Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Почина Кръстю Тодоров (ОБНОВЕНА)

| обновено на 13.08.22 в 13:38

Емблематичният бургаски художник Кръстю Тодоров е починал на 63-годишна възраст, съобщи днес съпругата му в социалните мрежи. 

Кръстю Тодоров-Кеца за рождения си ден през юни подреди изложба, която бе в галерията на Дружеството на бургаските художници.

Роден е на 8 юни 1959 г.  в Бургас, в периода 1974 – 1978 година учи в Художествена гимназия в Казанлък. 

През 1981–1985 в  ВТУ “Св.св. Кирил и Методий”, специалност „Живопис“.

Има десетки самостоятелни и общи изложби в страната и чужбина.Екипът на БНР Бургас изказва съболезновавия на близките и семейството.


Кметът Димитър Николов написа във фейсбук: „С тъга разбирам, че си е отишъл Кръстю Тодоров - Кеца. Последната си изложба представи преди по-малко от два месеца в галерията на Дружество Бургаски Художници.“
По публикацията работи: Свобода Атанасова
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Бургаски моряци ще гласуват в открито море

26 моряци от бургаския моторен кораб „Дружба“ ще дадат своя вот на изборите в неделя в открито море. Вече е създадена необходимата организация.  Това не са първите избори за екипажа, който за трети път ще гласува в открито море. Както и предишните два пъти и сега се очаква активността да е сто процента, заяви капитанът Чавдар Генчев...

публикувано на 30.09.22 в 14:59

Затягат режима за движение на зърно. Въвежда се онлайн мониторинг 24/7

Министерството на земеделието предлага да бъде засилен контролът върху движението на зърнените партиди . Затягането на режима за проследяване става години след либерализирането на пазара на зърно заради тревогите на родните зърнопроизводители от вноса на продукция от Украйна.  По оперативни данни производството на пшеница у нас тази година е..

публикувано на 30.09.22 в 13:29

Хищниците и инфлацията са предизвикателствата пред ловците този сезон

От 1 октомври започва  груповия лов на дива свиня и хищници, както и лова на водоплаващ дивеч. Завишената популация на хищници, както и инфлацията са предизвикателствата пред ловците.  Невен Каравасилев, секретар на ловно-рибарско сдружение "Лебед" Бургас е умерен оптимист относно сезона. Той не очаква да е изключително добър предвид щетите,..

публикувано на 30.09.22 в 13:15

Ученици станаха посланици срещу агресията

Учениците от бургаското училище „Христо Ботев“ от кв. Долно Езерово станаха посланици срещу агресията. Проектът „Спорт срещу агресията“ е на фондация „Борис Христов“ и се осъществява с подкрепата на Министерството на младежта и спорта и със съдействието на Община Бургас. Учениците взеха дейно участие, разисквайки различни аспекти на насилието с..

публикувано на 30.09.22 в 12:18

Музеят на текстилната индустрия в Сливен се включва в Европейската нощ на учените

Музеят на текстилната индустрия се включва в Европейската нощ на учените. Ще бъде представена експозицията „Ръкоделни традиции". Днес до 16 часа ще се прожектират видео материали „Пъстроцветна плетеница”, „Наниз за щастие”, Тъкане „на кори”, „Кене”.  Ще има демонстрации на фигурално тъкане с перфокарти – запознаване със създаването на перфокарти за..

публикувано на 30.09.22 в 09:27

Ремонтират светофара при "Капчето" днес

Ремонтни дейности ще се извършват по светофарната уредба днес на кръстовището бул. „Захари Стоянов“ и пътя за кв. „Горно Езерово“ (за "Капчето").  От 10.00 ч. до 15.00 ч. светофарът  няма да работи.  Шофьорите да бъдат изключително внимателни и да спазват правилата за движение, препоръчаха от община Бургас.

обновено на 30.09.22 в 08:48

С емоционално тържество откриха светския паметник на Коджакафалията

С церемония в Бургас бе открит светският паметник на Александър Георгиев Коджакафалията. Той е най-големият благодетел на Бургас, а мнозина го определят и като най-големият дарител у нас.  Паметникът на Александър Георгиев – Коджакафалията вече е готов Цялото си имущество от 25 000 000 златни лева, което днес се равнява приблизително на 1 100..

публикувано на 29.09.22 в 20:26