Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Младите хора – приоритет на Гражданското обединение „Бургазлии“

Инфраструктурата и спортните бази ще са сред основните приоритети на Гражданското обединиение „Бургазлии“. Това каза за БНР-Бургас водачът на листата им за предстоящите местни избори в морския град Иван Ненков. Като друга основна задача пред тях, той постави и задържането на младите хора в Бургас:

„Трябва да работим, според мен, в тази посока – дори и да изберат друго място за своето образование, да се връщат тук. За това трябва да има създадени предпоставки. Безспорно ще работим с висшите учебни заведения. Неслучайно издигаме кандидатурата на проф. Радостин Долчинков за кандидат за кмет на общината с идеята учебните заведения в Бургас да отговарят на изискванията и на очакванията на младите хора“, каза той.

Трябва да предприемем действия, за да може да се реализират отново в Бургас, добави Иван Ненков. Ще използваме всички лостове на общинския съвет и управата на града в тази посока, каза още той. Независимо от резултата, ние ще останем заедно като екип и ще работим за Бургас, допълни Ненков.

Интервю с него можете да чуете в прикачения файл.


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Асен Василев: Президентът цитира фалшива новина

Президентът Румен Радев цитира „фалшива новина“ в коментара си върху Бюджет 2024, заяви министърът на финансите Асен Василев в изявление пред журналисти. Василев предупреди, че ако държавният глава наложи вето върху финансовата рамка за догодина, може да остави страната да влезе в годината без бюджет. Румен Радев: Досега президент не е налагал вето..

публикувано на 27.11.23 в 19:18
Президентът Румен Радев.

Румен Радев: Досега президент не е налагал вето върху бюджета, но не изключвам такъв вариант

"Досега президент не е налагал вето върху закона за държавния бюджет, но ако парламентът не озапти министъра на финансите, аз не изключвам и такъв вариант". Това заяви в Бургас президентът Румен Радев, който е в морския град за старта на кампанията "Българската Коледа":  "Свидетели сме на серия от авантюри в областта на финансите. Много ясно..

публикувано на 27.11.23 в 12:32

Отложиха делото за повторното преброяване на бюлетините за избор на кмет на Община Поморие

Бургаският административен съд отложи делото за повторното преброяване на бюлетините за избор на кмет на Община Поморие. Причината е, че графологичната експертиза не е готова.  Броят отново над 10 000 бюлетини за избор на кмет на Поморие Делото е образувано по жалба на единия от кандидатите за кмет на морската община Веселин Анестиев...

публикувано на 23.11.23 в 16:44
Административен съд - Сливен

Съдът в Сливен осъди ОИК да заплати 3 500 лева на кандидат-съветници след обжалване на изборите

Административен съд Сливен осъди Общинската избирателна комисия да заплати общо 3 500 лева на двама кандидати за съветници за направени адвокатски разноски и съдебна експертиза, след обжалване на изборните резултати. От ОИК след днешното заседание обявиха, че ще направят възражение към Административния съд.  Говорителят на ОИК Тодор Тодоров,..

публикувано на 22.11.23 в 15:50

Разместване в избора на съветници след повторно броене в Сливен

Административният съд в Сливен отмени две решения на Общинската избирателна комисия за обявяване на легитимен избор на двама общински съветници. След преброяване на преференциите предстоят размествания в БСП за България и партия „Пряка демокрация“.  От 12.00 часа днес се провежда заседание на ОИК Сливен във връзка с решенията на Административния..

публикувано на 22.11.23 в 11:54

35 общински съветници подкрепиха декларация срещу областния управител на Бургас

В Бургас 35 общински съветници подкрепиха декларация, в която се настоява да бъдат взети спешни мерки срещу областния управител Пламен Янев. Декларацията е изготвена от почетния председател на партия Средна европейска класа Георги Манев. Причината за нея е коментар на областния управител по време на първата тържествената общинска сесия, в който..

публикувано на 21.11.23 в 14:57
Снимка: Архив

Общинският съвет в Бургас гласува шестима зам.-председатели

6-ма ще бъдат зам.-председателите на Общинския съвет в Бургас. По време на заседанието постъпиха 7 предложения. Избраните зам.-председатели ще заемат местата на ротационен принцип. От ГЕРБ предложиха Димчо Грудев, който и досега е бил на тази позиция. Групата на КОД и „Български възход“ заложиха на  д-р Светослав Тодоров, от ПП – ДБ на..

публикувано на 21.11.23 в 09:37