Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Самолетът с Тодор Неделев кацна в Бургас

Тодор Неделев (в средата) и д-р Бочев (вдясно) на летището в Бургас.
Снимка: БФС

Националът Тодор Неделев беше транспортиран днес от Тбилиси до България с частен санитарен самолет. Аеропланът, оборудван с необходимата техника на борда, кацна на летището в Бургас, съобщиха от БФС. 

Играчът сам слезе от него и се качи в чакащата го линейка. която да го откара в родния му Пловдив, където той ще продължи възстановяването си в домашни условия.

Халфът не може да ползва нормални авиолинии заради по-голямото налягане в горните слоеве на атмосферата. Именно поради тази причина той ще се придвижи до България с нисколетящ самолет.

Заедно с Неделев пътува и лекарят на националния отбор д-р Бисер Бочев.

Капитанът на Ботев (Пловдив) пострада тежко при автомобилна катастрофа в Грузия. Това се случи, когато националите пътуваха за хотела си ден преди мача от Лигата на нациите. Несъобразена скорост бе причината за инцидента.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Марк Христов

Марк Христов започна с победа в Париж

Дебютантът Марк Христов стартира с победа в категория до 73 килограма в джудото на олимпийските игри в Париж. Българинът се наложи над Александър Хусеин от Джибути, след като съперникът му беше наказан с три предупреждения "шидо" за фалшиви атаки. В целия двубой 24-годишният софиянец бе по-активният и заслужено продължава напред. На осминафиналите..

публикувано на 29.07.24 в 13:23
Габриела Георгиева

Габриела Георгиева отпадна на 100 м гръб

Българската плувкиня Габриела Георгиева завърши на последното, осмо, място в сериите на 100 м гръб на олимпийските игри в Париж и отпадна. Дебютантката преплува дистанцията за 1:02,16 минути, което е далече от нейното най-добро постижение. Първа в тази трета серия е американката Катрин Беркоф с 57,99 секунди. В крайното класиране Георгиева е на 24-ото..

публикувано на 29.07.24 в 12:37

Предстои 10-то издание на международно състезание Burgas Skate Open

10-то и единствено Международно скейт състезание в България Burgas Skate Open  ще се проведе в  периода от 16 до 18 август на различни локации в Бургас, съобщават от Общината . В предстоящото юбилейно издание ще се включат скейтъри от България, Румъния, Гърция, Италия, Аржентина, Холандия, Швеция, Израел и други. Същинската и най-важна част –..

публикувано на 29.07.24 в 12:13
Йоана Илиева е осма в схемата при сабльорките.

Българи в шест спорта на Игрите днес

В шест спорта България ще има представители днес на олимпийските игри в Париж. В 10:15 часа (наше време) започват квалификациите при смесените отбори на въздушен пистолет на 10 метра. Антоанета Костадинова и Кирил Киров са нашите представители в тази дисциплина в стрелковия комплекс в Шатору. В 11:00 часа джудистът Марк Христов стартира в категория до..

публикувано на 29.07.24 в 08:40

Валентина Георгиева финалистка на прескок по спортна гимнастика в Париж

Валентина Георгиева се класира за финала на прескок на турнира по спортна гимнастика при жените на Олимпийските игри в Париж. Българката, която дебютира на олимпийски игри, има рожден ден на 28 юли и навърши 18 години. На коронния си уред прескок тя получи средна оценка от 13.999 точки, след като имаше 14.166 за първия опит и 13.833 за втория...

публикувано на 29.07.24 в 07:35

Рами Киуан с успешен дебют на олимпийските игри

Настоящият европейски шампион по бокс Рами Киуан направи успешен олимпийски дебют на Игрите в Париж. 24-годишният българин надделя над поляка Дамиан Дуркач с 5:0 съдийски гласа (29:26, 29:26, 30:25, 30:25, 29:26) в първия кръг в категория до 71 килограма в "Арена Норд" във френската столица, а двубоя от трибуните изгледаха спортният министър Георги..

публикувано на 28.07.24 в 16:51
Валентина Георгиева

Валентина Георгиева поведе в квалификацията на прескок на Олимпийските игри

Валентина Георгиева поведе в квалификацията на прескок на турнира по спортна гимнастика при жените на Олимпийските игри в Париж. Георгиева, която дебютира на олимпийски игри, днес има рожден ден и навършва 18 години. На коронния си уред прескок тя получи средна оценка от 13.999 точки, след като имаше 14.166 за първия опит и 13.833 за втория...

публикувано на 28.07.24 в 14:11