Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

С почетен плакет и грамота бе отличен кметът на Бургас Димитър Николов

Германо-Българската индустриално-търговска камара  връчи за осемнадесети път награди за развитието на българо-германските икономически отношения за 2021 г. С почетен плакет и грамота за ползотворно и тясно сътрудничество бе отличен кметът на Община Бургас Димитър Николов. Наградата от негово име получи заместник-кметът Красимир Стойчев, който благодари на Германо-Българската индустриално-търговска камара за активната работа и доброто сътрудничество.

През 2021 г. в Бургас бяха реализирани редица инициативи, сред които се откроява бизнес форумът „Doing Business with Germany”, който се състоя през септември в Конгресния център. Зам.-кметът Красимир Стойчев сподели, че разчита на Германо-Българската индустриално-търговска камара (ГБИТК) за привличане на инвеститори в индустриалните ни зони и за създаване на контакти между местни и немски компании.

Награди от Германо-Българската индустриално-търговска камара получиха фирми, допринесли за развитието на българо-германските икономически отношения през последната година.

Гостите бяха приветствани и от Тим Курт – президент на ГБИТК и д-р Митко Василев – главен управител на ГБИТК.

Сред официалните гости на събитието бяха министърът на иновациите и растежа Даниел Лорер, министърът на туризма Христо Проданов и Н. Пр. Кристоф Айхорн – посланик на Федерална република Германия в София.


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Делфини мигрират у нас заради войната в Украйна

Военните действия в Украйна, които се провеждат и в акваторията на Черно море, са основна причина за промяна в обитаваните от делфините райони. Това констатират еколози от България, Румъния и Турция, които установяват зачестяване на случаите на дезориентирани делфини в близост до бреговете, обясни Димитър Попов от „Зелени Балкани“. Той..

публикувано на 17.05.22 в 08:10

В началото на юни идват първите туристи в Созопол

Макар да се виждат хора по плажовете активният сезон в Созопол все още не е започнал. Първите летовници се очакват в началото на юни, а градът активно се подготвя, за да ги посрещне. Текат ремонти по улиците, стягат се заведения и магазини. Градът ще разчита предимно на родни туристи, но заради инфлацията и поскъпването на всичко и туристическият..

публикувано на 16.05.22 в 14:52

Царево ще разчита на български туристи и тази година

На българските туристи ще разчита основно община Царево и през тази година. По време на ковид-ограниченията регистрирахме голям ръст, коментира пред БНР-Бургас кметът Георги Лапчев. Тази година нямам подобни очаквания, заради постоянно променящите се цени, посочи той: „Усещането ми тази година е, че хората изпитват притеснения..

публикувано на 16.05.22 в 14:45
Министър-председателят Кирил Петков и министърът на енергетиката Александър Николов дадоха брифинг след се срещната с представители на работодателските организации и синдикатите в Министерския съвет.

Компенсации за бизнеса: 80% от повишението на цената на електроенергията над сумата от 200 лв.

Правителството предлага компенсации за месец май на високи цени на електроенергия - 80% от повишението на цената на електроенергията над сумата от 200 лв. Относно природния газ кабинетът планира пълния размер на компенсацията от април плюс 100% от повишението на цената за май. Това стана ясно на брифинг на управляващите след срещата им с работодателски..

публикувано на 16.05.22 в 12:41

С открити приемни помагат на украинците да започнат работа у нас

Агенцията по заетостта стартира информационна кампания „На работа в БГ“. Тя е насочена основно към украинските граждани, но не само. С открити приемни в над 90 точки в страната екипи от Бюрата по труда дават информация и насоки към търсещите работа. Свободните позиции са предимно в сферата на туризма. Открита приемна има в центъра на..

публикувано на 16.05.22 в 12:38

Бизнесът в Индустриалния парк иска автобусна линия

Ръководствата на фирми, разположени в Индустриалния парк в Бургас настояват за автобусна линия, която да спира в зоната. Шест от компаниите са изпратили искания до общинския съвет с данни за работниците, които са ангажирани при тях. Съветниците от транспортната комисия взеха решение да се проведе допълнителна среща с тях. Председателят на ОП..

обновено на 15.05.22 в 10:56
Мартин Владимиров

Мартин Владимиров: Може да се наложи национализирането на бургаската рафинерия

В началото на идната седмица Центърът за изследване на демокрацията (ЦИД) ще публикува анализ, който ще развенчае всички митове за това, че България не може да оперира без руски нефт. Рафинерията през годините е използвала либийски, ирански, иракски нефт. Има сортове суров нефт, които веднага могат да заменят руския. Това обясни пред БНР експертът от ЦИД..

публикувано на 14.05.22 в 16:34