Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

платена публикация
Покупка на коледни подаръци - кой е перфектният подарък за мъж

Коледа е празникът, който очакват с трепет и малки, и големи. Това е времето на дългите ваканции, отрупаните с лакомства софри и размяната на коледни подаръци. Именно подаръците са една от причините да обичаме най-светлия християнски празник, но тяхното купуване не винаги е лесна задача. Често се оказва, че е най-трудно да намерим подходящ подарък за мъж. Следващите редове ще ви помогнат да решите този проблем.

  • Какво да подарим на мъж за Коледа?

Изборът на коледни подаръци никога не е съвсем лесен, но като че ли най-сложно е да намерим чудесен подарък за мъж. Мъжете са често напълно безразлични към тази част от коледната традиция. Изключително трудно е да ги изненадаме приятно с подаръци, за каквито винаги са мечтали.

Що се касае до подаръците за мъже, те могат да се разделят условно на два типа: практични и нестандартни. Обикновено съпругите са тези, които подаряват на своите съпрузи полезни и практични неща – нов топъл пуловер, пижама, комплект прибори за бръснене и т.н. Останалите роднини са тези, които залагат на нетрадиционни варианти.

Изборът на подаръка трябва да се базира на няколко фактора:

  • Възраст на мъжа;
  • Хобита и интереси;
  • Бюджет.
За мъжете на възраст от 20 до 40 години се предлагат страхотни шегаджийски подаръци в някои от специализираните магазини. Те са чудесен начин да се създаде празнично настроение и по-ведра коледна атмосфера. Забавният мъжки подарък може да се окаже по-доброто решение от стандартния сувенир или практичната вещ. Мъжете никога не биха си купили сами нещо забавно и супер оригинално.

За по-възрастен мъж можете да изберете подаръчен продукт, който съвпада с неговите интереси и хобита. В търговската мрежа и преди всичко онлайн могат да се намерят чудесни сувенири за рибари и ловци, за почитатели на елитния алкохол и за запалени кулинари. Можете да подарите нещо за дома или за офиса на въпросния господин. От полза ще ви бъде ако познавате добре жилището или личния му кабинет.

Няма как да потърсите подходящ подарък за мъж, ако предварително не сте определили бюджет. Цената на подаръка често определя и неговия вид – нещо дребно и евтино или нещо супер грандиозно. Тук от значение е и кой избира подаръка. Ако това са невръстните деца на конкретния човек, то стойността на продукта едва ли може да бъде твърде висока.

  • От къде да купите коледните подаръци – от физически или онлайн магазин?

В дните преди коледните празници често сме най-натоварени в служебен план, а тъкмо това е времевия прозорец, в който трябва да се погрижим за покупката на коледните подаръци. При липса на време е най-удачно да купим подаръците онлайн. Електронните магазини ни спестяват ненужните разходи на време, нерви и средства.

Онлайн е не само по-лесно и удобно, но често и най-удачно, особено ако искаме подаръците ни да бъдат интересни, атрактивни и оригинални. По правило нетрадиционни подаръчни стоки се предлагат единствено в глобалната мрежа, така че решението се налага от само себе си. Решавайки да пазарувате в Интернет пространството, имате голям шанс да откриете страхотни попадения.

Коледният подарък за специален мъж (баща, брат, приятел, съпруг) не е задължително да бъде твърде скъп, за да предизвика искрена радост. Важно е единствено в избора му да бъде вложено специално чувство на признателност и обич. Подаръкът категорично трябва да е избран персонално за конкретния човек.


По публикацията работи: Ивайло Пеев
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Златка Димитрова днес в "Радио Айляк"

В днешното издание на „Радио Айляк“ на преден план излизат инфлуенсърите, тяхната дейност и влияние върху аудиторията в социалните мрежи. Много млади хора в последните години избират да последват примерите на любимците си от Интернет, а други - решават да се превърнат в следващата знаменитост. И в България този тренд е на лице, но сякаш не всеки..

публикувано на 03.02.23 в 10:00

РИОСВ с различни инициативи в Международния ден на влажните зони

Ден на отворените врати от 10.00 до 16.30 часа обяви РИОСВ Бургас в Международния ден на влажните зони, в укритието за наблюдение на птици в резерват „Атанасовско езеро“. То се намира в края на Бургас, на изхода за Варна. Достъпно е с обществен или личен транспорт, както и с велосипед или пеш. От него може да се наблюдават обитателите на южната част..

публикувано на 02.02.23 в 08:35

Вахдие Халилова изработва сапунени цветя и букети

ДОБРОТО е около нас и може да предизвика добро! Това го доказа фейсбук групата Купи подарък от майка на дете с увреждане. В нея майки на деца с увреждания показват снимки на ръчно направени от тях сувенири, подаръци, ръкоделия, плетива, а който желае може да си закупи. Участват и социални предприятия и хора с увреждания. В подкрепа на..

публикувано на 29.01.23 в 17:30

Георги Тошев: Зареждат ме срещите с хора на духа

Журналистът Георги Тошев е сладкодумен разказвач на истории, които умее да разкрива характери, да отвежда зрителите в непознати светове и да ги прави съпричастни на случващото се. Казва за себе си, че върви към успокояване на темпото, към по-задълбочено вглеждане в детайлите.  "Слаб и нерешителен съм за много неща, но те са по лични!..

публикувано на 29.01.23 в 15:00

Бургазлийка реставрира дрехи в шивашкото си ателие в Чикаго

Райна Недялкова-Качулкова е бургазлийка, която живеев в Чикаго. Тя е писател, поет, председател е на творчески съюз "Творци без граници".  Освен това е автор на детски книжки и е носител на много престижни награди, последната от които – „Златното перо 2019 г.“ Родена е в Малко Търново. Детството й преминава в с.Маринка, Бургаска област, по-късно..

публикувано на 29.01.23 в 14:00

Връчват годишните награди за мода, шоу и бизнес в Бургас

Годишните награди за мода, шоу и бизнес за 2022-ра ще бъдат връчени тази вечер в Бургас. Организатор и водещ на церемонията е Красимир Недялков, единственият български дизайнер, подгрявал Пако Рабан. Тук правим топ 10, а най-добрите ще бъдат наградени в отделните раздели, каза Недялков. "Единият раздел е "мода", където има "дизайнер на..

обновено на 28.01.23 в 09:36

Има все по-голямо търсене на природосъобразно приготвени храни

Има все по-голямо търсене на природосъобразно приготвени храни. Хората от здравословна гледна точка прибягват до това да не ядат месо и да не използват захар. Това коментира Росица Василева, която от години приготвя вегетарианска храна в различни заведения в София и Бургас. Много са важни продуктите, посочи тя:  "Общо взето, продуктите ни са..

публикувано на 27.01.23 в 10:34