юни от 18.00 часа в Културен център „Морско казино”, зала „Ал.Г.Коджакафалията”. Цялата..

публикувано на 23.05.22 в 13:01

Археологическото лято започва в Деултум през юли

В Националния археологически резерват Деултум се подготвят за археологическия сезон. Тук конкретните проучвания ще започнат през юли. Очакваме да бъдат одобрени проектите ни и да получим финансиране от Министерството на културата и започва работата по обектите, съобщи директорът на НАР - Деултум Красимира Костова: " Резултатите очакваме в края..

публикувано на 23.05.22 в 11:35