Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Оставиха в ареста морския спасител, обвинен в побой над французин в Поморие

Спасителят, обвинен в побой над французин на плажа в Поморие, остава за постоянно в ареста. Това реши Районният съд в града, който този следобед гледа мярката му за неотклонение. 

38-годишният Христо Кюлбасанов е с обвинение, че на 24 юли след спор за чадър на плажа е нападнал френския гражданин Джудикайл Танс и му е нанесъл леки телесни повреди. 

Прокурор Силвия Рандева акцентира на установените следи от множество наранявания по главата, лицето и тялото на пострадалия, като употреби думите, че са извършени "с ярост и садизъм". По думите й французинът е повален на земята, което  е попречило той да се отбранява.

Съдията Димитър Димитров мотивира решението си така:

"Налице е предположение, че обвиняемият е извършил престъплението. Доказателствата не го сочат като личност с повишена степен на опасност, но според настоящият съдебен състав има опасност, тъй като разследването е в начален етап, обвиняемият да предприеме действия по отбягване от отговорност за реално извършеното от него".

Защитникът му Веселин Анестиев посочи, че случаят от Стара Загора косвено влияе и на това дело.

"Влияе, няма какво да се лъжем. Аз не знам действително там случая. Но разберете, не може да влиза в залата общественото мнение. Значи тогата прекратяваме с правото. Изваждаме Христо на улицата, извикваме половината град и нека той да го съди, да не го съди съдията".

Той бе категоричен, че при случая с Кюлбасанов трябва да се вземе предвид причинно-следствената връзка в поведението му. Адвокат Анестиев разказа, че френският гражданин е създавал и преди проблеми на плажа, а в конкретната ситуация не само, че не е отместил чадъра си, но го е напсувал, хвърлил пясък и го ударил по крака.

„Моля, за по-лека мярка за неотклонение", бяха единствените думи в съдебната зала на обвиняемия Христо Кюлбасанов.

Определението на районите магистрати в Поморие подлежи на обжалване пред Окръжен съд – Бургас.

Подробности в звуковия файл.

По публикацията работи: Ивайло Пеев


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Оставиха в ареста полицая, задържан за побой до къмпинг "Градина"

Оставиха в ареста полицая Христо Петров, който беше задържан за побой над млад мъж на 1 юли в района на "Кайт бар" до къмпинг "Градина".  По време на заседанието в Районния съд в Бургас, където беше гледана мярката му за неотклонение, беше разпитан бащата на обвиняемия - Иван Петров. Той обясни, че синът му  научил от социалните мрежи, че е..

публикувано на 12.07.24 в 17:40
Ямбол - Съдебна палата

Експертиза потвърди: 32-годишният арестант в Ямбол се е обесил

Във връзка с медийни публикации, свързани с разследването по досъдебно производство, образувано за смъртта на 32-годишен мъж в арестно помещение на РУ на МВР-Ямбол, Окръжна прокуратура-Ямбол съобщава, че назначената от наблюдаващия прокурор съдебномедицинска експертиза е изготвена. Заключението на вещото лице, което е осъществило експертизата..

публикувано на 12.07.24 в 14:08

Десет къщи в Новозагорско са спасени от пожар

Десет къщи в село Караново, Новозагорско са спасени от пожар, възникнал в сухи треви в близост до стадиона на селото, съобщават от ОДМВР-Сливен.  Огънят е потушен от три екипа на пожарната, Държавно горско стопанство – Нова Загора и доброволци. Включени са трактор и водоноска. Пожарът не е причинил щети, няма и пострадали. За последното денонощие..

публикувано на 12.07.24 в 11:57

Полиция отцепи района срещу автогарата в Бургас заради забравен куфар (ГАЛЕРИЯ)

Полицията отцепи част от района на Автогара Юг в Бургас заради забравен куфар. Инцидентът стана преди 11 часа на една от спирките срещу сградата ѝ. Пристигналите служители на реда я оградиха с полицейски ленти и накараха хората да се изтегля , в резултат на което всички се струпаха на съседната спирка и част от тях се оплакаха пред репортер на БНР..

публикувано на 12.07.24 в 11:35

Софиянец загина в морето край Приморско

82-годишен софиянец загина в морето край Приморско, съобщават от полицията.  Инцидентът е от 11 юли малко преди 12 часа на обяд.  Докато плува, мъжът е изпаднал в безпомощно състояние и въпреки, че е изваден от морето и му е оказана първа помощ, той губи живота си.  Тялото на мъжа е откарано за аутопсия в отделение "Съдебна медицина" към..

публикувано на 12.07.24 в 10:38
Десислава Иванчева и Биляна Петрова

Прокуратурата протестира предсрочното условно освобождаване на Биляна Петрова

Окръжна прокуратура Сливен протестира пред Апелативен съд – Бургас предсрочното условно освобождаване на бившия заместник-кмет на столичния район „Младост“. На 3-ти юли Окръжен съд Сливен е постановил освобождаването, но информацията за това решение стана известна едва днес. Петрова няма да бъде освободена докато не се вземе решение от последната..

публикувано на 12.07.24 в 07:08

Дисциплинарно уволнение за арестувания прокурор в Равда искат колегите му в Бургас

Прокурорът от Районната прокуратура в Бургас, който беше задържан в неадекватно състояние да кара автомобил на бензиностанция в района на Равда, да бъде дисциплинарно уволнен. Това са поискали от ръководството на Районната прокуратура в Бургас един ден след инцидента.  Решението за наказанието му трябва да бъде взето от прокурорската колегия на Висшия..

публикувано на 11.07.24 в 17:11