Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

За пореден ден: сигнали за бомби затвориха училища в Бургас и Ямбол

| обновено на 30.03.23 в 11:47
ОУ "Любен Каравелов" (архив)
Снимка: БНР Бургас

14 сигнала за поставени взривни устройства в бургаски училища са постъпили, съобщават от полицията. Те са изпратени на електронните пощи на учебните заведения. 

Сигнали са подадени в Английската гимназия, училищата "Любен Каравелов" и "Братя Миладинови" и др.

Само 5 училища са с преустановена учебна дейност.

В момента учениците са изведени от сградите заради проверките на полицаите. 

В учебните заведения не се провеждат занятия. Засилено е полицейското присъствие около тях.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Пожар на дюните край Несебър

В 11.50 часа е поучен сигнал за пожар на дюните край Несебър. Два екипа на пожарната са там посочи, началникът на областната служба - старши комисар Николай Николаев.  Горят сухи треви и храсти. На този етап няма опасност огънят да се разпространи. 

публикувано на 19.07.24 в 14:05

Откриха ново затворническо общежитие в Бургас за 1,3 млн. лева

1,3 млн. лева са инвестирани в подобряването на условията за лишените от свобода, които изтърпяват наказанията си в общежитие от открит тип към бургаския затвор. Служебният министър на правосъдието Мария Павлова и директорът на Главна дирекция „Изпълняване на наказанията“ гл. комисар Ивайло Йорданов откриха реновираното общежитие „Строител“ и..

публикувано на 19.07.24 в 13:44

Петко Бачийски: Не мога да нося отговорност какво правят с яхтите, които съм продал

В отворено писмо до БНР Бургас Петко Бачийски се разграничи днес от информацията, посочена вчера от адвокат Димитринка Радева, в Окръжния съд в Бургас. По думите ѝ, едно от лицата, които са вербували нейния подзащитен да пренесе с яхта от Поморие към Турция наркотици, е било с името „Петко Бачийски“. Яхтата беше задържана край Царево.  Оставиха..

публикувано на 19.07.24 в 13:38
Снимката е илюстративна.

Тежка катастрофа с шестима пострадали на пътя между Ябълчево и Вресово

Тежка катастрофа с шестима пострадали стана на пътя между руенските села Ябълчево и Вресово около 11 часа днес, съобщи говорителят на Областната дирекция на МВР в Бургас Цветелина Рандева пред БНР Бургас.  Челно са се сблъскали два леки автомобила – румънски и бургаски. Шестимата пострадали са без опасност за живота.  По двама се намират в..

публикувано на 19.07.24 в 13:09

ГДБОП разби наркооранжерия в Нова Загора

ГДБОП разби високотехнологична наркооранжерия в Нова Загора. Задържани са трима души за срок от 72 часа. Днес следобед се очаква да им бъде повдигната постоянна мярка за неотклонение – задържане под стража.  Акцията е проведена съвместно с ОДМВР Сливен под надзора на Районна прокуратура.  Групата е отглеждала канабис в постройка от 100 кв.м. в..

публикувано на 19.07.24 в 12:06

Задържаха 19-годишен плевенчанин за разпространение на наркотици в Слънчев бряг

Задържан е 19-годишен плевенчанин за разпространение на наркотици в Слънчев бряг, съобщават от полицията. Той е спрян за проверка е района на плажа.  В него са намерени и иззети 17 свивки с канабис с приблизително тегло около 15 грама, 11 таблетки екстази с приблизително тегло около 10 грама, плик с канабис и таблетка във формата на камбана –..

публикувано на 19.07.24 в 11:43

Двама души пострадаха при катастрофа на пътя Средец - Бургас

Двама души пострадаха при катастрофа на пътя Средец - Бургас, съобщават от полицията. Въпреки забранителна маркировка, шофьор от Грузия е решил да предприеме изпреварване.  Навлизайки в лентата за насрещно движение той е блъснал два автомобила. Шофьорите в тях са пострадали при инцидента.  Единият е настанен за лечение в УМБАЛ - Бургас със счупено..

публикувано на 19.07.24 в 11:36