Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Двойно повече резервации за нощувки в бунгала и каравани през септември

Търсенията са за по-висок клас и удобства

Снимка: karavani.bg


Двойно повече резервации за нощувки в бунгала и каравани през септември отчитат от платформата за устойчив туризъм karavani.bg.Избора да почиват на къмпинг през септември правят предимно млади хора, както и такива, които работят в изнесени офиси. 

Николай Неков, основател на платформата посочи, че тенденцията е да се търсят места, които предлагат повече удобства. В този сегмент тепърва ще се развива глемпингът, както и нови по-нестандартни места за настаняване като юрти и къщи на дървета. "Търсят се удобства, караваните са предпочитани все повече от хора с малки деца.
Другото което се забелязваме е предпочитанията този тип места да не са на най-популярните дестинации, а на по-непознати и уединени места. Това е една от нишите, по която работим и виждаме много потенциал", каза още Неков.

Още чуйте в звуковия файл:


По публикацията работи: Калина Енчева
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Подготвят проект за подобряване на инфраструктура в Индустриалния парк до „Меден рудник“

Община Бургас, заедно с „Индустриалния и логистичен парк “ и дружеството „Овергаз Мрежи“ искат да кандидатстват с проектно предложение за финансиране по Програмата за възстановяване и устойчивост. Целта е изграждане на обслужващата инфраструктура в района на Индустриалния парк до комплекс „Меден рудник“. Докладната записка трябва да бъде..

обновено на 28.11.23 в 11:20

Бюджетната комисия в НС гледа на първо четене финансовата рамка за догодина

Бюджетната комисия в Народното събрание ще разгледа на първо четене финансовата рамка за догодина. Тя е разчетена при дефицит на начислена основа от три на сто, ръст на икономиката от 3,2 % и средногодишна инфлация от 4,8 %. Първоначалният проект на Министерството на финансите претърпя сериозни промени, а вчера президентът Румен Радев декларира..

публикувано на 28.11.23 в 09:22

Затварят за рехабилитация пътя към нефтозавода

Заради извършването на рехабилитация от днес до 12 януари ще бъде затворен за движение на превозни средства в двете посоки общинския път, водещ към Лукойл Нефтохим Бургас. Ограничението е за участъка от кръстовището към улица „Захари Зограф“ - квартал „Долно Езерово“, до кръстовището, водещо към улица „Химик“, квартал „Долно Езерово“ и Бургас.За..

публикувано на 27.11.23 в 17:30

Министерството на туризма предвижда финансиране за маркетингови дейности на общини

Община Бургас иска да кандидатства по Програма на Министерството на туризма за финансиране на маркетингови дейности и реклама на региона. Предложението трябва да бъде одобрено от местния парламент. Максималният размер на финансиране по Програмата за всеки проект е до 200 000 евро, от които 60% са безвъзмездна финансова помощ.  Средствата ще..

публикувано на 27.11.23 в 11:33
Николай Денков

Денков: Бюджет 2024 е много добре подготвен и балансиран

Кабинетът одобри проектобюджета за следващата година. В него е заложен дефицит от 3% на начислена основа. Очакваният растеж на икономиката е 3,2%, а средногодишната инфлация се очаква да достигне 4,8 на сто. Премиерът Николай Денков определи Бюджет 2024 като "много добре подготвен" и "балансиран". С тези думи той откри извънредното заседание на..

публикувано на 24.11.23 в 16:49

ДДС-то на първо четене: Без ставка за брашното, 9% за ресторантите и облагане на бакшишите

На първо четене мнозинството в Народното събрание прокара промените в закона за данъка върху добавената стойност, внесени от правителството. Остава нулевата ставка за хляба и брашното до средата на следващата година. Ниската ставка от 9 % се удължава за ресторантьорите до края на 2024 година. На първо четене минаха спорните мерки за облагане на..

публикувано на 24.11.23 в 13:42

МРРБ сключва договор за ОУП на община Царево

Днес Министерството на регионалното развитие и благоустройството подписва договор за възлагане на ОУП на община Царево с Националния център за териториално развитие. Осигурени са и средства за буната в гр. Ахтопол. Това стана ясно на среща на кмета на община Царево Марин Киров с регионалния министър. Държавата има възможност да отпусне средства и за..

публикувано на 24.11.23 в 13:36