Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Важно, ако пътувате към Бургас по АМ „Тракия“

архив
Снимка: БГНЕС

Временно движението се осъществява само в изпреварващата лента при км 220 в посока Бургас на автомагистрала „Тракия“.

Ппричина за това е катастрофа, съобщиха от агенция „Пътна инфраструктура“. Оттам призовават за внимателно шофиране със спазване на указанията на пътните полицаи.

По публикацията работи: Веселин Максимов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

България е сред лидерите по ръст на купени нови автомобили

В България през първите 7 месеца на годината са регистрирани 26 945 нови автомобила. Това представлява ръст от 28,4% спрямо периода януари - юли 2023 г, предава БГНЕС. Така страната ни запазва позицията си в челните редици на растежа на пазара. През първите 6 месеца годишният темп на растеж е 30,8%. През юли у нас са регистрирани 3906 нови автомобила,..

публикувано на 29.08.24 в 16:10

Нови подписки срещу изграждането на паркинг на пазара „Краснодар“ в Бургас

Две нови подписки срещу предложението за изграждане на многоетажен паркинг в района на пазара „Краснодар“ са внесени в Общинския съвет в Бургас. Хората са притеснени, че ще се разруши един от символите на града. В една от подписките те посочват, че ще бъдат изсипани „етажи от бетон върху огромно място с подземни води“. Според общински..

публикувано на 29.08.24 в 15:54

Няма яснота кой ще прилага природозащитни мерки в Атанасовското езеро

Няма яснота кой ще прилага  природозащитни мерки и мониторинг на въздействието им върху екосистемата  на Атанасовското езеро. Проектът „Лагуната на живота“, по който работеше фондация“Биоразнообразие“,  приключи.Финално събитие се проведе днес, различни дейности бяха  реализирани  по опазването на водоема през последните 6 години,..

публикувано на 29.08.24 в 15:02

Септември месец: По-горещ от обикновеното – дни с градуси и до 37

Тази година през септември у нас се очаква средните месечни температури да бъдат над нормата, която за по-голямата част от страната е между 17 и 20 градуса, а за планините - между 3 и 10 градуса. Най-високите температури през септември ще бъдат между 32 и 37 градуса, а най-ниските - между 7 и 12 градуса, по-високи ще са по Черноморието. Това..

публикувано на 29.08.24 в 13:40

Жельо Вардунски: Горд съм, че реализирахме идеята за паметник на цар Иван Александър до крепостта Русокастро

Монументът на цар Иван Александър ще бъде тържествено открит тази неделя, 1 септември до крепостта „Русокастро“. Това е първият паметник посветен на владетеля от Второто българско царство, който на това място печели победа срещу войските на византийския император Андроник III. Тя е и последната за Средновековна България преди падането..

публикувано на 29.08.24 в 13:00

В рамките на една календарна година Бургас ще има петима почетни граждани

Със званието „Почетен гражданин на община Бургас“ да се удостояват по петима души, вместо досегашните трима, в рамките на една календарна година. Това предложение е направено от Михаил Хаджиянев и Димчо Грудев от Общинския съвет в Бургас. Почетното звание е нематериален знак на признателност и висока оценка на хората – лауреати, се посочва в..

публикувано на 29.08.24 в 12:07
Снимката е илюстративна.

Предстои изграждане на сграда за социални услуги в "Меден рудник"

Община Бургас е внесла докладна записка с предложение за промяна в параметрите на площта за застрояване на терен в комплекс „Меден рудник“. Той се намира в зона „В“. Сградата ще е предназначена за  социални услуги. Имотът е с обща площ 1207 кв. м. и се намира на ъгъла между ул. „Петрова нива“ и ул.„Капитан Петко войвода“. Към момента там е..

обновено на 29.08.24 в 11:56