Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Мария Ценова е новият заместник областен управител на Бургас

Със заповед на министър-председателя  Гълъб Донев на длъжността заместник областен управител на област Бургас е назначена Мария Ценова.

 Тя ще осъществява контрол върху дейността на Дирекция „Административен контрол, регионално развитие и държавна собственост”. Допълнителните ресори, за които г-жа Ценова ще отговаря, ще бъдат допълнително определени със заповед на областния управител проф. Мария Нейкова.

Мария Ценова има богат управленски опит. В периода 2001-2008 г. е била заместник областен управител. От 2008 до 2011 г. е заемала поста заместник-кмет на Община Царево. От 2018 до 2021 г. изпълнява длъжността заместник-директор на СУ „Н.Й.Вапцаров“ в гр. Царево. До назначаването й като заместник областен управител е преподавател по английски и руски език в същото училище.

Със друга заповед на министър-председателя, считано от днес, е освободен Тодор Иванов като заместник областен управител.


По публикацията работи: Десислава Златева
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Асен Меджидиев: Ще има 600 лева към заплатите на РЗИ, но само за октомври (ОБНОВЕНА)

По 600 лева средно увеличение на заплатите, но само за октомври ще получат служителите на Районните здравни инспекции в страната. Това временно решение обяви в Бургас здравният министър д-р Асен Меджидиев: „ Намерихме временно решение за спешната помощ след обещанието преди 15 дни. След като Министерството на здравеопазването подсигури 10..

обновено на 05.10.22 в 21:16

Затварят уличката срещу спирката в Черноморец

Улицата между автоспирката в град Черноморец и парка ще бъде затворена за движение на автомобили. Това информират от Община Созопол. От 6 октомври автобусите ще спират на   ул. Дружба №7. Това се налага поради започналите ремонтни дейности по спирката. 

публикувано на 05.10.22 в 16:14

Старата библиотека става Българо-германски център за обучение

Старата сграда на регионалната библиотека, която се намира на ул. "Булаир“ 10 в Бургас ще се стопанисва от Държавно предприятие „Българо-германски център за професионално обучение“.  Това се случва след решение на Министерският съвет зданието да бъде предоставено на Министерството на труда и социалната политика.  Имотът представлява терен с площ 388..

публикувано на 05.10.22 в 15:30

Рекордно нисък интерес към изборите отчетоха в Сливенска област

Рекордно ниска избирателна активност е регистрирана на изборите за 48 Народно събрание в Сливенска област – 28,69%. Според члена на РИК Минко Стефанов това е най-ниската активност от 32 години насам. На изборите за парламент в Сливенска област са гласували 48 598 избиратели от имащи право на глас 172 285.  Ниската избирателна активност е..

публикувано на 05.10.22 в 15:16
Image by Dragana_Gordic on Freepik

Улици в центъра на Бургас остават без вода в четвъртък

Поради извършване на строително-ремонтни работи без вода ще е са няколко улици в Централната градска част на Бургас. Затова информират от ВиК в града.  От  09:00 до 12:00 ч. водоподаването ще бъде спряно на  ул. "Войнишка" между улиците "Цар Симеон 1" и бул "Демокрация". Ще се работи и на ул. "Войнишка"22.  От 08:30 до 14:00 ч., вода няма да има и..

публикувано на 05.10.22 в 14:47

Булевард Демокрация на 5-ти октомври

Темите в предаването: "Възраждане" след изборите, накъде и дали ще се коалира с друга политическа формация, ще чуем депутатът от Бургас Цончо Ганев. Как община Болярово ще обезпечи отоплението на учебните и социални заведения, репортаж на Петя Янакиева. Министърът на здравеопазването д-р Асен Меджеджиев се очаква в късния следобед в Бургас по повод..

публикувано на 05.10.22 в 14:34

Кметът Христо Христов: Снабдяването с дърва в Община Болярово е регулярно

Половината от предвидените 9 000 кубика дърва за Община Болярово вече са добити и доставени, съобщиха от кметството. На домакинството се отпускат по 5 кубика като е въведен строг контрол, за да не се допуска изнасянето на дървесина извън територията на общината.  В шест населени места дървата вече са доставени. Това са  Златиница, Попово,..

обновено на 05.10.22 в 14:05