Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Ретро автомобили от цял свят – в Морската градина на Бургас (снимки и видео)

Ретро автомобили от цял свят за изложени на алеите в Морската градина на Бургас днес. В тематичната експозиция участват основно коли от бившия съветски блок, но има показани и редки модели на "Форд" и "Буик".

Над 150 возила от целия свят, на български и чуждестранни колекционери, приковават вниманието на туристите днес. "Чайка" от 1972 г., излъскана до блясък, е колата, с която се представя Валентин от Бургас:

"Абсолютно с всичките си оригинални части. Не е подменяно нищо. Ползвала се е в дипломатическия корпус по времето на Тодор Живков", разказа той.

Георги Господов от Панагюрище показва в Бургас една от гордостите на някогашния Съветски съюз – ГАЗ:

"Джипът е мой. Възстановил съм го преди 4 месеца. 8 месеца го възстановявах и го направи за ретро, да си ходя по ретро – съборите", добави той.

Трабант – амфибия и електрическа кола на Флинтстоун са сред атрактивните предложения на майсторите – колекционери.


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Рибарското пристанище край Бургас - част от поредица на National Geographic

Бургаското рибарско селище Ченгене скеле е част от новия сезон на поредицата „Европа отвисоко“ на "National Geographic", съобщиха от Общината.  Предаването стартира на 18 септември, неделя, от 22.00 часа с епизод, посветен на България и богатата ѝ култура, спираща дъха природна красота и съвременни инженерни постижения. В документалната поредица..

публикувано на 08.08.22 в 13:19

В Поморие раздават лимонада за смет

Собственик на заведение на централния плаж в Поморие раздава безплатно освежаващи напитки срещу събран боклук от ивицата. Инициативата си "Лимонада за смет" той организира през лятото – вече за трета поред година. Пред БТА собственикът на обекта Йордан Иванов разказа, че идеята му е чрез тази инициатива да подкани хората да пазят чисти плажовете. "Не..

публикувано на 08.08.22 в 12:07

Чипровката Цеца Димитрова пази кода на българската шевицата

ДОБРОТО е около нас и може да предизвика добро! Това го доказа фейсбук групата "Купи подарък от майка на дете с увреждане". В нея майки на деца с увреждания показват снимки на ръчно направени от тях сувенири, подаръци, ръкоделия, плетива, а който желае може да си закупи. Участват и социални предприятия и хора с увреждания. В подкрепа на..

обновено на 07.08.22 в 18:55

Състезание за млад рибар ще се проведе на брега на Мандренското езеро

Състезание за млад рибар ще се проведе на брега на Мандренското езеро, близо до к-с „Меден рудник“. Могат да участват както за младежи с опит в рибарството, така и за такива, които никога не са хващали въдица. За любителите има осигурени въдици, а всички останали е необходимо да носят свои. Захранка ще бъде предоставена на място. По време на събитието..

публикувано на 06.08.22 в 08:11

Празник на смокинята провеждат в Ахтопол

Празник на смокинята ще се проведе за първи път в Ахтопол днес. Той се организира от сдружение с нестопанска цел „Българско е“ съвместно с читалище „ Христо Ботев“ и Кметство Ахтопол.  Празничната програма включва разнообразни събития , съобщи председателят на организацията д-р Диана Цинцарска.  „Предвидили сме  художествени..

публикувано на 05.08.22 в 08:30

Шарени катерици и двугърба камила сред новите атракции в Зоопарк Бургас (снимки)

Едни от най-шарените катерици в България могат да бъдат видени в  Зоопарк Бургас.  Те се отличават с нестандартна и разнообразна окраска - седефено бял цвят, черно-бели, кафеникафо-бели, прасковени и др. Това са катерички, които са селектирани в продължение на години, за бъдат получени тези вариации. Те са от колекционерски видове, които не..

публикувано на 27.07.22 в 12:35

Над 60 визии показват днес на Burgas fashion night

Над 60 дизайнерски визии от целия моден спектър ще бъдат представени пред бургаската публика на второто издание на Burgas fashion night, съобщават от Общината. Модната гала ще започне днес от 20.00 часа пред алеята на Морското казино, като самият Културен център ще играе ролята на старинен декор с подходящо осветление и тематична музика...

публикувано на 26.07.22 в 10:35