Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Протест на превозвачите ще блокира движението по улица "Крайезерна“ в Бургас

Снимка: БГНЕС

От 09:00 до 17:00ч.спира междуселищният транспорт в бургаска област. Това каза собственикът на най-голямата транспортна фирма в областта Румен Христов.

В Бургас няма да има протестно автошествие на превозвачи, а ще се блокира движението само на товарните автомобили по улица „Крайезерна“, като ще бъдат пропускани само леки автомобили.

Само фирма „Бургасбус“ и несебърския превозвач няма да се включат в протеста днес, каза Румен Христов:

„Ще спрем обслужването по всички направления и този път почти всички транспортни фирми в областта ще участват в протеста, който ще бъде масов. Спираме от 09:00 до 17:00 часа. Всички автобуси, които преустановят работа ще се включат също, така както се правеше и с товарните превози.

Антикризисните мерки на правителството ще помогнат на превозвачите на ток и газ, а не на тези, които се движат с дизелово гориво. Искаме да се търсят варианти - намаляване на акциза, намаляване на биодобавката евентуално отлагане временно да се влага в горивата", каза още Румен Христов.

Редовните линии ще работят до 09:00 часа за да не възпрепятстват учениците, които се явяват на матурата по български език и литература. По време на протестните действия ще стане ясно дали блокадата ще прерасне в шествие по улиците на града.

Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Природонаучният музей с безплатна беседа на 9 и 10 юли

В дните на Плажния уикенд (8 – 10 юли), РИМ-Бургас ще предложи безплатна беседа за заплатилите входен билет.  В Природонаучната експозиция от 11:00 часа те ще могат да разберат повече за най новата изложба – „Светът в зрънце пясък“. Пясъци от всички континенти, от екзотични места като Великденските острови, Островът на костенурката и Зеления..

публикувано на 07.07.22 в 10:47
Снимката е илюстративна.

Община Тунджа тегли заем за модернизация на уличното осветление

Заем от близо два милиона лева ще изтегли община Тунджа за подмяна на уличното осветление в 33 населени места. В останалите села на общината се предвижда модернизацията да бъде извършена със средства от Плана за възстановяване и устойчивост. Средствата ще бъдат използвани за цялостна подмяна на старото и енергоемко осветление с LED  тела. Заемът трябва..

публикувано на 07.07.22 в 08:44

Спират водата почти по цялото Южно Черноморие

Временно спиране на водата се очаква днес в населените места на юг от Бургас, които се захранват от водоснабдителната система „Ясна Поляна“. Вода няма да има и в части от Бургас, заради ремонтни дейности. Ремонтно-възстановителни дейности ще се извършват при водоснабдителната система "Ясна поляна". Това ще доведе до аномалии в питейното..

обновено на 07.07.22 в 08:11

Почистват речните корита, канали и дерета в област Бургас

С разпореждане на областния управител Стойко Танков започна поетапното почистване на част от най-критичните участъци от речните корита, канали и дерета в област Бургас. Това е превантивна мярка за предотвратяване на наводнения при обилни валежи, които биха нанесли сериозни щети на населените райони и земеделските площи. По указание на областния..

публикувано на 06.07.22 в 17:08

Лятната линия 17А отново ще свързва Меден рудник с Крайморие

Лятната линия 17А отново ще свързва комплекс „Меден рудник“ с кв. „Крайморие“ през почивните дни. Това съобщават от "Бургасбус".  Автобусът ще се движи само през уикенда по маршрута: Терминал „Меден рудник“, ул. „Въстаническа“, бул. „Захари Стоянов“, бул. „Ал. Г. Коджакафалията“, ул. „Петрова нива“, ул. „Дъга“, ул. „Апостол войвода“, ул. „Георги..

публикувано на 06.07.22 в 15:44

Зелен остров в центъра на Бургас

Анкетни карти попълваха бургазлии на ул. "Иван Богоров". В тях те отговорят на въпроси, свързани с превръщането на терена до наказателния паркинг на  на ул. " Оборище" в зелена паркова зона. Предложението е на общината, а хората, които работят и живеят в района, го одобряват, показа анкета на БНР Бургас.Те са на мнение, че е по-добре да бъде..

публикувано на 06.07.22 в 15:32

Приключи разширението на рибарското пристанище в Несебър

Лодкостоянките на пристанището в Несебър от днес вече са 121, с 90 повече след оптимизацията на капацитета му. Реконструкцията на рибарското пристанище е по проект финансиран от програмата „Морско дело и рибарство“ и е на стойност малко над 7,5 млн.лв. С разширението ще се подобрят условията за улов, разтоварване и първа продажба на риба.  Община..

публикувано на 06.07.22 в 13:46