Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Автобус се вряза в оградата на ИАРА, има пострадал при катастрофата (видео)

| обновено на 27.06.22 в 14:39


Тежка катастрофа стана на входа на пристанище "Бургас". Автобус на градския транспорт се е сблъскал с лека кола и се е врязал в оградата на Изпълнителната агенция "Рибарство и аквакултури". Пострадал е шофьорът на леката кола, който беше откаран в болница.

При завой шофьорът на автобуса с номер 11 губи контрол над превозното средство и се удря в автомобила, който се е движел с предимство. Това обясниха хората, очевидци на случилото се. Районът е особено натоварен и оживен, в близост има и кафе с външни маси. Хората поясниха:

„От 1000 години говорим, че това кръстовище не е правилно регулирано. Вижте с автобуса какво стана, вижте човекът къде лежи, варненска шкода. Автобусът мина със скорост“.

„Автобусът просто не можа да вземе завоя, излетя от завоя, набра всички коли, които бях наоколо и се спря и се заби в оградата на пристанищната администрация. Никой не успя да разбере причината, просто изведнъж излетя. В автобуса нямаше толкова много хора, може би 6-7 души. Понеже тук е последна спира и тук трябва да спират, може би затова нямаше толкова много хора“.

„Днес цял ден кракът ми се схваща и вместо спирачката натиснах газта и ги ударих. Не спрях въобще. Кракът ми се схвана. Онзи ден пак така“,  обясни шофьорът на автобуса.

Той беше прегледан на място и е в добро състояние. Пострадалият мъж от автомобила е контактен и е откаран в болница. Няма пострадали пътници. 

„Автобусите са от новите, електрическите и са пуснати в движение преди няколко месеца. Нямаме информация още за щетите, но автобусът е застрахован, така че щетите ще бъдат поети от застрахователя“, обясни управителят на „Бургасбус“ инж. Петко Драгнев. Според него шофьорите в момента са достатъчно и няма пренатоварване на екипа. „Водачите са според наряда. Имаме по една отнета почивка в месеца, което е напълно допустимо според Кодекса на труда и Инспекцията по труда, така че нямаме някакви допълнителни натоварвания, които биха довели до някаква такава ситуация“, допълни Драгнев. Той посочи, че бургаските пожарникари са присъствали при получаването на новите електрически автобуси. „Бяха инструктирани от доставчика как да се реагира при някаква такава ситуация. Всичките дежурни минаха на ротационен принцип и са обучени“, поясни Драгнев.

От години шофьори сигнализират, че това кръстовище е проблемно. Проблемът е, че преди в района имаше пешеходна пътека и светлинна сигнализация. Впоследствие сигнализацията беше премахната, но пешеходната пътека не е съвсем заличена и пешеходците продължават да преминават. „В случая кръстовището по никакъв начин не влияе на ПТП –то. Информация за неудобство от наши шофьори не съм получавал.  




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Концерт събира средства за 132-годишния храм в с. Долно Ябълково

Благотворителен концерт събира средства за възстановяването и реставрацията на църквата в средетското село Долно Ябълково. Храмът е над сто годишен и притежава ценни икони и богата история, разказа оперната прима на бургаската опера Мария Цветкова – Маджарова. Идеята за благотворителното събитие е на нейната майка - Наска Цветкова, която е..

публикувано на 23.04.24 в 16:42

Заради ВиК, променят движението по част от ул. "Одрин" за 17 дни

Въвежда се нова временна организация на движението по част от ул. "Одрин". Причината е  извършването на реконструкция на съществуващ водопровод там.  Ограничението се въвежда от 24.04.2024 г. до 10.05.2024 г. за  североизточното платно на ул. „Одрин“, в участъка от ул. „Цар Калоян“ до новоизградената част на улицата от страната на завод „Победа“...

публикувано на 23.04.24 в 16:31

Несебър се обединява да помогне на малкия Марти

В навечерието на светлите празници Община Несебър и Сдружението на занаятчиите и творците отново се обединяват в благотворителна инициатива в помощ на дете от Несебър. Сдружението и ДГ ,,Моряче“, които са „моторът“ на настоящото хуманно начинание, с подкрепата на Община Несебър,  стартират кампания на доброто на датите 26, 27, 28 април на площад..

публикувано на 23.04.24 в 14:57
Сдружение

Светият синод да преразгледа списъка си за Сливенски митрополит

Сдружение "Православен зов" се обяви против списъка на Светия синод с кандидати за Сливенски митрополит. В него липсва името на епископ Йеротей. От сдружението ще изпратят декларация до синода с молба да ревизират списъка. Те обмислят да сигнализират и парламентарната комисия по вероизповедния.  Епископ Йеротей не е в новия списък с..

публикувано на 23.04.24 в 14:17

Подписаха договор за финансирането на пътя за с. Бродилово

Рамково споразумение бе подписано за финансиране на пътят за с. Бродилово в Министерство на регионално развитие и благоустройството. “Имаме проведена обществена поръчка и избран изпълнител, имаме възможност след получаване на аванс да започне основният ремонт на цялата отсечка” заяви кметът Марин Киров. Община Царево беше одобрена с пет..

публикувано на 23.04.24 в 14:10
Старият град на Братислава, Словакия

Старият град на Братислава и Бургас ще се побратимяват

Бургас има дългогодишни приятелски взаимоотношения с администрацията на словашката столица. Тече комуникация и подготовка на бъдещо побратимяване. То ще е със Старе Место – историческият център на Братислава. Днес местният парламент в Бургас подкрепи предложението на кмета Николов да се пристъпи към подписване на споразумение за сътрудничество...

публикувано на 23.04.24 в 13:39

Отложиха гласуването по докладната записка с искането на Фондация "Лили Иванова"

Общинският съвет в Бургас отложи гласуването по докладната записка, свързана с искането на Фондация „Лили Иванова“ за предоставянето на общински имот в Морската градина и превръщането му в културен център. Става въпрос за сградата на бивше заведение, което фондацията иска да стопанисва за срок от 10 години. То се намира до Летния театър с площ..

публикувано на 23.04.24 в 13:08