Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

След слушателски сигнал: Проверяват стоят ли пътници прави и на студено по линията Бургас-Айтос

Снимката е илюстративна

За малки и студени микробуси с правостоящи пътници в час пик по линията Бургас-Айтос сигнализира слушател на БНР Бургас. От фирмата превозвач обещаха да възложат наблюдение по трасето и при необходимост да направят корекции. 

Всеки ден Павлина Стаматова ползва автобус от Айтос до Бургас, където работи. Казва, че големи автобуси по линията пътуват само на определени курсове сутрин и вечер.

„През останалото време почти винаги са с малки микробусчета. Страшно много правостоящи хора има. Студено е вътре, никак не е приятно. Няколко пъти съм ставала свидетел на хора, които не могат да се качат, защото автобусът вече е препълнен и няма място. Ставала съм свидетел и на отваряне на прозорци в зимно време, защото вътре пък не се диша от хора. Масово билети не се дава на хора, които са до Ветрен. Може би така отчитат, че няма пътникопоток и пускат малки микробусчета за нас. Мисля, че не заслужаваме да стоим на студено и да стоим прави“

От фирмата превозвач „М-бус“ признават, че с оглед постигане на рентабилност по трасето комбинират маломестни и големи автобуси. Управителят Румен Христов обеща проверка по случая.

Аз ще възложа да се провери. Но е хубаво и тези пътници, наши клиенти, да се възползват от възможността и тези сигнали да достигат и до нас, за да можем адекватно и бързо да реагираме на тях. Ако е така, клиентът е в правото си и ние ще вземем всички необходими мерки, за да коригираме това“  

Има звено, което осъществява контрол по таксуването, казаха още от фирмата и обещаха по трасето да бъде възложено наблюдение.

Повече чуйте в звуковия файл:
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

"Седмицата на гората" започва в Сливен

Със залесителна акция на ученици от Основно училище „Христо Ботев“ в Сливен започнаха проявите свързани със “Седмицата на гората.“ Учениците, заедно с кмета на общината Стефан Радев залесиха със ели, туя и брези свободните зелени площи пред спортната зала по борба на шампионката Станка Златева. Елите са дарение. Равносметката от залесителните кампании..

публикувано на 01.04.23 в 07:01
Снимката е илюстративна

Затварят в понеделник възлово кръстовище в Бургас

Във връзка с реконструкция на ВиК мрежата на гр. Бургас, от 10 часа на 3.04.2023 г. (понеделник) до 24.04.2023 г. ще бъде спряно движението на автомобили в кръстовището, образувано от ул. „Шейново“ и ул. „Александър Стамболийски“, както и по ул. „Александър Стамболийски“ – от ул. „Шейново“ до ул. „Христо Ботев“, информират от общината. Също в..

публикувано на 31.03.23 в 16:39

Ще има ли развитие на проекта за автогарата в Созопол?

Проектът за автогарата в Созопол вече е съгласуван от Националния институт за недвижимо културно наследство. Това съобщи бившият министър на културата проф. Велислав Минеков по време на сесията на местния парламент. „Нямам никакво обяснение защо сте били измъчвани 4 години. Имате право да обвинявате НИНКН, но институтът не е в добро..

публикувано на 31.03.23 в 14:41
Снимката е илюстративна

ЕВН иска поскъпване на тока с 1,6% от 1 юли

EVN България внесе заявления за повишение на цените на електро- и топлоенергия през следващия ценови период от юли 2023 г. до юни 2024 г. По отношение на цените за енергията за клиенти на регулиран пазар се предвижда общо средно увеличение от 1,6% на фактурата на стандартно домакинство в Югоизточна България. Така при средна стойност на фактура..

публикувано на 31.03.23 в 14:02
Пречиствателната станция на язовира

Шишков: Другата седмица, най-вероятно, почва ремонтът на „Ясна поляна“

Тълкувателно писмо за това как да се възлагат аварийните ремонти на яз. „Ясна поляна“ се очаква днес. Парите за дейностите по пречиствателната станция са осигурeни, коментира в Бургас регионалният министър Иван Шишков. По язовира има да се правят и конструктивни укрепвания, той не е в добро състояние, посочи министърът. На въпрос дали може да..

публикувано на 31.03.23 в 13:45

До две седмици пускат Северния обход, „Арена Бургас“ с Акт 16 до 20 дни

До 2 седмици ще бъде пуснато движението по Северния обход на Бургас. Това заяви след инспекция на строителството министърът на регионалното развитие и благоустройството арх.Иван Шишков. Относно друг ключов обект компрометираната конструкция на Пречиствателната станция на язовир Ясна поляна, министър Шишков посочи, че средствата в размер на 23 млн.лв за..

публикувано на 31.03.23 в 13:15
снимката е илюстративна

Ремонтни дейности на ЖП прелеза по пътя Бургас - Каблешково

Ремонтни дейности ще бъдат извършени на железопътния прелез, пресичащ пътя Бургас - Каблешково в посока кв. „Черно море“.  От 9:00 часа на 3 април до 17:00 часа на 8 април се въвежда временна организация на движението като преминаването през жп прелеза ще е затруднено. 

публикувано на 31.03.23 в 10:53