Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Потвърдиха постоянния арест на Иван Чонтов

Снимка: Даниела Костадинова

Мярка за неотклонение „Задържане под стража“ наложи Окръжният съд в Бургас спрямо Иван Чонтов. Той е обвинен в хулиганство и неизпълнение на устно разпореждане на полицията. Случаят е от нощта на 12 срещу 13 януари, когато 20-годишният Чонтов  при преследване с полицията блъсна с джипа си 5 автомобила и автобус на градския транспорт. Той бе задържан след катастрофа край Равадиново.

Защитата на Чонтов поиска по-лека мярка за неотклонение. В последната си дума пред съда, обвиняемият заяви, че няма да се укрива и ще бъде на разположение на разследващите органи, ако му бъде взета по-лека мярка за неотклонение от постановената от Районен съд - Бургас.

За всяко от двете повдигнати обвинения е предвидена санкцията „Лишаване от свобода“ до 3 години. 

Определението на Окръжен съд – Бургас е окончателно.   


По публикацията работи: Ивайло Пеев


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Катастрофирал мотоциклет. Снимката е илюстративна.

Мотоциклет катастрофира в Бургас в пороя, мъж е с фрактура

Мотоциклет е катастрофирал в пороя на влизане в Бургас вчера и водачът му е пострадал, съобщи Областната дирекция на МВР в града. 44-годишният мъж от Китен е с фрактура на десния крак и настанен в университетската многопрофилна болница в Бургас без опасност за живота.  Инцидентът е станал на 359-ия километър от магистрала „Тракия“ около 18 часа,..

публикувано на 23.07.24 в 09:28
Бурята в Бургас наводни редица алеи и улици.

Продължава отводняването на Бургас след бурята

Продължава отводняването и разчистването на Бургас след снощната буря.  Шахта до блок 13 в ж.к. "Лазур"  извира над 12 часа, а водата мирише на фекалии и урина -  оплака се живущ там тази сутрин и публикува снимки и видео . Вчера бурята прекърши клони, които повредиха автомобили; наводни мазета и приземни етажи, подлези и тунели. Пожарната се..

публикувано на 23.07.24 в 07:43

Отвориха АМ „Тракия“ след разсипания чакъл край Карнобат /ОБНОВЕНА/

Възстановено е движението при км 343 на АМ „Тракия“ в посока Бургас, информират от АПИ. Припомняме, че разсипан чакъл в участъка предизвика задръстване около 10 часа сутринта. Колоната от автомобили достигна около 2 км. Малко след 13 часа изпреварващата лента край Карнобат в посока Бургас бе изчистена и започна поетапно пускане на превозни..

обновено на 22.07.24 в 17:43
Архив

Разпитват свидетели по делото за смъртта на двамата бургаски полицаи (ОБНОВЕНА)

С разпит на 14 свидетели продължава делото за смъртта на полицаите Атанас Градев и Йордан Илиев в Бургаския окръжен съд.  Обвиняем за тежкото умишлено престъпление е сирийският гражданин с хуманитарен статут на бежанец Омар Аднан.  Разпитват 111 свидетели по делото за смъртта на бургаските полицаи Сред свидетелите има както близки на..

обновено на 22.07.24 в 17:00

Седми ден се борят с огъня в Боляровско /ОБНОВЕНА/

Седми ден не спира борбата с огнената стихия в крайграничната община Болярово.  Вече са монтирани и първите фургони за хората , останали без домове. За трайното решение на жилищния проблем ще настояват за отпускане на средства от държавния бюджет. Въпреки, че в района на град Болярово леко преваля, в близост до пожара, дъжд..

обновено на 22.07.24 в 14:19

Чешки турист се удави в Приморско

Тялото на 66-годишен чешки турист е открито на Северния плаж в Приморско, съобщават от полицията.  Съобщението за изплувалото тяло е получено на 21 юли около 13:15 часа.  Мъжът е бил отседнал в Приморско. При извършения първоначален оглед видими следи от насилие не са констатирани. Тялото е откарано за аутопсия в отделение "Съдебна медицина" при УМБАЛ -..

публикувано на 22.07.24 в 08:35

Шофьор е с опасност за живота след катастрофа край Руен

48-годишен мъж от руенското село Струя е с опасност за живота след инцидент на пътя между селата Вресово и Ябълчево.  Случаят е от 19 юли около 10:45 часа, когато лекият автомобил на мъжа навлиза частично в насрещното платно и се удря в кола, управлявана от 55-годишен румънец. Българският водач е с пет счупени ребра, травмиран бял дроб, фрактура на..

публикувано на 22.07.24 в 08:31