Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Спират тролеите в Бургас, отпадат последните курсове на някои автобуси

| обновено на 26.01.22 в 13:37

"Бургасбус" въвежда ново разписание заради сложната епидемиологична обстановка. Само за няколко дни на приходите се е отразил драстичният отлив на пътници, онлайн обучението на учениците и високите сметки за ток. В същото време има 10 служители, които не са на работа, защото са болни или под карантина заради Covid, обясни управителят на фирмата инж. Петко Драгнев.

Промените са :

- От 26.01.2022 г. се спира изпълнението на нощната линия.

- От 27.01.2022 г. се редуцират последните курсове на основните градски и кварталните линии.

- От 28.01.2022 г. се преустановява обслужването на двете тролейбусни линии Т1 и Т2.

До възстановяване на нормалното движение на тролейбусите, в делнични дни линии Б11 и Б12 ще се изпълняват с разписание, при което интервалите между курсовете са по-кратки.

Драгнев обясни:

"Ще използваме престоя на тролеите за профилактика на контактната мрежа. В момента в тролейбусното депо се подготвят фундаментите и окабеляването за зарядните станции".

Остават в сила наситените разписания в натоварените часове на деня - сутрин и късен следобед, когато хората отиват на работа или се връщат от работа. Тогава автобусите са начесто по всички направления, за да няма струпване и близък контакт между пътниците.

Засега няма да има промяна в разписанията за селата, обясни Драгнев и уточни:

"С кметовете и с кметските наместници сме в постоянен контакт и където няма пътници в тези студени дни в часове, които и учениците не пътуват, може да коригираме нещо, но това ще е с тяхно съгласие.Взема се тяхното мнение, за да не се нарушат интересите на пътниците  и жителите на тези квартали и села." -поясни управителят.

Всички промени в разписанията ще бъдат отразени в съответните страници на сайта на „Бургасбус“. Прави се постоянен мониторинг на натовареността при отделните линии, каква е тя в различните дни и часове, спрямо ковид ситуацията ще бъде съобразено и разписанието.

"Извиняваме се на всички наши клиенти за неудобството, но в момента сме в условия на крайна, крайна кризисна ситуация.Трябва всички да направим жертвата,за да можем да продължим нормалния си живот".

ПОВЕЧЕ В ЗВУКОВИЯ ФАЙЛ:Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

В БХРА ще обсъждат действия заради връщането на 20% ДДС за бирата и виното

Членовете на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация се събират в началото на следващата седмица в курортния комплекс Слънчев бряг, за да обсъдят какви действия ще предприемат относно анонсираното връщане на 20-процентната ДДС ставка за бирата и виното, намалена на 9 на сто по време на Covid кризата. Заместник-председателят на организацията..

публикувано на 19.05.22 в 14:03
Стефан Радев, кмет на Сливен

Сливен с бюджетна прогноза за три години напред

Общинският съвет в Сливен прие актуализацията на бюджета и гласува бюджетната прогноза за периода 2023-2025 г. на постъпленията от местни приходи и на разходите за местни дейности. Приети бяха годишните финансови отчети на общинските предприятия и на търговските дружества с общинско участие за миналата година.  Според кметът Радев актуализацията..

публикувано на 19.05.22 в 13:52

Собственици на малки бензиностанции са притеснени как ще се прилага антикризисната мярка за горивата

Собствениците на малките бензиностанции са притеснени как ще се прилага антикризисната мярка, свързана с горивата, която беше обявена от правителството. Според нея търговците трябва да правят отстъпка от 25 стотинки на литър при зареждане на бензин или дизел. Това ще ни натовари и финансово и като време обясни Росинка Бъчварова от Сдружението..

публикувано на 19.05.22 в 13:36
Язовир Камчия

Очаква се с 30% по-скъпа вода в Бургас

Поскъпване на водата с 30% се очаква в Бургас. Предложената от ВиК  дружеството нова цена е внесена в Комисията за енергийно и водно регулиране. Ако бъде одобрена тя ще влезе в сила от 1 юни.  В момента бургазлии плащат по 2,30 лв. за кубик вода. Предложено е увеличение от около 30%, потвърдиха от ВиК дружеството. Новата цена е 2,86 лв...

публикувано на 19.05.22 в 08:22

Актуализация на бюджета на община Сливен предстои да гласува Общинския съвет

Актуализация на бюджета на община Сливен предстои да гласува Общинския съвет днес. Ще бъде разгледано предложението на кмета Стефан Радев за разкриване на астрономическа обсерватория в Сливен, която да се обособи в самостоятелен общински Център за подкрепа за личностно развитие, според изискванията на Закона за предучилищното и училищното образование...

публикувано на 19.05.22 в 08:18

Туристическият сезон в Слънчев бряг започва официално на 1 юни

Туристическият сезон в Слънчев бряг започва официално на 1 юни 2022 г.  От тогава паркирането в синя зона в комплекса ще се заплаща на цена от 2.50 лв. на час. Заплащането на престоя на автомобили ще се осъществява чрез SMS на кратък номер 135544 за всички мобилни оператори, чрез мобилното приложение URBO, като предстои да бъдат внедрени още..

публикувано на 18.05.22 в 13:48

В Бургас ще правят яхти за милиони

Яхти за милиони започва да строи от следващия месец един от лидерите в този бранш. Фирмата стъпва на нашия пазар и ще строи в корабостроителниците в града. Там ще работят първоначално 60 души, за да се увеличат на 300. Новината бе обявена на тържеството по повод 119 години от създаването на "Пристанище - Бургас". Кметът Димитър Николов..

публикувано на 18.05.22 в 11:47