Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Прекратиха концесията за добив на блатно кокиче край село Палаузово

Министерският съвет предсрочно прекрати концесия за добив на блатно кокиче в с. Палаузово, община Стралджа, област Ямбол. Растението представлява уязвим растителен вид. 

Прекратяването е по искане на концесионера. Причината е дългите периоди на засушаване в защитената местност „Блатото“ през 2021 и 2022 г. 

С решението договорът се прекратява по взаимно съгласие. То е допустимо според Закона за концесиите и предвидено в договора с концесионера.

По публикацията работи: Ивайло Пеев
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

С благотворителен концерт събират средства в подкрепа на Тео от Бургас

Чрез благотворителен концерт събират средства на 5 - годишния Тео от Бургас. Той има нужда от операция, за да проходи стабилно. Концертът ще е на 8 юни /четвъртък/ от 18 часа в Летния театър в Бургас. Теодор  страда от детска церебрална парализа . Досега той не е имал възможност за весело и безгрижно детство, но  това може да се промени ,..

обновено на 08.06.23 в 08:45

Спасителни пояси са поставени на скалите в Созопол

Спасителни пояси са поставени на най-посещаваните скали в Созопол, съобщават от Общината. Допълнителната мярка целят да се предостратят инцидентите на скалите  Дурна, Боруна и Отвесни.  Предложението бе направено в средата на месец май, когато кметът Тихомир Янакиев проведе регулярната си среща с представители на туристическия бранш и..

публикувано на 07.06.23 в 16:28

"Булевард Демокрация" - на 7 юни

Правителството падна, да живее правителството! На изпроводяк, регионалното министерство раздало 4 милиарда за ремонт на пътища за следващите 4 години. С кеф да си ги харчат следващите. Ако бяхме вече в еврозоната, нямаше да са 4, а щяха да са само 2, ама нали все някой слага прът в колелото на нашия прогрес. В този ред на мисли, от..

публикувано на 07.06.23 в 15:00

Част от светофарите в Бургас няма да работят заради обновяване

Няколко светофарни уредби в Бургас ще бъдат обновени, съобщават от Общината. Това се прави във  връзка с проекта "Надграждане на Интегрирана система за управление на трафика на Бургас".  Поради това част от светофарите  ще бъдат с изключено електрозахранване между 09:00 часа и 16:00 часа на следните дати и кръстовища: - 08.06.23 г., четвъртък,..

публикувано на 07.06.23 в 14:33

Стационарен и мобилни центрове за услуги са създадени в Бургас и Малко Търново

585 хиляди евро е стойността на двугодишния проект  „Заедно днес, заедно утре – местните общности в подкрепа на подобрено oбразование и грижи в ранна детска възраст“. Основен бенефициент е община Малко Търново, партньори са община Бургас,  Дирекция на образованието и младежта в Рейкявик, Исландия и  Национална мрежа за Здравни медиатори. Той..

публикувано на 07.06.23 в 14:28
Снимки: пресцентър ОДМВР Сливен

В сливенско село спасиха елен, паднал в напоителен канал

Елен, паднал в напоителния канал край сливенското село Чинтулово е спасен от екип на пожарната и горски служители. Вероятната причина дивото животно да падне в канала е, че е опитал да пие вода, коментираха днес пожарникарите.  Сигналът за паднало животно в канала е подаден около 18.17 часа. Екип на пожарната тръгва незабавно към посоченото..

публикувано на 07.06.23 в 13:05

В Царево откриват парк за свободно пуснати кучета

С открит парк за разходка и свободно пускане на кучета ще разполага Царево. Той ще е разделен на две – за едри и средни породи и за дребни породи кучета. Откриването ще стане с кампания под мотото "Грижа за животните". Това се случва след проведено експертно обсъждане и допитване до стопани на домашни любимци. В кампанията, с участието..

публикувано на 07.06.23 в 12:57