Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Мария Нейкова се връща на поста областен управител на Бургас

Нови областни управители има и в Ямбол и Сливен

| обновено на 04.08.22 в 14:22

Проф. д.н. Мария Нейкова е назначена отново за областен управител на Област Бургас с решение на Министерския съвет от 04.08.2022. Така тя заема стола на Стойко Танков, който изпълняваше длъжността от началото на годината. 

Проф. Мария Нейкова е завършила специалност Право в Бургаския свободен университет. Тя е професор по административно право и процес и доктор на науките по национална сигурност. 

Декан е на Центъра по юридически науки на Бургаския свободен университет. Нейкова притежава богат управленски и административен опит. В периода 2001-2009 г. е била областен управител на Стара Загора. Автор е на много научни трудове и носител на множество отличия и награди. 


За областен управител на област Сливен е назначен Минчо Афузов. Същата длъжност Афузов е заемал в периода от май 2021 г. до февруари 2022 г. Преди това е бил общински съветник в Общински съвет – Сливен от 2015 г. до 2017 г.

Дълги години е работил в частния сектор. Притежава образователно-квалификационна степен "магистър" по специалността „Международни икономически отношения" в Стопанската академия "Д. А. Ценов" – Свищов.


Георги Чалъков ще изпълнява длъжността областен управител на област Ямбол за трети път. Работил е като управител в частния сектор, в периода 2015 г. - 2020 г. е бил заместник-кмет на община Тунджа. Завършил е висшето си образование в УНСС със специалност "Икономика на търговията".


По публикацията работи: Ивайло Пеев
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Ямболска фондация с дарение за деца със специални нужди

Фондация „Камен Андонов“ дари на Центъра за настаняване от семеен тип за деца с увреждания игрово съоръжение, което е приспособено за деца със специални потребности, съобщиха от пресцентъра на Община Ямбол. То ще подпомогне изключително много ползвателите на Центъра, като би им предоставило възможност за социализиране и изразходване на физическа..

публикувано на 17.08.22 в 16:54
Снимката е илюстративна.

Режим на водата в сунгурларското село Есен

Режим на водата ще бъде въведен в сунгурларското село Есен. Това става ясно от заповед на кмета на Общината д-р Георги Кенов от днес. Причината е намаленият добив на водоизточника. Забранява се ползването на питейна вода за напояване, поливане на зелени площи, миене на улици, тераси, моторни превозни средства и др. В северната част на селото..

публикувано на 17.08.22 в 16:47

Вечерната гимназия в Бургас - единни в разнообразието

Вечерната гимназия „Захари Стоянов“ в Бургас вече има своята богата история – 75-годишна. В известен смисъл формата на обучение, която предлага, го прави незаменимо за цялата област. Първо, защото е единственото такова, а второ, защото дава възможност за реализация на пазара на труда на всички работещи хора, осъзнали значението на средното..

публикувано на 17.08.22 в 14:58

Пореден протест против строителството на крематориум в Камено

Жители на градовете Камено и Българово протестираха пред Регионалната екоинспекция в Бургас. Хората за пореден път изразиха неодобрението си към проекта за изграждане на крематориум между двата града. Междувременно в екоинспекцията се провежда заседание на Регионалния екологичен експертен съвет, на което трябва да се гласува положително или..

публикувано на 17.08.22 в 14:06

Сигнали за прекъсвания на тока в село Съдиево

За чести краткотрайни прекъсвания на тока сигнализира жител на айтоското село Съдиево. Веса Жекова живее в Бургас, но през летните месеци прекарва почивката си в къщата си в айтоското село Съдиево. От няколко години сигнализира за проблем с прекъсвания на тока. Последния сигнал подава в края на юни. „В началото преди да изпратя жалбата,..

публикувано на 17.08.22 в 13:30

Стартира благоустрояване на междублоково пространство в „Славейков“

Стартира благоустрояване на пространството между бл. 1А, 1Б, 1В, 3 и 4 в к-с „Славейков“. Община Бургас ще го реализира поетапно, като част от програмата „Моят град, моят квартал, моята улица“. В момента се работи по обновяване на голямата спортна площадка. По-нататък ще бъдат изпълнени още кът за отдих, нови алеи, осветление. Ще бъдат поставени маси..

публикувано на 17.08.22 в 12:17

По-слабо начало на ловния сезон в Айтос и Руен заради сушата

В сравнение с предишните години този ловен сезон на пернат дивеч е започнал малко по-слабо, а едната от причините е продължаващото засушаване , по наблюдения на председателя на ловно-рибарското сдружение „Сокол“ в Айтос Евгени Петров. То обхваща и територията на Руен и е една от най-старите и големи ловни организации в България, която наброява..

обновено на 17.08.22 в 12:13