Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

За първия учебен ден:

Бургаски училища с дарителски кампании в подкрепа на пострадалите от наводненията в Община Царево

Инициативата е под надслов "Вместо цвете, нека подарим надежда"

Средно училище “Епископ Константин Преславски” се присъединява към инициативата “Вместо цвете, нека подарим надежда” в знак на съпричастност към пострадалите хора след наводненията в община Царево. 
"На 15 септември можете вместо цвете, да дарите левовата му равностойност за пострадалите от наводнението.Цветята са знак на уважение за един учител, но жестът на милосърдие се равнява на цветята в цял цветарски магазин. Вярваме в милосърдието ви!“ се казва в съобщение на интернет страницата на училището. 
На първия учебен ден от 10 до 19 ч. във фоайето на първия етаж при главния вход на училището ще бъде поставена дарителска кутия.

Такава ще има и на входа на Професионалната гимназия по морско корабоплаване и риболов “Свети Никола". Тук също призивът е "Нека помогнем!". Събраните средства ще бъдат преведени по дарителска сметка обявена от Община Царево. 
Кампания за подпомагане на пострадалите от наводненията е обявена и в професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия "Кольо Фичето". 
"Нека тези пари, които ще дадем за цветя на 15 септември, ги дарим на семействата загубили близките и домовете си".
Кутията за събиране на средства ще бъде на входа на гимназията от 15 до 22 септември.  



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Митрополит Арсений дава благословията си за църковни служения в храма на острова

След посещение на остров Света Анастасия и в частност на храм „Успение Богородично“, Негово Високопреосвещенство сливенски митрополит Арсений предложи да се положат две икони на царския ред от иконостаса, резбован и позлатен през 1802 г. По този начин той дава благословията си за църковни служения в храма, свети кръщения и венчавки. След..

публикувано на 16.07.24 в 13:58

За село Еркеч разказват в Етнографския музей на Бургас

В двора на Етнографския музей на Бургас на улица „Славянска“ №69 ще бъде представена книгата „Година – живот – история“. Това е второто издание на труда на етномузиколога проф. д-р Горица Найденова. Книгата е резултат от единадесетгодишно задълбочено изследване  на традиционната култура на село Еркеч.  В него музиката присъства в контекста на..

публикувано на 16.07.24 в 13:49

Допълнителни автобуси през уикенда за фестивала в бургаските “Минерални бани”

Допълнителни курсове на автобусите по линия №3 ще има в късните часове в събота и неделя. Освен с редовния курс в 22.35 часа от кв. "Банево", ще има и извънредни автобуси, информират от ОП "Бургасбус". Причината е провеждащия се фестивал  Metalhead Beer Fest в бургаския парк “Минерални бани”.  Общо 19 пивоварни от България, Германия,..

публикувано на 16.07.24 в 13:02

Раздават безплатно минерална вода в Бургас

Минерална вода раздават безплатно в Бургас от Българския Червен Кръст в сътрудничество с Общината. Освен да напомнят на бургазли и гостите на града, че трябва да се хидратират, доброволци мерят и кръвното налягане на рисковите групи. Десетки са тези, които днес се възползваха от освежаващата бутилка с вода. Сред тълпа от македонски деца..

публикувано на 16.07.24 в 12:43
Инж. Чанка Коралска

Изграждането на три паркинга в кв. Възраждане може да започне до 1 г.

Изграждането на три четири- или пететажни паркинга в кв. Възраждане планира Община Бургас на база резултатите от проведената анкета сред жителите на квартала , съобщи зам.-кметът Чанка Коралска пред БНР Бургас. Те се намират на следните места: -  между улиците „Дебелт“, „Цар Калоян“, „Любен Каравелов и „Васил Левски“;..

публикувано на 16.07.24 в 11:55
Снимката е илюстративна

Миризма на нефт в Бургас заради претоварване от един на друг танкер /ОБНОВЕНА/

Не са отчетени превишения в концентрацията на вредни вещества във въздуха, отчитат от РИОСВ-Бургас. Експерти извършиха проверка след постъпилите вчера сигнали на граждани във времето  от 15:30 ч. до 16:30 ч. за силни миризми на нефтопродукти. Установено е, че към периода на подаване на сигналите, на рейда на пристанище Бургас се извършва операция по..

обновено на 16.07.24 в 09:52

Православната църква чества паметта на Света мъченица Юлия

На 16 юли Православната църква чества паметта на Света мъченица Юлия.  Св. Юлия била родом от Картаген. Произхождала от бележит род. Родителите ѝ били християни и ѝ дали християнско възпитание. Когато персийците покорили Картаген, те отвлекли много народ. И малката Юлия била между пленниците. Купил я някой търговец езичник в Сирия. Много настоявал..

публикувано на 16.07.24 в 08:56