Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

При съвместна акцията между полицията и ДАНС

Деветима трафиканти и 19 мигранти са задържани край Ямбол

При задържането каналджиите оказали съпротива

главен инспектор Слав Добрев - началник на сектор БОП - Сливен, старши комисар Димитър Величков, окръжен прокурор Веселин Гангалов
Снимка: Стоян Радев

Полицията е заловила 19 мигранти край Ямбол в нощта на 18-ти срещу 19-ти септември, съобщиха днес от Окръжна прокуратура Сливен. Заедно с тях са задържани и девет души, български граждани, за които се смята, че са част от международна група за трафик на хора. При задържането са оказали съпротива. Акцията е съвместна между полицията и ДАНС, а разследването е започнало още през 2021 година. 

Петима от задържаните са с мярка за неотклонение от 72 часа и предстои представянето им пред съда за вземане на постоянна мярка за неотклонение, каза окръжният прокурор Веселин Гангалов. Групата се е движила със стари автомобили, за да не прави впечатление.  

"В различни периоди от време групата е била в различен състав и с различни участници, но основно групата се е състояла от около 10 човека."  

Все още не е ясно какви суми са вземани на мигрантите за трансфера през граница, но е ясно, че групата е получавала сигнали за пристигането им от Турция, каза главен инспектор Слав Добрев - началник на сектор БОП - Сливен. 

"Основно точките им се подават от чужди граждани, които са извън територията на страната, обикновено на територията на Република Турция."  

Старши комисар Димитър Величков обяви, че мигрантите не са оказали съпротива при задържането.  

"Мигрантите са на възраст между 18 и 20 години, основно мъже."  




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Биляна Петрова на свобода: Изненадана съм-не очаквах, че ще ме пуснах предсрочно

Бившият заместник-кмет на столичния район „Младост“ Биляна Петрова излезе на свобода. Днес Апелативният съд в Бургас потвърди решението окръжните магистрати в Сливен, които през юли отсъдиха Петрова да бъде освободена предсрочно. Биляна Петрова беше осъдена на 5 години затвор по обвинение в корупция. Заедно с нея ефективна присъда получи..

публикувано на 12.08.24 в 17:47
Затвор Сливен

Освобождават предсрочно бивша зам.-кметица на столичния район "Младост"

Бившият заместник-кмет на столичния район "Младост" Биляна Петрова ще бъде освободена предсрочно 11 месеца преди да и изтече присъдата. Това реши днес Апелативният съд в Бургас, който потвърди решението на Окръжния съд в Сливен от началото на месец юли тази година.  Решението бе атакувано от Окръжната прокуратура пред Апелативния съд в Бургас...

публикувано на 12.08.24 в 16:44

Задържаха над 430 кг хероин на бургаско пристанище (видео)

Рекордно количество 436 кг. хероин на стойност 70 млн. лв. откриха митнически служители в товарно ремарке пристигнало от Батуми на фериботното пристанище в Бургас. Товарното ремарке и с казахстанска регистрация. Тръгнало е от Киргизстан до пристанището в гръцкия град Александруполис. По случая няма задържани. Образувано е досъдебно производство за..

обновено на 12.08.24 в 16:21

Четирима пострадаха при ПТП между бус и лек автомобил в Новозагорско

Катастрофа между бус и лек автомобил в района Новозагорското село Караново завърши с четирима пострадали. Инцидентът е станал рано сутринта на 11 август при разклона за селото на пътя Нова Загора – Стара Загора, съобщават от полицията. Лекият автомобил застига буса и се удря в задната му част. От удара двете превозни средства се преобръщат...

публикувано на 12.08.24 в 14:31

Масов бой с камъни и бутилки в Сливен

Четирима са задържани за масов бой в квартал „Надежда“ в Сливен. Причината е скандал между два рода за силна музика. През почивните дни е проведена специализирана полицейска операция за опазване на обществения ред и сигурност в областта.  Скандалът между родовете прераства в бой и замеряне с камъни и бутилки. При овладяване на конфликта са нанесени..

публикувано на 12.08.24 в 14:21

Задържаха двама за възпламенен самоделен взрив и притежание на взривни вещества

Съобщение за силен взрив в района на земеделска нива до бл.96 в ж.к. „Меден рудник“ е подаден през почивните дни в Четвърто районно управление в Бургас. Полицаи са установили, че става дума за възпламенен самоделен взрив, който е бил подготвен от двама бургазлии - на 35 и 45 години, които са задържани за срок до 24 часа. При претърсване в..

публикувано на 12.08.24 в 13:26

Трима души се удавиха по Южното Черноморие

В Районното управление в Несебър е получено съобщение за инцидент на плажа пред хотел в Слънчев бряг, при който в морето се удавил 35-годишен мъж от Нови Искър. При извършения оглед видими следи от насилие не са констатирани. Тялото на мъжа е откарано в петък за аутопсия бургаската болница.  При друг инцидент в събота, около 07:35 ч. в Пето..

публикувано на 12.08.24 в 12:55