Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Безплатни консултации за инвитро с донорски яйцеклетки ще се проведат в Бургас

Снимка: СБАЛАГ

Индивидуални безплатни консултации относно инвитро с донорски яйцеклетки ще се проведат този месец в град Бургас. Екипът обявява всеки петък до края на ноември за Ден по донорската програма.

Всички желаещи двойки е необходимо да заявят присъствие на тел. 0879 084 777.

При посещението си, те ще имат възможност да се запознаят подробно с донорската програма и да получат отговор на въпросите, които ги вълнуват, от репродуктивен специалист на клиниката и координатор по съответната програма. На място ще бъдат разяснени по-подробно условията, начинът на избор на донор и всички необходими изследвания.

Програмата е насочена към жени, които не реагират достатъчно добре на хормонална стимулация, поради тяхната възраст или недостатъчен яйчников резерв. Също така дава възможност да се избере подходящ донор от списък с разнообразна информация за физически белези като ръст, тегло, естествен цвят на косата и др. Всички донори преминават стриктен генетичен скрининг, извършен от квалифициран специалист по генетика, който снема подробна анамнеза както на донора, така и на членовете на нейното семейство.


По публикацията работи: Ивайло Пеев

БНР подкасти:Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Проект: Електронните рецепти по НЗОК да могат да се изпълняват частично в аптеките

Електронните рецепти за лекарства по Здравна каса да могат да се изпълняват частично в аптеките, предвиждат нормативни промени, публикувани за обществено обсъждане. Идеята е при липса на даден медикамент, пациентът да го потърси на друго място или да изчака доставката му в същата аптека в рамките на 24 часа. Ако в аптеката са налични само някои от..

публикувано на 22.06.24 в 16:46

Лекари от "Пирогов" за пореден път ще преглеждат безплатно деца в Бургас

Водещи специалисти от УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“ с различни специалности ще преглеждат безплатно децата от Бургаска област. Кампанията отново е по инициатива на областния управител проф. Мария Нейкова и на кмета на Община Бургас Димитър Николов и се провежда за трети път. Повод на инициативата е големият интерес и високата оценка, която дадоха..

публикувано на 21.06.24 в 14:50

Логопед: Електронно устройство трябва да се дава на дете след третата година

За развитието на речта и уменията за общуване често пречат електронните устройства, които се дават на децата в ранна възраст. Това посочи логопедът Ива Александрова. Тя уточни, че позитивното родителство върви с поставянето на граници и всяка майка в крайна сметка намира къде точно е линията. Понякога майката е уморена и затова дава..

обновено на 19.06.24 в 11:22

Обсъдиха сътрудничество в областта на медицината с посланика на Куба

Посланикът на Република Куба в България Нейно Превъзходителство Мариета Гарсия Хордан е на двудневно посещение в Бургас. Днес тя се срещна с кмета Димитър Николов в неговия кабинет. Двамата се обединиха около мнението, че има потенциал за развитие на нови връзки и възможности, за търсене на общи интереси в различни сектори. Посланик Хордан предложи да..

публикувано на 18.06.24 в 16:23
Белодробната болница в Бургас

Безплатни прегледи за туберкулоза в Белодробната болница на Бургас

Седмица на отворените врати ще се проведе в  Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания – СБАЛПФЗ - Бургас. Идеята е  превенция и контрол на туберкулозата.  Затова и в  периода от днес до 21 юни 2024 г. от 10.00 до 16.00 часа  ще се извършва  скрининг на риска за туберкулоза чрез анкета и  консултации.  На..

обновено на 17.06.24 в 08:50
Снимката е илюстративна

Безплатни прегледи за туберкулоза в Ямбол

Безплатни прегледи и изследвания за туберкулоза ще се извършват от днес до петък в белодробното отделение  на ямболската болница  „Свети Пантелеймон“.  Прегледите ще се извършват  от днес до  21 юни, от 12:00 до 15:00 часа, уточняват от лечебното заведение. Изследванията  е в рамките на Националната програма за превенция и контрол на туберкулозата в..

публикувано на 17.06.24 в 08:43

Искат заплатите на медиците да се вържат към средната заплата в страната

Лекарският съюз ще постави пред новата власт искането си за обвързване възнагражденията на медиците със средната работна заплата в страната. Досега това ставаше на база предоговаряне на колективния трудов договор.  Той обаче изтече през април, а нов все още няма. На фона на буксуващите преговори между болнични директори и синдикати, от..

публикувано на 17.06.24 в 08:30