Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

БЧК - Бургас предостави хранителни пакети на 100 деца в община Камено

Снимка: БЧК - Бургас

БЧК – Бургас предостави хранителни пакети на 100 деца от социално слаби семейства. Продуктите са закупени с 1 000 лева от субсидията на организацията, съобщи директорът на местния Червен кръст Виолета Радева:

"През последните години ние редовно правим хранителни пакети със здравословна храна. Тази година насочихме помощта към община Камено за дечица от детските градини. Всеки хранителен пакет е на стойност 11,97 лв. и съдържа здравословни и подходящи храни за конкретната целева група - нектар, бисквити, конфитюр, лютеница, пастет и др. Младежите от нашата организация зарадва малчуганите и с коледни тържества и внимание."  

БЧК-Бургас до финансира закупуването на хранителни пакети със собствени средства, близо 200 лв., постъпили от фондонабирателната кампания „Подари Коледа“. Храните са предоставени на деца от детските градини в Камено, селата Трояново, Кръстина и Черни връх. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Фургон изгоря напълно в бургаска складова база

Фургон изгоря напълно в складова база на бул. "Янко Комитов" в к-с "Славейков". Пожарът е възникнал, след като в близост са рязали стари стелажи. От искрите е засегнат и пострадалият фургон, ползван от 51-годишен бургазлия.  Огънят е потушен от два противопожарни екипа и четирима огнеборци.  По случая е образувано досъдебно производство.

публикувано на 10.07.24 в 10:51
архив

АПИ: Различни ограничения има в участъци по АМ„Тракия“

Шофьорите да се движат с повишено внимание в област Сливен по АМ „Тракия”,  от км 229+286 до км 273+354 и в двете посоки - за Бургас и София.  Причината е подмяна на ограничителни системи за пътищата. Ограничава се аварийната лента. Участъкът е сигнализиран с пътни знаци. Срокът за приключване на тези дейности е до 19 юли, съобщи Агенция „Пътна..

публикувано на 10.07.24 в 09:09
снимката е илюстративна

Затварят улица в кв."Рудник" за два месеца

Реконструкция и модернизация ще се извършват на участъци от водопроводната и битова канализация в бургаския квартал „Рудник“. Те ще започнат от днес - 10 юли.  Във връзка с това се налага спиране на движението по ул. „Йорданка Николова“ – от входа на квартала до ул. „Искър“. Строителните дейности ще продължат до 10.09.2024 г. От "Бургасбус"..

обновено на 10.07.24 в 07:56

ВиК: На няколко места в Бургас ще спира водата днес

От 9 часа до 14 часа ще бъде спряно водоподаването на бургаската ул. "Крайезерна" в Логистичния парк, съобщи водоснабдителното дружество в града.  Също днес  от 08:30 часа до 17:00 часа ще бъде спряна водата в района между улиците  "Шейново", "Македония", "Гладстон" и "Сан Стефано". Ще се извършват строително-монтажни дейности.  А утре - 11..

публикувано на 10.07.24 в 07:39

Концерт „С обич за Делян“ събира средства за терапия в Москва

Благотворителен концерт "С обич за Делян" ще се състои днес от 19 часа в дома на НХК. Делян Иванов е диагностициран с множествена склероза през 2005 година . След години приемане на лекарства, които забавят заболяването, той се запознава с хора, преминали терапия, която, все пак, стопира прогресирането. За процедурата, която ще бъде..

обновено на 09.07.24 в 15:30

13 села в Поморие с ново улично осветление

Близо 3000 модерни светодиодни фотоволтаични лампи, с понижени загуби на електрическа енергия ще бъдат монтирани в 13 от селата на Поморие. Проектът се финансира по Националния план за възстановяване и устойчивост.  Очаква се да бъде въведена и система за мониторинг на енергопотреблението и управление на осветителните системи чрез централна софтуерна..

публикувано на 09.07.24 в 14:30

Боляровската улица „Нико Пехливанов“ е с нов облик

На финал е изпълнението на етап едно от реконструкцията на улица "Нико Пехливанов" в Болярово, която включваше цялостна подмяна на пътната настилка, поставяне на бордюри и подновяване на тротоарната част. Кметът Христо Христов припомни, че улицата е една от най-дългите и натоварени улици в Болярово. Предстои през септември  да започнат планираните..

публикувано на 09.07.24 в 09:30