Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бургаски ученици се включват в кампанията "Ваканция здравей! Да играем безопасно"

архив
Снимка: ОДМВР Бургас

Бургаски ученици отново ще се включат в кампанията „Ваканция здравей! Да играем безопасно“. Тя е организирана от Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните, Община Бургас и ОД на МВР. Този път кампанията ще се проведе днес от 13.00 часа на стадиона в град Българово.
В тазгодишното издание ще се включат ученици от ОУ „Васил Левски“ - гр. Българово, ОУ „Христо Ботев“ - кв. „Сарафово“, ОУ „Христо Ботев“ - кв. „Долно Езерово“ и СУ „Константин Петканов“ - ж.к. „Меден рудник“. Училищата се избират на ротационен принцип от инспекторите в детска педагогическа стая, като всяко от тях е към различно РПУ на МВР.
Кампанията се провежда като спортен празник, акцентът е върху безопасността на движение на учениците в пътно-транспортната схема - пресичане на светофар, придвижване с тротинетка, колело, кънки, видове предимства на участниците в движението.
Освен това, игрите са организирани така, че да развиват креативното мислене на децата, да участват в екип или отбор, да разпределят функциите помежду си, да развиват интерес към игрите на живо и на открито.


По публикацията работи: Свобода Атанасова

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Пада възрастта при приема на наркотици

Марихуана и екстази приемат най-много учениците, а възрастовата граница при младежите, които употребяват наркотици все повече пада и стига до 5-6 клас . Това отчетоха от общинския съвет по наркотични вещества в Бургас по време на информационна среща в рамките на Националната кампания относно отговорността на родители, чиито деца..

публикувано на 18.10.24 в 14:12
Генералният директор на БНР Милен Митев.

Милен Митев: Създаването на дигитално съдържание е ключово за бъдещето на радиото

Генералният директор на Българското национално радио (БНР), г-н Милен Митев, гостува в предаването "Нашият ден", където говори за ролята си на настоящ и бъдещ генерален директор на медията. Той благодари за доверието, което му беше гласувано за втори мандат както от Съвета за електронни медии, така и от много от колегите му в радиото. По думите му..

публикувано на 18.10.24 в 12:21

Въвеждат разделно събиране на биоразградими отпадъци в поморийския квартал "Свобода"

Разделно събиране на биоразградими отпадъци въвеждат по проект в Община Поморие. Целта е да се намалят разходите за обработката и депонирането на боклука. План-сметката за услугите по сметосъбиране на морската община е 5,2 млн. лева за тази година. Като първа стъпка всички 32 блока в поморийския квартал „Свобода“ са включени в пилотен..

публикувано на 18.10.24 в 10:55
Каракал

Бургаският зоопарк представя новите си обитатели: черна пантера, сервали и каракали

Черна пантера, сервали и каракали са новите обитатели на бургаския зоопарк. Те ще бъдат показани официално на бургазлии днес от 11 часа, съобщи Община Бургас. "Те са голяма радост за бургаския зоопарк, тъй като това са едни от най-големите и атрактивни животни", коментираха оттам.  Новата територия ще предостави възможност на посетителите да се..

публикувано на 18.10.24 в 08:52

Четири комисии проверяват има ли дюни край къмпинг "Каваци - Север"

Областната управа в Бургас внесе в Службата по геодезия, картография и кадастър проект за изменение на специализираната кадастрална карта в района на къмпинг "Каваци – Север", в непосредствена близост до плажната ивица.  Според новия проект 99% от територията - 36 807 квадратни метра - са пясъчни дюни. Така площта на пясъчните дюни нарасна..

публикувано на 18.10.24 в 08:30
Снимката е илстративна.

Снижава се възрастта, на която деца у нас опитват наркотици

Възрастта, на която деца у нас започват да опитват наркотици, се е снижила до 12, 13 години. Има и фрапиращи случаи с 10-годишни деца, по данни на Националния фокусен център за наркотици и наркомании.  Според тях средно на 14 г. тийнейджърите посягат към опиоиди и инхаланти, на 15 пробват канабис, а на 16 вече знаят какво е кокаин, амфетамини и..

публикувано на 18.10.24 в 08:27

Ремонтират дворното пространство на детска градина „Слънце“ в Камено

От днес започна частичен ремонт и модернизация на дворното пространство на детска градина „Слънце“ в град Камено. Проектът е с обща стойност 200 000 лв. и включва изграждането на интерактивна детска площадка за обучение по безопасност на движението, която ще осигури на малчуганите ценни знания и умения в областта на безопасността на пътя. В рамките..

публикувано на 17.10.24 в 16:00