Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Стефан Илчев пее на италиански и английски в новите си песни

| обновено на 30.04.23 в 12:33

Първите самостоятелни концерти на талантливия бургаски изпълнител Стефан Илчев вече имат своите дати. Дългоочакваното национално турне на един от най-големите български гласове е с начална точка Бургас. Събитието ще се състои на 20 юни в Летния театър, а билетите вече са в продажба. 

Музикантът, които от известно време не живее в България, ще се завърне специално, за да изнесе поредица от концерти в големите областни градове. Победителят от седмия сезон на най-гледания формат за имитации в родния ефир ще покаже пред почитателите си своята безгранична любов към музиката, професионално точни изпълнения, поднесени атрактивно и модерно - едно музикално преживяване съобразено със световните музикални стандарти. Това е огромна крачка, сподели Стефан Илчев.

"Радвам се, че по един или друг начин съм станал популярен само и единствено чрез таланта си и на сцената в Бургас ще видите точно това - Стефан от първия му допир с музиката на професионалната поп сцена през 2006-та година та до ден днешен". 

На концерта ще прозвучат както песни от конкурса "Бургас и морето", така и авторски песни на Стефан Илчев, правени през годините. Публиката ще чуе и най-новите му парчета, записани в Италия. От няколко години бургаският изпълнител работи с трима композитори в Милано. 

За лятното турне в България и живота на музиканта в италианската столица на модата, повече можете да чуете от интервюто в звуковия файл. 



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Ето как бургаските писатели и поети ще отбележат 24 май

#СловотоИзвисява или „Словото спасява и извисява“ е най-новата инициатива на Бургаска писателска общност, реализирана в партньорство с Община Бургас. Идеята на събитието с кратки видео-послания бургаските поети и писатели от морския град и техни приятели от цялата страна да поздравяват четящите българи със стихове и откъси от белетристични творби в чест..

публикувано на 15.05.24 в 11:53

93-ма автори се включиха в Десетия национален конкурс за поезия „Дамян Дамянов“

На тържествена церемония Община Сливен връчи наградите на Десетия национален конкурс за поезия „Дамян Дамянов“. В него тази година се включиха рекордните 93 автори от цялата страна. Кметът Стефан Радев поздрави всички присъстващи и отбеляза, че това събитие е своеобразно уважение към паметта на големия сливенски поет. „Дамян Дамянов е най-нежният и..

публикувано на 15.05.24 в 10:38
МиГ-17

В Европейската нощ на музеите с безплатна експозиция в Авиомузея

В съботния ден Авиомузей - Бургас ще се включи в Европейската нощ на музеите от 17:00 – 22:00 ч. с вход свободен. Разнообразие от прожекторни светлини ще създадат визуален ефект върху самолетите, превръщайки нощната разходка в незабравимо преживяване с летателните апарати, сред които има представители на селскостопанската, гражданската и военната..

публикувано на 15.05.24 в 10:25

Определиха носителите на наградите за 24 май в Ямбол

Ясни са вече имената на носителите на тазгодишните награди на Община Ямбол по повод 24 май - Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската писменост. Те бяха определени от специализираните комисии, съгласно Правилника за наградите и отличията на Община Ямбол. Пет са наградите на името на Ради Иванов..

публикувано на 15.05.24 в 09:29

Откриват изложба „Старият Бургас през погледа на д-р Мелконян“ в Етнографския музей

Изложбата „Старият Бургас през погледа на д-р Мелконян“ ще бъде открита днес в Етнографския музей. Тя представя чрез снимки и текстове знакови бургаски места, събития, познати и непознати хора от оня романтичен и в същото време динамичен, шарен и разпознаваем град, разказа нейният съставител Росица Топалова: "Основното в едноименния ни..

публикувано на 15.05.24 в 09:10

Мери Бойс Бенд представят новия си сингъл „Здравей“ (видео)

Мери Бойс Бенд представи сингъла „Здравей“ точно 6 години след издаването на предишния си албум „Щастливи дни“.  „През това време събрахме доста истории, които да ви разкажем. Имаме много музикални ангажименти, предстоят ни концерти и фестивали, на които сме хедлайнери през лятото. „Здравей“ е специалната песен, в която си казваме всичко с нашата публика,..

публикувано на 14.05.24 в 17:32

Представят постановката „Пиесата, която се обърка“ в Бургас

Забавната комедия „Пиесата, която се обърка“ ще бъде представена на 16 Май от 19:00 ч. в Културния дом на Нефтохимика в Бургас, съобщават от Общината. Режисьор на представлението е Асен Блатечки. В него участват  Калин Врачански, Малин Кръстев, Николай Урумов,   Филип Аврамов,  Рада Кайрякова, Добриела Попова, Стелиян Николов, Изабела Иванова,..

публикувано на 14.05.24 в 12:45