Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Бургас при разчистване на клони след бурята:

Майка твърди, че полицай ударил детето ѝ, започва проверка

Областната дирекция на полицията в Бургас започна вътрешна проверка срещу полицейски служител заради инцидент с дете. Ралица Русева - майката на пострадалото дете в пост в социалните мрежи е написала, че полицаят е ударил два шамара без причина на нейния син, докато той участвал в акция по разчистването на паднали клони в градинка.

Ралица Русева и внесла жалба в бургаската полиция срещу полицейския служител. По думите ѝ той е помислил, че група седмокласници, които събирали паднали клони са наранили неговия син. Без да губи време полицаят напада децата и започва да удря шамари. Сред пострадалите деца е синът на Ралица Русева, който попитал майка си как така полицаят, който трябва да ни пази, ни бие. Сега, ако бъде доказана вината на полицейския служител, той може да получи дисциплинарно наказание, заяви директорът на бургаската полиция старши комисар Калоян Калоянов:

 "Незабавно разпоредих извършване на проверка от служителите на Областната дирекция. Доколкото имам първоначална информация, става въпрос за ударен шамар или шамари от страна на полицейски служител на едно от децата по повод пострадало негово дете. Точната фактическа обстановка много бързо ще се изясни, в рамките на няколко дни, след като служителите се срещнат с потърпевшите, има и установени вече свидетели. И на база проверката ще се вземе отношение към служителя на МВР". 


По публикацията работи: Нина Рангелова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Кола се запали и изгоря напълно на АМ „Тракия“ до Карнобат

Кола се запали и изгоря напълно на АМ „Тракия“ преди отбивката за Карнобат.  Инцидентът е станал около 2 часа следобед, информират от полицията.  56-годишният шофьор и двете му спътнички са невредими. Те напуснали автомобила преди да се запали, усещайки неприятна миризма в купето.  Изгорялата кола е изтеглена от пътното платно. Движението по..

публикувано на 27.06.24 в 15:50
Снимката е илюстративна, архив

Задържаха в Слънчев бряг пласьор на амфетамини

Полицията задържа при рутинна проверка в Слънчев бряг 28-годишен пласьор на амфетамини. това съобщиха от ОД на МВР в Бургас.  Мъжът е от Пловдив. Това е станало тази рано около 01:40 ч. в района на централна крайбрежна алея в курортния комплекс. Полицаите са открити около 30 бели таблетки, със специфична щампа, реагирали при полевия нарко-тест на..

публикувано на 27.06.24 в 11:39

3-годишно дете от Украйна е намерено само снощи в Слънчев бряг

Момче на 3 г. от Украйна е намерено само снощи в Слънчев бряг, съобщиха от полицията. Детето е пристигнало в страната ни на почивка с 35-годишната си майка. Те са отседнали в апартамента си на приземния етаж на сграда в курортния комплекс.  След употреба на алкохол снощи, майката заспала, а момчето е излязло от прозореца на жилището. Виждайки..

публикувано на 27.06.24 в 11:35

Двама мъже са задържани в Созопол за нанасяне на побой

Двама мъже са задържани в Созопол по сигнал за нанасяне на побой, съобщиха от полицията. Те са на 29 г. и 30 г., предишни криминални прояви.  Единият от тях вече е задържан за продажба на наркотици, а другият за побой и кражба.  Двамата мъже са намерени в апартамента на единия от тях в Стария град и са отведени за разпит в Бургас. Пострадалият..

публикувано на 27.06.24 в 11:24

Близо 300 декара гори изгоряха в община Болярово

Близо 200 декара широколистна гора край село Воден и около 100 декара орехова градина в село Попово са изгорели преди дни, съобщи кметът на Болярово Христо Христов. Рано започнаха пожарите това лято, уточни той по време на заседание на институциите, отговорни за реакцията при инциденти в региона. Преди него се проведе общинска сесия, на която бе..

публикувано на 26.06.24 в 17:19

Блъснаха 16-годишна на пешеходна пътека в Бургас, шофьорът избяга

16-годишна пешеходка пострада, след като бе ударена от кола, докато пресича на пешеходна пътека на кръстовището на бургаските улици „Цар Петър“ и „Иван Вазов“. За инцидента от вчера по обед съобщи ОДМВР.  След катастрофата шофьорът е избягал. Ясна е марката на автомобила, който е със софийска регистрация.  Момичето е с контузия на левия крак и..

публикувано на 26.06.24 в 08:35
Снимката е илюстративна

Трафопост предизвика пожар, изгоряха дворни места в с. Твърдица

Четири противопожарни автомобила потушиха пожар в местността "Батака" в землището на село Твърдица. Огънят е възникнал малко преди 10 часа вчера, съобщават от полицията.  Изгорели са тревни площи и изоставени дворни места с площ около 4 декара. В две от дворните места са обгорели части от купето на лек автомобил, камиони и багер. Превозните..

публикувано на 26.06.24 в 07:36