Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

7 ямболски села заплашват с блокади на пътища заради токови удари

Жителите на седем ямболски села заплашват с блокади на пътища и гражданско неподчинение заради многократно спиране на електрическото захранване и токови удари. 

Протестната подписка е организирана в селата Стара река, Козарево, Калчево, Победа, Челник, Симеоново и Асеново. Кметовете и местните жители настояват от електроразпределителното дружество да отстранят проблема, както и да покрият щетите по изгорелите електроуреди. Кметът на Козарево Теодора Тачева:

Селата ни вече приличат на дискотеки. Това не може да продължава, готови сме да предприемем и стачни действия, както и да блокираме главни пътни артерии, 

На този етап не са предвидени инвестиции, а през 2024 г. Усилията ще бъдат насочени към по-проблемното направление на селата Кабиле, Дражево, Хаджидимитрово. Населените места са в близост до регионалното депо за отпадъци, където се събират хиляди птици по електропроводите и това води до внезапните спирания на тока, обясни управителят на ЕВН – Ямбол Александър Кадиев.

Предстои протестната подписка да бъде внесена в Комисията за енергийно и водно регулиране  и в Министерския съвет. 


По публикацията работи: Десислава Златева


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Марин Киров, кмет на Община Царево

Царево очаква своите първи туристи от Чехия и Полша

Около 20 май Царево ще посрещне първите си чуждестранни туристи за тази година. Кметът Марин Киров каза, че тази година туристическият сезон ще започне по-рано, за разлика от предходни години. Очакват се гости от Чехия и Полша.  „Както виждате всички дейности по мостови съоръжения, които най-много застрашават летния сезон - са в срок. Общината е..

публикувано на 01.05.24 в 15:12

Учредиха “Фонд за развитие на Летище Бургас“

Кметът на община Царево Марин Киров беше избран за член на Управителния съвет на “Фонд за развитие на Летище Бургас“. Това стана по време на учредителното събрание на сдружението, съобщи Общината.  За председател беше избран Димитър Николов, кмет на община Бургас, негов заместник е Иван Алексиев, кмет на Поморие Иван Алексиев. Останалите членове на УС..

публикувано на 01.05.24 в 10:21

30% от хотелите в Слънчев бряг отварят за великденските празници

30% от хотелите в Слънчев бряг ще отворят от днес. Това са висок клас хотели, за които има направени резервации от български, румънски и гръцки туристи. Прогнозите, че повечето хотели ще работят не се сбъднаха след отказани резервации заради лошото време. В Слънчев бряг луксозните хотели близо до морето ще отворят за великденските празници, каза Елена..

публикувано на 01.05.24 в 09:27

С изложба на икони и гмуркане откриват сезона на остров "Света Анастасия"

Откриване на изложба с икони и великденско гмуркане ще даде старт на туристическия сезон на остров "Света Анастасия". Той ще започне по–рано и ще предложи на посетителите си богата културна програма с театрални спектакли, концерти и други интересни събития. Това лято туристическият комплекс отбелязва 10-годишен юбилей от откриването му като..

обновено на 01.05.24 в 08:57

Димитър Недев: Откритият средновековен некропол в Созопол е само начален етюд

Нови и сериозни находки очакват археолозите при проучванията на терена, където ще бъде изградена автогарата в Созопол. Тя ще се намира на провлака между новия и стария град. Досега там бе открит средновековен некропол. С интересни прояви в града се подготвят и за старта на новия туристически сезон.  Според директора на..

публикувано на 01.05.24 в 08:50

КЕВР ще определи цената на природния газ за май

Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) се очаква днес да определи цената на природния газ през май. Предложението на "Булгаргаз" е за около 56 лева на мегават час. Ако цената бъде утвърдена, синьото гориво ще бъде по-евтино с 6% от април.

публикувано на 01.05.24 в 08:29

Министър Милошев обсъди развитието на Странджа и Южното Черноморие

Перспективите България да развива климатолечение като част от здравния туризъм обсъди министърът на туризма Евтим Милошев заедно с представителите на Сдружение „Рафаел – инфо, култура и туризъм“. В срещата участваха заместник-министрите на туризма Ирена Георгиева и Павлин Иванов, както и заместник-председателят на Комисията по туризъм в Народното..

публикувано на 30.04.24 в 17:12