Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Спират тролеите в Бургас, отпадат последните курсове на някои автобуси

| обновено на 26.01.22 в 13:37

"Бургасбус" въвежда ново разписание заради сложната епидемиологична обстановка. Само за няколко дни на приходите се е отразил драстичният отлив на пътници, онлайн обучението на учениците и високите сметки за ток. В същото време има 10 служители, които не са на работа, защото са болни или под карантина заради Covid, обясни управителят на фирмата инж. Петко Драгнев.

Промените са :

- От 26.01.2022 г. се спира изпълнението на нощната линия.

- От 27.01.2022 г. се редуцират последните курсове на основните градски и кварталните линии.

- От 28.01.2022 г. се преустановява обслужването на двете тролейбусни линии Т1 и Т2.

До възстановяване на нормалното движение на тролейбусите, в делнични дни линии Б11 и Б12 ще се изпълняват с разписание, при което интервалите между курсовете са по-кратки.

Драгнев обясни:

"Ще използваме престоя на тролеите за профилактика на контактната мрежа. В момента в тролейбусното депо се подготвят фундаментите и окабеляването за зарядните станции".

Остават в сила наситените разписания в натоварените часове на деня - сутрин и късен следобед, когато хората отиват на работа или се връщат от работа. Тогава автобусите са начесто по всички направления, за да няма струпване и близък контакт между пътниците.

Засега няма да има промяна в разписанията за селата, обясни Драгнев и уточни:

"С кметовете и с кметските наместници сме в постоянен контакт и където няма пътници в тези студени дни в часове, които и учениците не пътуват, може да коригираме нещо, но това ще е с тяхно съгласие.Взема се тяхното мнение, за да не се нарушат интересите на пътниците  и жителите на тези квартали и села." -поясни управителят.

Всички промени в разписанията ще бъдат отразени в съответните страници на сайта на „Бургасбус“. Прави се постоянен мониторинг на натовареността при отделните линии, каква е тя в различните дни и часове, спрямо ковид ситуацията ще бъде съобразено и разписанието.

"Извиняваме се на всички наши клиенти за неудобството, но в момента сме в условия на крайна, крайна кризисна ситуация.Трябва всички да направим жертвата,за да можем да продължим нормалния си живот".

ПОВЕЧЕ В ЗВУКОВИЯ ФАЙЛ:





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Община Сливен

Министерството на иновациите дава 14 млн. лв. за строежа на "Индустриален парк - Сливен"

Близо 14 милиона лева финансиране ще получи "Индустриален парк Сливен" ЕООД от Министерство на иновациите и растежа. Договорът между двете страни вече е подписан, съобщиха от Община Сливен.  Финансирането е осигурено чрез Плана за възстановяване и устойчивост.  Средствата по договора с Министерство на иновациите са близо 70% от необходимия..

публикувано на 21.07.24 в 15:06
Пламен Димитров

КНСБ: Служебното правителство да въведе мерки за подкрепа на фирмите

КНСБ настоява служебното правителство да въведе мерки за подкрепа на фирмите, които имат спадове на производството и продажбите заради рецесията в Западна Европа. Синдикалистите се аргументират с устойчива тенденция за спад на промишленото производство, който в някои сфери е двуцифрен. Предложението на КНСБ е да бъде въведена постоянно действаща мярка..

публикувано на 21.07.24 в 09:29

Засилен интерес към автобусните линии за Южното Черноморие

Повече са пътуващите с автобуси в този летен период към курорти по Южното Черноморие, съобщиха от Централната автогара в София. Превозвачите са осигурили сезонни линии. През лятото преди пандемията от Covid-19 те са били около 20, сега са десетина, каза директорът на  автогарата.  Иван Мирославов допълни: "Най-натоварени са на Южното Черноморие,..

публикувано на 21.07.24 в 09:13

Външно министерство оптимизира процеса на издаване на работни визи

Проблемът с издаването на визи за работниците от трети страни, бе обсъдена на р аботна среща с представители на Министерството на външните работи и на туризма и представителните организации в туристическия сектор. Министър  Евтим Милошев подчерта, че забавянето се дължи на обективни обстоятелства – не защото държавата се бави и институциите..

публикувано на 19.07.24 в 09:03
Двата созополски плажа са със Син флаг и покриват всички критерии за чистота

След 10-ти август: Внимавайте на плаж "Хармани", предупреди управителят му

След 10-ти август морето се обръща и плаж "Хармани" става много опасен и трябва изключително много да се внимава, предупреди в ефира на БНР- Бургас управителят на двата созополски плажа - Централен и "Хармани" - Михаил Ковачев, гост в откритото студио. Спад на туристите по Черноморието спрямо миналия юли "Плаж "Хармани" е един от топ 10 на..

публикувано на 17.07.24 в 13:47
Станко Щерев, регионален представител на Българската асоциация за туризъм

Спад на туристите по Черноморието спрямо миналия юли

Наблюдава се спад на туристите не само в Созопол, но и по Черноморието спрямо същия период на миналата година, каза  Станко Щерев, регионален представител на Българската асоциация за туризъм гост в откритото студио на БНР-Бургас. Според него една от причините за този спад е геополитическата обстановка, визирайки избора на израелските туристи,..

публикувано на 17.07.24 в 12:55

МРРБ отказа искането на Община Сливен за отлагане на зеленото обследване по програмата за саниране

Министерство на регионалното развитие и благоустройството отказа на община Сливен да измени насоките за кандидатстване по новата програма за саниране на многофамилни жилищни сгради, финансирана от Плана за справедлив преход, в който влизат Кюстендил, Перник, Стара Загора и общините около Стара Загора. Община Сливен в писмо до министерството поиска..

публикувано на 17.07.24 в 11:45