Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Щастлива развръзка: В Бургас изписаха бебето на украинска бежанка

А бесарабски българин подари апартамент в Приморсксо на новороденото

| обновено на 06.03.22 в 16:22



От болница в Бургас изписаха първото бебе, родено от украинска бежанка у нас. Малкият Михайло се ражда преждевременно. Майка му Олена успява да избяга от обсадения Киев бременна, заедно с другите си две деца.  

Малкият Михайло се ражда на 3 март, две седмици преди термина. Майка му Олена тръгва от Киев още на 24 февруари, когато започват военните действия.

„В 6 часа реших да тръгна към моите познати в Приморско. Тръгнах с колата заедно с двете ми деца, бързо се организирах. Три дена пътувах без да спра, преминах шест граници“

Само след няколко дена на бял свят идва и третото ѝ дете, в частна болница в Бургас. По професия Олена е счетоводител. Днес навършва 40 години и мечтае за бъдещето:

Вярвам, че в най-скоро време ще свърши войната и ще се върна в Украйна. Чакам този момент и вярвам в украинската армия, че ще победи руската. Осъзнавам, че като се върнем, ще трябват много усилия да работят, защото всичко е разрушено. Това е единствената ми надежда, че ще свърши всичко скоро и ще се върнем“

Съпругът ѝ е еколог, но е мобилизиран и остава в Киев. Днес с букет в болницата я посрещна 16-годишната ѝ дъщеря Нина. Има и по-малък син – Коля. Подкрепа ѝ оказва Ваня Андонова от Приморско, която също дойде на изписването.  

Още по-щастлив край на историята донесе бесарабски българин, който дари апартамент в Приморско на новороденото. Той живее в Сливен и се занимава с бизнес. 

Повече чуйте в звуковия файл: 


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

121 години от Илинденско-Преображенското въстание, без заря на Петрова нива

Заради риск от пожари за първи път без тържествена заря ще се проведе Националният възпоменателен събор в историческата местност Петрова нива. Тази година се навършват 121 години от обявяването на Илинденско-Преображенското въстание. Хиляди тракийци и потомци на бежанци от цялата страна се очаква да пристигнат за събора.  Събитието се провежда под..

обновено на 17.08.24 в 16:58

В Приморско ще почистват района около "Стамополу"

Сдружение "Възлюби" и Община Приморско организират в четвъртък, 22 август от 17:15-19:30ч. акция за почистване на района около блато "Стамополу" . Организаторите призовават граждани и гости на Приморско,  както и от фирмите, общинските структури, социалните и културните институции да се включат активно в грижата за чистотата на Приморско и..

публикувано на 17.08.24 в 14:17
архив

ВиК ремонт променя движението по „Янко Комитов“ от понеделник

Община Бургас съобщи, че във връзка с прокопаване на ул. „Янко Комитов“ за реконструкция на ВиК мрежата на Бургас, от 11:00 часа на 19.08.2024 г. (понеделник) до 30.09.2024 г. (понеделник) се въвежда временна организация на движението на превозни средства.  Ще бъде затворено платното от страната на жилищните блокове в ж.к. „Славейков“ преди..

публикувано на 17.08.24 в 11:40

Илиян Янчев: Елате на Петрова нива, за да отдадем почит към подвига на преображенци!

Национален възпоменателен събор по повод 121-та годишнина от Илинденско – Преображенското въстание ще се проведе тази събота, 17 август в местността Петрова нива. Събитието е под патронажа на президента Румен Радев. Хиляди тракийци и потомци на бежанци от цялата страна се очаква да пристигнат за събора.  Изложба на стари оръжия,..

обновено на 17.08.24 в 09:37

"Ден до пладне" на 17 август:

Съботният ден край морето на юг ще бъде слънчев, поне такъв ни го обещават синоптиците. По Черноморието ще духа умерен вятър от изток. Максималните температури ще бъдат между 28° и 31°. Температурата на морската вода е 26°-28°.  В предаването днес ще чуете: - На Петрова нива днес ще се проведе Националният възпоменателен събор по повод 121..

публикувано на 17.08.24 в 09:04

Дете от ямболско село върна портфейл с пари на собственика му

Осемгодишно момче от ямболското село Завой намери и върна портфейл с над 1000 лева и документи. Гого е едно от шестте деца в многочленно семейство в село Завой. Преди дни той си играел в близост до дома си, където намира портфейл, но дори не го отваря: „Аз не отворих портфейла“ И заедно с баба си го носят на живеещия в съседство Симеон Велков,..

публикувано на 17.08.24 в 07:47
архив

Жителите на село Попович за трета събота затварят пътя Варна-Бургас

За трета поредна събота жителите на варненските села Попович и Дюлино, община Бяла, област Варна, организират протест, заради незавършен авариен ремонт и въстановителни работи по пътно платно и настилка на общински път VAR 2071/III-906/ Дюлино–Попович–Гранична община (Бяла Несебър)- /I-9/ на територията на община Бяла. Финансирането е с постановление на..

публикувано на 17.08.24 в 07:15