Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Шефът на КЗП-Бургас Николай Стойков е освободен от длъжност

Николай Стойков, дългогодишен директор на Комисията за защита на потребителите в Бургас, е освободен от длъжност. Самият той потвърди новината пред БНР-Бургас, но отказа коментар.

В момента Стойков се намира в София. Заедно с него са освободени всички регионални шефове на КЗП, научихме от собствен източник.
По публикацията работи: Веселин Максимов
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Плажът Алепу

РИОСВ преустанови изграждането на глемпинг в „Алепу“

На 1 юли експерти на РИОСВ-Бургас са извършили проверка, във връзка със публикации в социалните мрежи за извършване на монтажни дейности в местността „Алепу“, поземлен имот с идентификатор  67800.49.36 по КК на град Созопол. Констатирано е, че в имота има  15 дървени скари. Той  е с дървена ограда с височина около 50 см, която навлиза и в..

публикувано на 04.07.22 в 09:27
тръби парно

Вместо със 170%, парното в Бургас поскъпна с 11 на сто

С близо 11% се повишава цената на парното и топлата вода в Бургас, реши комисията за енергийно и водно регулиране.  Увеличението влиза в сила със задна дата от 1 юли. За Бургас то е значително по-малко от първоначално поисканото от дружеството. През м. май посочената цена бе със 170% по-висока. По-късно държавният регулатор я сви до 45 на..

публикувано на 04.07.22 в 09:27

За два часа спира водоподаването в „Победа“

Днес от 9:30 часа до 11:30 ще бъде спряно водоподаването за бургаския квартал „Победа“.  Причината е извършване на строително-монтажни дейности по водопроводната мрежа, захранваща квартала. Това информира ВиК Бургас. 

публикувано на 04.07.22 в 08:18

Изложба с живи пеперуди и планински кристали отваря врати

Изложба на живи тропически пеперуди, а тази година с допълнение от колекция от големи български и чуждестранни кристали, отваря врати днес и ще продължи до 31 август. Мястото е Експозиционен център „Флора“.  Яйца, гъсеници, какавиди, пеперуди – пълната метаморфоза на красивите насекоми са включени в изложбата на живи тропически пеперуди.  Ще бъдат..

публикувано на 04.07.22 в 08:15

Изборният ден в Нова Загора протича спокойно

Нормално започна изборният ден в община Нова Загора. Днес хората в общината гласуват за кмет, след като през пролетта почина кметът Николай Грозев. В 44 секции се гласува машинно, в останалите се гласува с хартиени бюлетини. Към момента няма нарушения на изборния ден, съобщи говорителят на Общинската избирателна комисия Християна Йорданова...

публикувано на 03.07.22 в 10:41

Производители понижават цената на хляба от 10 до 20%

Прогнози за драстично поскъпване на пшеницата притесняват хлебопроизводители в Бургас. За по-малко от година брашното е скочило с 95% и в момента тонът се купува за 1130 лв., коментира Красен Хлебаров: "Много са факторите, пшеницата започва нова реколта, никой не знае на какви цени ще се купува, какви ще станат брашната. Ето, брашната от..

публикувано на 03.07.22 в 10:31

Плувен маратон от остров света Анастасия до местността Чукалята се провежда днес

От остров света Анастасия до местността Чукалята днес плувци ще преплуват разстоянието благотворително. Тяхната такса за участие от 50 лева ще   отиде за хора с онкологични заболявания. Събитието е организирано за 6 та поредна година от Онкоболни и приятели, каза председателят на сдружението Цонка Тодорова "Този път имаме много записани..

публикувано на 03.07.22 в 07:55