Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Бургас отбелязва Световния ден на околната среда с поредица от събития

Снимка: Община Бургас

Със засаждане на брези в двора на Детска градина „Калина Малина“ в бургаския квартал „Ветрен“ започнаха инициативите, посветени на Световния ден на околната среда. 

В парк "Минерални бани" експерт на Община Бургас ще изнесе урок на тема „Отпадъците също си имат семейства“.

Към отбелязването на този международен ден се включват и учениците от Професионалната гимназия по транспорт, които ще почистят полигона до село Лъка. Акцията ще стартира в 14:00 часа.

От 15:30 часа в Центъра за съвременно изкуство и библиотека ще се проведе отворена дискусия на тема „Опазване на природата в езерото Мандра в краткосрочен и дългосрочен план. Проблеми, причини и решения.“


По публикацията работи: Свобода Атанасова
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Кметът Иван Жабов: Предстоят още много добри дела, които ще променят нашия град (ВИДЕО)

Средец отбелязва своя празник днес. Богатата програма се разгръща в няколко локации-площада, парка и градския стадион.  С ритуал по издигане на националния флаг и тържествена общинска сесия започна празника на Средец. Приветствие отправи кметът на града инженер Иван Жабов: "В този празничен ден ви пожелавам здраве, упоритост, сили и вяра, з