Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Заради протеста на превозвачите:

Повече от 2 часа продължи частичната блокада на улица „Крайезерна“ в Бургас (ОБНОВЕНА)

| обновено на 18.05.22 в 12:40
4
Снимка: Даниела Костадинова

Повече от 2 часа продължи частичната блокада на улица „Крайезерна“ в Бургас. Десетки товарни автомобила, таксиметрови коли и микробуси се включиха в протеста на превозвачите. 


Междуселищният транспорт в областта спря в 10 часа. 

Тогава микробус с надпис протест блокира и едното платно на улицата, но автомобилите се пропускаха през свободното платно.


"Не съм съгласен да плащам нещо по-скъпо, без да има нормални пътища в България. Положението е трагично. Все повече ни свършват оборотните средства. Не сварваме да плащаме навреме фактури." 



Напрежението ескалира, когато товарен автомобил на известна куриерска фирма не спря на полицейски сигнал с палка и се придвижи до блокадата, където беше спрян с жива верига. Протестиращите обявиха появата на камиона като провокация от страна на министъра на транспорта Николай Събев, като бивш собственик на фирмата. 


След кратки пререкания шофьорът реши да се включи в протеста. На товарния камион беше сложен плакат с надпис "Превозвачите излизат във ваканция". 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

„Напоителни системи“ разработи е-Регистър на поливните площи

„Напоителни системи“ разработи първия електронен Регистър на поливните площи в България. Той създава възможност за бърз и лесен достъп до справка за услуга, извършвана от Дружеството. С него ще се поддържа дигитализирана база данни за размера на площите за поливане и водоизточника, чрез който се осигуряват водните маси. Регистърът е съобразен с..

публикувано на 12.07.24 в 15:50

Изложба припомня европейските етнически карти за Македония

Изложба, която ще гостува на 15 юли, понеделник в Бургас, показва Македония в европейската етническа картография (средата на XIX в. – Балканските войни 1912 – 1913 г.). Тя е дело на проф. Иван Илчев, ръководител на Центъра за върхови постижения „Наследство БГ“. Експозицията включва табла с десетки етнографски карти, най-вече на..

публикувано на 12.07.24 в 15:30

Община Болярово започва да доставя заявените количества дърва

Община Болярово започна събирането на средствата за заявените количества дърва, от жителите на Болярово. След като бъдат заплатени, започва и доставката. Към момента са заявени 1786 куб. метра дърва за огрев, от живеещи граждани в Болярово  „Цената е 49 лева с ДДС, без превоза. Постигнали сме добра договорка с превозвачите, които тази година се увеличиха..

публикувано на 12.07.24 в 14:56

Зърнопроизводителите в Бургаско доволни от реколтата, но притеснени от ниските изкупни цени

Добра реколта на зърнените култури в Бургаско, но земеделските стопани са притеснени от ниските изкупни цени. Жътвата приключи навсякъде в региона в началото на юли. За първа година тя започна почти месец по - рано, още в началото на юни, заради топлото време и узряването на зърното, съобщи Николай Киров, председател на местния Съюз на..

публикувано на 12.07.24 в 13:00

Над 35 градуса ще се спират камионите над 12 тона по отделни пътни участъци

Във връзка с метеорологичните прогнози и очакваното повишение на температурите над 35 градуса се предвижда в следобедните часове от 13 до 21 часа да се ограничава движението на камиони над 12 тона по отделни пътни участъци, посочват от АПИ. Областните пътни управления следят прогнозите на синоптиците целогодишно и са инструктирани да предприемат мерки..

публикувано на 12.07.24 в 11:13
архив

Екипи на ЮИДП - Сливен имат готовност да участват в гасене на пожари в пограничните райони с Турция

Големият пожар в Турция в района на Одрин е овладян, съобщиха от Югоизточното държавно предприятие Сливен, но потвърдиха, че всички горски и ловни стопанства са в готовност да се включат в гасенето, ако огъня прехвърли държавната граница. Районът се наблюдава от горски служители и гранични полицаи.

публикувано на 12.07.24 в 11:06
Лични документи

Временно ще бъде ограничена системата за личните документи

Временното затруднение ще обхване периода от 18:00 часа днес до 24:00 часа на 14 юли, а причината е планирана миграция на базите данни, обслужващи Националния регистър на българските лични документи.  За същия период няма да са активни и следните услуги, предоставяни от портала на МВР – секция „Електронни административни услуги“: издаване на лична..

публикувано на 12.07.24 в 09:26