Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Френският институт организира "Виртуален форум за обучение и професии" на 18-ти ноември

| обновено на 17.11.22 в 09:22
Снимка: Френски институт


Френският институт в България организира "Виртуален форум за обучение и професии" на 18-ти ноември. Целта е да бъдат представени различни възможности за обучение и следване във Франция. Този формат е избран, защото привлича по-голям брой ученици и студенти от страната. А също така, тази година прилагаме  зеления подход  с оглед на намаляване на въглеродния ни отпечатък, обясни Бисера Коларова от Института:

"За форума има създадена платформа, в нея са представени всички участници. Това са френски висши учебни заведения, представители на франкофонските програми в България и представители на компании в страната."

Френските учебни заведения са няколко типа, обясни още Коларова. Те са свързани с инженерните науки,търговията и други. 

Франкофонските програми се предлагат в наши университети, те са в областите химия, информатика, приложни чужди езици, политически науки и други. Ще бъде представена и програмата Еразъм+ за България.

За участие във форума регистрацията на желаещите да участват е задължителна. Трябва да се отиде на сайта на Института. 

След като се регистрират, имат цялата информация, качена в платформата и тук това,което трябва да направят, за да е ефективно участието им, е да вземат индивидуални срещи с представителите на учебните заведения и компаниите, които представляват интерес. Срещите са в рамките на 15 минути."

170 евро е годишната такса за обучение през първата  година във френските държавни университети.

Сайтът http://bg.studyinfrancevirtualfairbalkans.com ви позволява да се регистрирате онлайн. 

ПОВЕЧЕ В ЗВУКОВИЯ ФАЙЛ:


По публикацията работи: Десислава Златева


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ
 Ангел Стойков

Над 600 студенти пристигат в Китен за "Летен университет"

Повече от 600 студенти от над 30 висши училища в страната се очаква да участват в 22-рото издание на проекта на Националното представителство на студентските съвети в България  "Летен университет - 2024" . Събитието ще се проведе от 25 август до 1 септември в Китен. Неговата цел е да създаде условия за диалог между студентските общности чрез..

публикувано на 25.08.24 в 10:15

Над 6000 зрелостници на поправителна матура по БЕЛ

Над 6000 зрелостници ще се явят на поправителна матура по български език и литература. Изпитът започва в 8:30 часа. 6 396 зрелостници ще се явят в 620 зали на 230 училища в страната. На матура може да се явят неуспелите от първия път, както и зрелостниците, които се нуждаят от по-висока оценка за кандидатстване във ВУЗ по предмет, по който вече са..

публикувано на 22.08.24 в 07:31
Зам.-кметът по образование в Бургас Михаил Ненов

Новият корпус на училището в "Сарафово" отваря за 16-ти септември

Новият корпус на ОУ „Христо Ботев“ ще е готов за 16-ти септември. По план продължава изграждането и на новата сграда на Природоматематическата гимназия. Ремонти дейности  по въвеждането на мерки за енергийна ефективност текат и в много други учебни заведения на територията на община Бургас. 12 нови паралелки ще има в училището в кв. "Сарафово",..

публикувано на 19.08.24 в 12:38

Закриват две училища в община Руен

Две училища в община Руен няма да отворят врати на 15 септември. Предстои тяхното закриване с решение на заседание на общинския съвет, насрочено за 22 август. Училищата са основни - "Алеко Константинов" в село Добромир и "Иван Вазов" в село Струя. Закриването им е поискано от кмета на Руен Ахмед Мехмед. От 2007 година досега в община Руен са..

публикувано на 18.08.24 в 15:58

Злато за България от Първата олимпиада по изкуствен интелект в Бургас (снимки и видео)

Със злато и два бронза се окичиха двата отбора на България на Първата олимпиада по изкуствен интелект, която се проведе в Бургас. Голямото отличие е в категорията с практическите задачи и се поделя между Полша, Австралия и САЩ.  Бронзовите медали за нашите отбори са в научния кръг. В него отборите, съставени максимално от четирима души, решават..

публикувано на 14.08.24 в 20:06

Олимпиадата по изкуствен интелект завършва официално днес

Първата Международна олимпиада по изкуствен интелект, чиито домакин е Бургас, ще завърши с официална церемония по награждаване на най-добрите участници и голямо българско хоро днес от 16:00 часа в Конгресния център. Откриха първата международна олимпиада по изкуствен интелект Преди това всички над 300 състезатели, ръководители на отбори и..

публикувано на 14.08.24 в 08:50
Проф. д-р Тодор Седларски, директор на Бургаския филиал на Софийския университет.

Бургаският филиал на СУ увеличи магистърските си програми от 10 на 22

Бургаският филиал на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ увеличи предлаганите от него магистърски програми от 10 на 22 в рамките на година. Кандидатстването за тях за предстоящата академична 2024-2025 година тече, а документи може да се подават до края на септември – съобщи директорът на филиала проф. д-р Теодор Седларски в интервю за..

публикувано на 12.08.24 в 16:00