Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Все повече пешеходни пътеки в Сливен са осветени

Снимка: БГНЕС

Община Сливен продължава кампанията по осветяването на пешеходните пътеки в града и през тази година. Дейностите са част от мерките за пътна безопасност. С приоритет и занапред ще бъдат най-натоварените зони. 

До момента на територията на града са осветени 54 пешеходни пътеки. Целта е в дългосрочен план да се поставят прожектори на максимален брой обозначени за пресичане места и по този начин да се гарантира безопасността на гражданите.  

"Хубаво е в бъдеще да има и светофари, за да може да бъдат по-спокойни самите пешеходци.;"  

"Много е добре, виждат се отдалеч пешеходците. Перфектно е."  

"Когато има светофар, ще бъде много по-добре регулирано движението."  

През тази година се планира да бъдат осветени пешеходни пътеки на булевардите „Братя Миладинови“, „Стефан Стамболов“ и „Бургаско шосе“. 





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Обходният път за кв. Василико отново е отворен

Обходният път към кв. Василико в Царево отново е отворен, съобщават от община Царево. По него обаче могат да преминават само автомобили до 3,5 тона.  Заради обилните валежи и повишаването на река Черна вчера движението по моста към квартала бе преустановено.  След почистването през изминалата нощ с багери оттичането на водата и преминаването по..

публикувано на 01.05.24 в 11:44

Великденски пакети получиха 230 потребители на социални услуги в община Болярово

Ръководството на община Болярово отново се погрижи всички близо 230 потребители в десетте социални услуги да почувстват топлината на предстоящия празник Възкресение Христово. На 30 април бяха раздадени от името на общинската администрация пакети с козунак, великденски яйца и сувенири за потребителите на защитените жилища в Болярово и Малко..

публикувано на 01.05.24 в 11:36

Иван Костадинов, КТ "Подкрепа": Защита на работещите е целта на усилията ни в синдиката

Има напредък в спазването на правата на работещите у нас, но има и съществени пропуски в прилагането на трудовото законодателство. Това коментира председателят на КТ "Подкрепа" в Бургас Иван Костадинов. Защитата на работещите е целта на нашите усилия в синдиката, посочи той. „Предстои туристическият сезон, а туризмът е един от..

публикувано на 01.05.24 в 09:20

Безплатна синя и зелена зона в Бургас за празниците

Зелената зона няма да бъде активна през предстоящите празнични дни, съобщават от Община Бургас. Тя ще стане отново платена на 7 май, вторник. Работното й време е непроменено – от понеделник до неделя (включително), от 11:00 до 20:00 ч. За целия период от 07.05.2024 г. до 30.09.2024 г. безплатно ще се осъществява престоят на автомобили само на..

обновено на 01.05.24 в 09:17

Електронно заявяваме шест услуги за изборите на 9 юни

Шест електронни услуги за предстоящите на 9 юни 2024 г. избори са публикувани на Портала egov.bg , в секция „Граждански права и правен ред/Избори 2024“, поддържан от Министерството на електронното управление. Услугите са свързани с подаването на заявление за вписване в избирателния списък по настоящ адрес, гласуването с подвижна избирателна кутия,..

публикувано на 01.05.24 в 09:11

Отиде си писателят Здравко Попов

Снощи на 85- годишна възраст почина писателят и хуморист Здравко Попов. Той е роден през 1939 година в Пловдив. Работил е като журналист, библиотекар, частник-дърводелец. Автор на осем сборника с хумористични разкази: „Акорди извън клавиатурата“ (1974), „Кон на втория етаж“ (1983), „Големият маратон“ (1989, награда „Пловдив“), „Заливът Спенсър", "Из..

публикувано на 01.05.24 в 08:44

Ремонтират част от ул. „Георги Калоянчев“, спирка „Велека“ няма да се обслужва

На 1 и 2 май, за времето от 08.00 до 20.00 ч., ще бъде променена организацията на движението за извършване на ремонтни дейности на пътното платно на ул. „Георги Калоянчев“, в участъка от ул. „Петко Задгорски“ до ул. „Димитър Аврамов“, като отсечката ще бъде затворена за автомобили, съобщи Община Бургас. През двата дни маршрутът на автобусите по линия..

публикувано на 01.05.24 в 08:15