Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Актове заради шума на 19 шофьори само за седмица в Бургас

Нови 19 акта само за седмица са съставени на водачите на 19 автомобила в акция на полицията за ограничаване на завишените нива на шум при придвижване на моторните превозни средства по главните улици и булеварди на Бургас.

При всичките са констатирани технически неизправни леки автомобили с премахнати шумозаглушители на изпускателната уредба. Колите са спрени от движение. Наложени са санкции и на шестима мотоциклетисти, информират от ОДМВР.

Глобите са до 200 лева, а автомобилите се спират от движение до отстраняване на неизправността. На санкция полежат и автомобили, които превишават нивото на шума поради техническа неизправност.

Проверките за неизправни шумозаглушители на моторните превозни средства или липсата на такива продължават и към момента, като служителите на сектор „Пътна полиция“ работят преимуществено в тъмната част на денонощието. Извършват се проверки и за рисково шофиране, както и за т.нар. „дрифтиране“.

Само за изминалото денонощие са съставени три акта за използване на мобилен телефон по време на шофиране, един акт за неползване на предпазен колан, един акт за МПС без сключена застраховка „Гражданска отговорност“ и един акт за преминаване на червен забранителен светофарен сигнал. Съставени са 37 фиша за налагане на глоба.


По публикацията работи: Нина Рангелова
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Над 230 000 къса контрабандни цигари задържаха на Лесово

Товарен автомобил с чужда регистрация се опитал да премине Митническия пункт Лесово с контрабандни цигари. Случаят е от  05.12.2023 г