Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Общинските съветници в Бургас заседават днес

Общински съвет - Бургас, заседание
Снимка: Свобода Атанасова

33 точки са включени в проекта на дневен ред в 37-то заседание на общинските съветници. Сред тях са промени в Наредбата за платено и безплатно паркиране на превозни средства в определени зони в града, генерален план за организация на движението, както и  изграждането на детска болница. 


Общинският съвет се очаква да разреши на кмета на Бургас Димитър Николов, съвместно с общините от Югоизточен регион да подготви необходимите документи на проекта „Модел за интегрирана детска здравна грижа”. Той ще бъде реализиран по Програмата за развитие на регионите, в периода 2021-2027 година. Това става след като през април здравният министър Асена Сербезова изрази принципно съгласие за създаване на Общинска детска болница.

Съветниците ще обсъждат Генералния план за организация на движението на моторни превозни средства. Основната му задача е да  изготви работещ модел за управление на транспорта в границите на града, след систематизирането на общинската информация, а данните трябва да бъдат актуализирани и допълвани.

Местният парламент трябва да определи и размера на трудовите възнаграждения на кметове на населени места и на кметските наместници в общината, както и да подкрепи финансово инициативата за провеждане на майсторски класове по художествена гимнастика от олимпийските шампионки на страната. Съветниците ще обсъждат и кои общински имоти да бъдат отдадени под наем.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Сменят директорите в 13 бургаски училища и още 19 в областта

Конкурси за нови директори в 32 училища в област Бургас обяви Регионалното управление на образованието.  13 от тях са в град Бургас, останалите са в Айтос, Карнобат, Несебър, Каблешково, Камено, Слънчев бряг и селата Пирне, Оризаре, Бата, Горица, Струя, Планиница, Череша, Снягово, Трънак, Факия, Лозарево, Съединение. При повечето причината..

публикувано на 19.07.24 в 11:33

Стотици пожарникари, горски и военни четвърти ден се борят с огъня в община Болярово

Четвърти ден продължава пожарът в крайграничната община Болярово. Остава в сила частичното бедствено положение обявено в пет населени места. В борбата с огъня са включени стотици пожарникари, горски служители, военнослужещи. В района има противопожарни екипи и тежка техника от няколко области, в готовност са и два хеликоптера от Авиобаза Крумово,..

публикувано на 19.07.24 в 10:54

Калин Стоянов: Работим на три фронта в Ямболско, единият от тях тръгва към Турция

Служебният премиер Димитър Главчев и вътрешният министър Калин Стоянов дават брифинг в село Мамарчево.  "На територията на Крайново, Воден и Шарково работим на три фронта, които са доста широка разпрострели пожарите. Единият от тях тръгва към българо-турската граница, която е сравнително близо. Реално има засегнати няколко къщи от селото. Малко..

публикувано на 19.07.24 в 09:35

Кампания за събиране на дарения за пострадалите от пожарите

Кампания за събиране на финансови дарения в помощ на пострадалите от пожарите обяви община Болярово. „Отправяме молба за съпричастност към всички, които могат да помогнат. Благодаря и на всички мои колеги, които помагат на терен, на всички, които ни помагат с хранителни продукти и вода. Съпричастността е голяма. Благодаря Ви!“, каза Христо Христов, кмет..

публикувано на 19.07.24 в 08:40

Продължава борбата с големия пожар около Воден и близките села

Продължава борбата с големия пожар около Воден и близките села . Вчера огънят достигна, граничното с Турция, село Крайново. Премиерът свиква Съвета по сигурността заради пожарите Там са изгорели къщи, някои от тях - обитаеми, а част от жителите бяха евакуирани.  Помощ за гасенето е дошла и от турска територия.  Работата на екипите е..

публикувано на 19.07.24 в 08:36
Снимката е илюстративна.

Необходими са промени в няколко закона преди прилагането на модела „замърсителя плаща“ догодина

В началото на следващата година, страната ни трябва да започне прилагането на новия модел за определяне и събиране на таксата „Битови отпадъци“. Предвижда се той да бъде на принципа „замърсителят плаща“. Страната ни вече няколко пъти отлага тази мярка. Първият отложен срок беше през 2019 година. Все още няма яснота как точно ще се прилага този..

обновено на 19.07.24 в 08:15

Възпоменателна церемония на Летище Бургас

С възпоменателна церемония беше отбелязана 12-тата годишнина от атентата на бургаското летище. При терористичния акт загинаха 5-а израелски туристи и българския шофьор Мустафа Кьосов. С религиозен ритуал, венци и цветя и запалени свещи близки на загиналите, представители на държавата и общината, както и лекари, помогнали на ранените туристи отдадоха..

обновено на 18.07.24 в 22:25