Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Задържаха група мигранти край карнобатското село Аспарухово

Група от близо 30 мигранти бяха заловени в лозя близо до карнобатското село Аспарухово. Местен охранител ги е видял вечерта, обясни кметът Валентин Рачев, който е съдействал докато дойде полицията

"Беше нещо рутинно, има лозя на винпром "Славянци", имат пазач, който обикаля с джип. Той ги е открил в една нива. Осветил ги е на фаровете. Бяха около 30 души. Седнали бяха в кръг. Чакаха да дойдат, да ги приберат. Идват отвсякъде, по двама, по трима. Аз нямах контакт с тях, стоях с охранителя, изчакахме полицията, въобще ние не сме разговаряли."

Често  преминават мигранти в района, затова казвам, че всичко е рутинно, уточни Рачев.

По публикацията работи: Десислава Златева


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Откриха оръжия и боеприпаси в автосервиз в с. Дражево, арестуваха собственика му

Голямо количество огнестрелно оръжие е открито в автосервиз в ямболското село Дражево. Арестуван е собственикът на автосервиза и му е повдигнато обвинение за незаконно притежание на оръжие. Той твърди, че е колекционер.  При операция на Районната прокуратура в Ямбол,  МВР и жандармерия в имот на 43- годишния Антон Дичев в село Дражево са открити..

публикувано на 28.03.24 в 16:36
Снимката е илюстративна

Ученичка от Бургас намери и предаде в полицията голяма сума пари

Ученичка от Музикалното училище в Бургас намери голяма сума пари, която предаде на полицията, съобщават от ОДМВР. Тя се натъкнала на парите на 19 март в района пред учебното заведение и веднага ги предала на полицейски служители. 10 дни по-късно все още никой не е заявил липса на пари в полицията. Собственикът се издирва безрезултатно от..

публикувано на 28.03.24 в 14:30

Полиция и гранични апелират кметове да подават сигнали

На един полицай се падат по около 4 селища, каза кметът на Болярово Христо Христов.  Крайно недостатъчен е полицейския състав, посочи временно изпълняващият длъжността началник на полицията в Елхово Ангел Танчев. Той апелира хората да бъдат бдителни и да сигнализират за нови и съмнителни лица. Даниел Дечев е началникът на Граничното полицейско..

публикувано на 28.03.24 в 13:41

Двама души пострадаха при катастрофа на АМ "Тракия"

Двама души пострадаха при катастрофа в района на км. 339  на АМ "Тракия", съобщават от полицията. Участъкът е бил регулиран с пътни знаци заради ремонт.  55-годишен шофьор от Украйна, живеещ в Пловдив, се е движел с несъобразена скорост в района и навлизайки в дясната пътна лента се е блъснал в правомерно движещ се там автомобил, управляван от..

публикувано на 28.03.24 в 09:11

91 нови камери следят в община Несебър

Надградената и разширена мрежа за видеонаблюдение на територията на община Несебър бе представена днес от  кмета Николай Димитров, директора на Областна дирекция на МВР Бургас старши комисар Емил Павлов и главен инспектор Коста Кирязов, началник на районното управление. Инсталирани са 91 броя различни модела камери (трафик, камери за лицево..

публикувано на 27.03.24 в 14:52

Арестуваха мъж, държал 32 кг. наркотици в гараж в Бургас

Мъж с инициали Г. Г. бе задържан за разпространението на над 32 килограма амфетамин и метамфетамин по искане на Окръжната прокуратура в Бургас, съобщи Апелативната прокуратура. Той е обвинен, че противозаконно е държал с цел разпространение наркотика. Той  бил разпределен в пакети и складиран в гараж, използван от обвиняемия...

публикувано на 26.03.24 в 15:49

ВКС потвърди 20-годишна присъда за убийство в Сливенско

Върховният касационен съд потвърди  постановената от Окръжен съд Сливен 20-годишна присъда за убийството на земеделски производител от сливенското село Панаретовци през лятото на 2020 година. Тежкото престъпление е извършено на 20 юли 2020 година в землището на селото.  Трупът на жертвата е укрит, а следите заличени.  Подсъдмият Иван..

публикувано на 26.03.24 в 14:30